Mammas lilla gullegris

Någon nytta måste jag ju göra på semestern. Josse är och äter frukost med Lindsay, så jag stannade på hotellet och ritade tredje bilden, av fyra, som jag tror ska vara klara på måndag. De andra är ju inte riktigt klara heller, så jag har en del framför mig. Den sista lär bli svårast, för jag får inte riktigt någon stark bild i huvudet, jag vet inte hur den ska se ut, jag vet inte riktigt  vad karaktären innebär, men jag kan nog hitta på något.

Igår var det "fest" eller vad jag nu ska kalla det. Ganska mycket folk i alla fall, och mycket trevligt faktiskt. Det var en kille, Cody, som jag hade föreställt mig skulle vara jättehemsk, för alla hade beskrivit honom som typ jättetragisk, typ gothliknande, konstiga kläder, långt hår, tyst osv. Turns out, han var jättetrevligt, och faktist väldigt lik mig! Han hade normallångt hår, och inte hårdrocks långt som jag hade föreställt mig, kläderna var helt normala, en t-shirt och lite tajtare jeans, han är grymt bra på gitarr och spelar bas i ett band, älskar att rita och fotografera, håller på mycket i photoshop och illustrator, gillar att laga mat och vill bli kock. Visst han har puckelrygg, men det är väl det enda som är lite annorlunda med honom. Sonja gillar att snacka skit och att överdiva har jag märkt, haha, men vissa personer är ju så.

Här är "mammas lilla gullegris". Ni vet den som nästan aldrig går på fest, väljr hellre att stanna hemma, se på tv eller softa med kompisar. När den väl går på fest är den oftast gansksa tyst låten, drar ingen uppmärksamhet, dricker mycket lite eller ingenting.
image611

Det regnar inomhus

Igår var vi på en mall, nästan vid Flint. Den var mycket större än vi hade trott, vi var där mellan 10 och 16, och stannade ingen gång. Vi kastade ifrån oss pengar, för ett värde som jag inte riktigt vill avslöja, hehe. Idag ka vi ha det lite lugnare med shoppingen, vi ska träffa Georgia vid lunch och en himl massa folk vid middag.

Hoppas på fint väder imorgonbitti, i så fall ska jag ge mig ut och fota lite, medan Josse åker en sväng till Lindsay.

Rainforets Café
image610

Living life

Here's an update. Jag har inte ritkigt haft tid att skriva, och blogg har varit lite konstigt, men nu kommer en uppdatering. När vi äntligen landade på hotellet vid lunchtid i lördags, var det ändå inte lugn och ro. Vi gav oss direkt av för att träffa Sonja, Mark, Marcus och Megan. Vi gick ut och åt, vilket blev den första måltiden på ett dygn. Det var trevligt och så, men vi var båda jättetrötta, så det blev ingen sen kväll. I söndags var vi och strosade lite i Ann Arbour och gick till Whole Food. Jag ÄLSKAR den affären. Det är ju en mataffär, så ni kanske tycker jag är lite konstig, men den är verkligen underbar! Det är 100 % min mat, allt är organic, det är enbart fräsha frukter och grönsaker, man  får smaka på i princip allting, det finns långa rader av bara plock, ni vet typ nötblandningar, torkad frukt, dinkelflingor, puffar, hiris och allt vad man nu kan tänka sig. Där åt vi lunch, och plockade ihop sallader, som man betalar per lb, så kan man plocka på vad hur mycket saker som helt, bara att välja och vräka mellan bönor, tofu, grönasker, vegandressing, kryddor och sådant. Jag märker ur roligt det låter, att jag skrivet såhär om en mataffär, men ni skulle nog förstå om ni var jag. Det finns ju inga sådana affärer i Sverige, där jag hittar allt jag vill ha. Anyway, på kvällen var vi på påskmiddag, där jag kunde äta så mycket som gurka. Sedan gick jag Josse och Megan på bio, jag somnade en halvtimma in i filmen och vaknade igen i slutsenen, haha. Igår var det shopping som stod på agendat, pengarna flög omkring mig. På kvällen var vi hemma hos Sonja igen och åt veg chili. Våran plan är att äta så mycket hos dem som möjligt, så vi behöver spendera mindre pengar på mat och mer pengar på shopping.

Idag ska vi åka iväg lite längre och handla, så vi ska ge oss iväg alldeles strax. Tyvärr har det inte blivit så mycket bilder, det har inte riktigt blivit tid för det. En del har jag tagit, men då mest från bilen, haha. Hoppas vi hinner gå ut och ta en promenad någon dag, så jag kan plåta lite.

It can only get better from here

Boy, have I got stories for you. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det är ju ganska mycket som hänt. Jag kan berätta lite kortfattat då, så ni inte blir trötta på att läsa. Det var en bra början, md god frukost på hotellet på Arlanda. Vi var pepp och laddade inför resan, där vi stod utanför gaten typ 2 timmar innan planet skulle gå. När det började dra ihop sig fick vi veta att planet skulle vara försenat, på grund av vädret. En timma fick vi vänta, och när vi kom till Amsterdam, en timma försent, sprang vi allt vi kunde till nästa flyg, som också var försenat lite. 2 minuter missade vi planer med. TVÅ MINUTER! Förstår ni hur lite det är?! Planet stod kvar där i över en kvart, men vi fick inte gå på, eftersom vårat bagage inte skulle komma med. Whatever liksom, jag bryr mig inte om bagaget, men sådana är reglerna. Eftersom det var vädret som orsakade försenigarna, betalade inte flygbolaget hotell eller så, och vårat plan skulle gå klockan 8 på morgonen. Klockan var nu alltså, 11.30. Vi skulle vara fast i Amsterdam utan hotell i nästan ett dygn. Ut i Amsterdam begav vi oss och strosade runt bland affärer i några timmar, för att senare åka tillbaka till flygplatsen, nörjda med vårat besök. Humöret var på topp, trots omständigheterna. Natten spenderades på några stolar på flygplatsen, känndes lite som "The Terminal", haha.

Äntligen blev det morgon och vi var såklart först på plats på gaten. När det började bli lite liv och rörelse kunde jag pringa bort och köpa lite frukost, frukt och plain bread. Det var det jag fick klara mig på de närmaste typ 15 timmarna.

Jag orkar inte riktigt berätta mer just nu, det blir så långt. Nu ska vi gå och äta frukost. Fortsättning följer.
Amsterdam
image608
På flygplatsen på morgonen
image609

Mitt minne har svikit mig ännu en gång

Nu sitter jag på tåget och förbannar mig själv för att jag inte tog med mig det jag skulle. Egentlgien glömde jag bara örhängerna, och de är ju kanske inte det mest väsentliga. Det jobbiga var ju att min brora har lånat min kamera + sladd och inte lagt tillbaka sladden, så jag fick med mig fel sladd och får alltså inte in bilderna på datorn! Detta betyder att det inte kommer bli så mycket plåtande. Eller jag kan ju iofs köpa ny sladd på Radioshack eller något, det kan ju inte kosta skjortan. Typiskt i alla fall. Men det är ju så att det är omöjligt för mig att åka hemmifrån utan att glömma något viktigt. Någon annat viktigt, som jag faktiskt glömde var illamående tabletter, hur ska jag klara det här? Jag har suttit på tåget 20 minuter och mår redan jätteilla. Äh, det går nog bra.
image607

Nu lämnar jag det här trista landet

I'm off to Michigan. Om en timma ger jag åker jag ner till tågstationen för att ta mig upp till Arlanda. Jag är verkligen i extas! Det ska bli så himla kul! :D Vet inte riktigt hur det kommer bli med bloggandet, men jag har ju med mig datorn, och det ska finnas bredband på rummet, så jag ska försöka hålla er uppdaterade ;) Just nu försöker jag packa, men det går lite sådär, det är så mycket jag måste ha med mig och allt blir så tungt, men det ska nog gå.

Glad Påsk förresten!

Packning

Äntligen, såhär sista dagen, har jag fixat "hästvakt" för alla dagar. Det ska ju vara spännande in i det sista. Det har blivit lite mer strul med "Uniquehistorien", eller lite mer att välja på i alla fall. Jag orkar inte end tänka på det. Mina föräldrar för fatta det beslutet, det ska bli skönt att slippa undan allt sådant tänk.

Jag kanske borde börja packa. Jag vet inte vad jag ska ta med mig. Kläder antar jag, men vad för kläder? Sedan kommer jag ju såklart glömma en massa saker, det gör jag ju alltid. Okej, lite saker jag inte får glömma
  • Kameran! + laddare
  • Datorn!
  • Smink, schampoo, tvål osv
  • Pass
  • Biljetter
  • Plånbok
  • Ipod + sladd
  • Mobil + laddare
  • Pennor, block, kladdpapper, osv
Saker jag borde ha med, men hoppas lite att jag glömmer
  • Matteboken
  • Fysikboken
  • Engelskaboken
Vad tror ni jag kommer glömma då? Min gissning är på plånbok eller smink, det låter mest typiskt mig. Förresten svek mitt minne mig även idag. Jag glömde ta med bh när jag åkte ner till gymmet. Jag gick utan först, men det kändes så fel, så jag gick och köpte en ny, haha. Väl spenderade pengar.

Morgonträning är helt enkelt bäst

Tema veckan är verkligen soft. Idag har jag inte gjort någonting. bara suttit här och plockat med lite bilder. Körde spinning imorse, tror ni inte att kan fick ont i knät!? Jag som trodde att jag skulle klara mig, det gick ju så bra sist. Men sådan tur ska jag väl förstås inte ha. Igår när jag var på gymmet träffade jag Eric också, trevligt, det var väldigt länge sedan! På senaste tiden har jag träffat ganska många jag känner på gymmet, men det är väl för att jag har kunnat träna efter skolan, eftersom jag inte har kunnat rida. Visst det är ju kul ibland, men jag tycker ändå det är skönare att träna på morgonen, det blir mer seriöst då.

Jag har fixat mitt trådlösa nätverk också, det har varit lite konstigt innan, det har inte visat de nätverk den hittar, men nu funkar det, så jag kan sitta vid mig egna dator i skolan, så slipper jag spring omkring med usb-minne och sådär.

image606

Sista minuten

Nu sitter jag här, såklart i sista minuten, och skriver ett reportage om UF-mässan. Det måste vara inne idag, innan klockan tolv. En timma har jag på mig. Bäst jag sätter fart, men jag har kört fast lite. Jag hittar på ALLT! Alltså, jag har nog inte hittat på såhär mycket i ett arbete någon gång, eller okej, det har jag nog, men inte på länge! Det enda som är sant, som jag har med, är väl att det var mycket folk där och att många företag hade godis framme, haha. 527 ord har jag i alla fall fått ihop. Bara 463 kvar! Tyvärr har jag inte så mycket mer att skriva. Min hjärna vill inte riktigt.

Projektarbete presentation

Då var presentationen avklarad. Såklart glömde jag arbetet hemma, så jag fick åka hem igen och hämta det, haha, det är så typiskt mig som det kan bli. Presentationen gick i alla fall bra. Jag har ju inte alls varit nöjd med mitt arbete, men mitt besök på Ljunkan har fått mig att ändra syn lite. De andra jag såg var verkligen så himla dåliga! Den värsta var de som hade gjort en "tidning". Tidning var vad de kallade det, men jag vet inte om jag kan hålla med. För de första hade de gjort allting i WORD! Bara det säger väl ganska mycket. Det hela var ungefär 7-8 sidor långt och varje sida var ett repotage. Det fanns ingen consistency, what so ever. Det var hela tiden nya typsnitt och storlekar, olika rubriker, olika fula bakgrunder och lite taskiga google-bilder. Katastofalt helt enkelt. Det värsta var att det verkade bara vara jag som tyckte det var så himla dåligt. Inte nog med att projekten var dåliga, de kunde inte redovisa heller. Så gott som alla hade tvekljud i varke mening och gick upp på slutet av varje mening. Det gick nästan inte att höra var de sa, för jag tänkte bara på alla fel.

Jag har alltid gillat Infokomp, men nu inser jag hur otroligt bra det egentligen är. De har gått ett helt år längre än mig, och jag kände mig ändå överlägsen.

Det snöar storm

Nu ska ni få höra! Idag var det några här från "kärleksakuten" eftersom det är temavecka, vi fick sluta 15.00!! Då ska jag tilllägga att vi började 08.30. Det måste vara den längsta skoldag sedan jag gick på Berzan. Iofs har jag inte gjort någonting. Ritat tallriksmodellen, haha, och varit på den där föreläsningen. Nu sitter jag nästan själv här på skolan. Det är jag, tre till och lärarna. Det känns lite konstigt. Det snöar storm ute! Så här mycket har det inte snöat sedan förra vintern, det bara yr! Det ser inte ut att bli någon cykeltur ikväll i alla fall.

Förresten, säger man "snöar storm"? Det låter lite fel, men man säger ju "blåser storm".


Ursäkta för ett deppigt inlägg

jobbigt allt har blivit. Jag vet ingen som har så mycket otur som jag har. Jag har inget flyt alls nu för tiden. Allt ska krångla och förstöra. Plånboken är inte återfunnen. Jag var nere på banken och det tar fyra dagar att få ett nytt kort, så jag hinner inte få det innan jag åker. Det är svårt att få ihop personer som vill ta hand om Unique när jag är borta, 2 dagar saknar jag nu. Idag MÅSTE jag hitta några omtänksamma själar som kan ställa upp. Sen är jag orolig för hur mamma och pappa ska klara av att åka till kiropraktorn med Unique. De vågar inte ens ta ut henne ur boxen, hur ska de klara att åka med henne till Mantorp? Usch, allt är så krångligt och stressigt. Ikväll vill jag bara lägga mig i ett bad, äta lite av de där ångestpillrena (eller kanske inte, jag är fortfarande trött från gårdagens dos) och gå och koppla bort alla tankar. 
128810-521

Plånbok missing

Okej, min hittills lugna sköna söndag har övergått i complete chaos. Jag har nämligen tappat bort min plånbok. Jag har vänt upp och ner på hela rummet, men den finns inte här. Den är borta, gone. Var kan den ha tagit vägen? Det finns, som jag ser det, tre allternativ
  1. Jag har tappat den i stallet eller skolan
  2. Jag har tappat den på okänt ställe
  3. Någon har tagit den
Jag hoppas på alternativ 1, för då kanske det finns en liten, liten chans att jag fåt tillbaka den. Jag som precis hade skaffat nytt bankkonto, plus att jag hade massa kontanter. FAN! Jag kan ju inte åka till USA utan pengar.

Klottrat

Söndagsångest? Nej, det är ju soft vecka. Temavecka. En dag ska jag klippa/färga håret, så då missar jag lite, en dag ska jag till Ljunkan och presentera projektarbetet och på torsdag åker jag ju till USA, så då kommer jag också vara borta i alla fall halva dagen.

Nu ska jag fortsätta klottra lite, för att fördriva tiden till min nya besatthet Bionic Woman.
128810-601

En kylig morgon

Det var trevligt ute i Månestad, men kallt! Jag har ju även Raynauds sjukdom, vilket gör att mina fingrar och tåg helt tappar blodtillförsel och blir kritvita. Jag fungerar alltså inte så bra i kyla. Jag fick en liten present från Elli och Maria, en anka från London. Så nu har jag två London ankor, Prins Charles och Big Ben.

image603image604

Äventyr förgyller livet

Snart ska jag ge mig iväg för att träffa Maria, så ska vi cykla ut till hennes stall för att morgonfodra. Jag kanske är lite konstig som går upp klockan sex för att hjälpa någon annan att morgonfodra, men jag gillar att göra lite spontana saker såhär. Livet är ju inget utan äventyr.

Det ska bli kul att träffa Maria igen, det var så länge sedan vi sågs!

 image602


Linköping skyline

Ibland är Linköping helt okej.
image599
image600

Mina kära ankor

Jag är verkligen den mest tankespridda person jag vet. Jag kan inte hålla koll på någonting, och jag har nog aldrig gått hemifrån utan att glömma något. Det blir lite tjatigt ibland, att alltid behöva hitta lösningar för att jag har gömt något viktigt. Idag glömde jag ta med mig plånboken när jag åkte ner till stan. Det enda jag skulle göra var ju att träna och sedan handla lite saker, hur kunde jag då glömma plånboken?  Men det gjorde inte så mycket, jag hade ändå glömt både bh och proteindrinken, och det kanske inte är så himla kul att springa omkring i affärer på tom mage, med trötta ben och utan bh. Skönt att jag inte behövde sminka mig efter gymmet heller, för det är ju jobbigt.

Tänkte gå ut och fota lite nu innan solen går ner. Hoppas inte jag glömmer kameran.

Visst har jag en fin anksamling?
image598

Vem tar mina strumpor?

Så skönt det var att få sova ut. Jag sov i hela 11 timmar, alltså enda till klockan 8! Ska dra mig ner till gymmet nu hade jag tänkt, så ska jag passa på att handla lite nödvändigheter inför USA. Måste köpa lite strumpor och sådant man aldrig har tillräckligt av. Strumpor, det känns ju inte jättekul att lägga pengar på kanske, men jag har seriöst inga strumpor, Ibland undrar jag om det är någon som smyger in och stjäl mina strumpor när jag inte ser. Men vem skulle vilja ha gamla använda äckliga strumpor liksom?

Det är bäst att jag sveper den sista kaffeslurken och ger mig av, så jag hinner med allt som ska göras idag.
image597
Jag vill ha lite sol!!

God Natt

Sömnbristen har verkligen satt sina spår. Jag blir bara tröttare och tröttare, hjärnan hänger inte riktigt med, de allt högre kaffedoserna hjälper inte riktigt, de mörka ringarna under ögonen går inte längre att dölja och inte ens clear eyes biter på mina röda ögon. Idag försov jag mig. Det var ingen katastrof, men tråkigt ändå. Jag hade ställt väckarklockan på 05.00 för att gå upp och träna, tyvärr stängde jag av klockan i sömnen och vaknade när mamma kom in på mitt rum 07.15, en halvtimma innan min buss går. Synd att jag inte han träna idag då, men jag gick en riktigt lång promenad med Unique, i helt okej väder, jag gillar egentligen inte att gå, det går för långsamt, men jag börjar vänja mig.

 Jag har precis gjort en kopp te, men jag orkar inte dricka, jag tror jag måste gå och lägga mig. Inget nattligt ritande idag, det får i så fall bli i drömmarnas värld.
image596

Studiedag och rock 'n' roll

Idag har jag verkligen inte gjort någonting. Ingen nytta alls. Jag skulle gjort så mycket idag, men så fick jag beslutsångest, för jag visste inte vad jag skulle prioritera, så medan jag velade han tiden sinna iväg och så fanns det ingen tid kvar för något av alternativen. Jag har i alla fall varit nere på banken och fixat  Visa-kort, så jag kan betala i affärer även i USA.

Fysikprov imorgon. Jag antar att det inte är till någons förvåning att jag inte öppnat böckerna. Jag sitter nu och funderar på om jag kanske borde kika lite, specielellt eftersom jag har gjort typ 3 uppgifter på hela kapitlet, men jag tror nog inte att jag gör det.

Rock on!
image595

Kåpan - upptäcker nya talanger

Klockan 18.30 öppnades dörrarna för Kåpans genrep. Jag hade nästan glömt bort att det var idag, men som tur var kom jag på det i sista sekunden, för det ville jag inte missa. Kåpan är alltså, för de som inte vet, Nya Munkens (min förra högstadieskola) talang tävling, typ musik/sång/dans. Överlag så var alla faktiskt bra! Bäst var såklart Hanna, men det var ju ingen suprise. Jag kommer ihåg hur hon var för ett par år sedan, då var hon bra, nu är hon impeccable! Helt otrolig. En trevlig överraskning fick jag dock när Lina sjöng. Jättebra var hon! Det visste jag inte. Sedan bjöds det på en liten extra föreställning av Hanna + tre kompisar, som även varit med och gått vidare i Talang 2008. Ni kanske förstår att de var bra!

Trevlig kväll!
Ursäkta den dåliga bildkvalitén!
image593
image592image594

Spinning

Även denna morgon var jag nere på gymmet, spinning denna gång. Det är första gången sedan jag fick min knäskada, jag har inte vågat innan, eftersom jag får ont av att cykla, men det gjorde inte ont alls! Äntligen lite goda nyheter! Det är så himla skönt att träna på morgonen. Jag verkligen älskar det. Eller, jag gillar att träna på gymmet eller cykla, simma och så, men löpning bör inte göras innan frukost, enligt mig. Det är klart det går. I alla fall kortare sträckor, men man får ju inte in något 15km kvalitétspass på tom mage. Löpning är ju ändå inte aktuellt för mig just nu, men kanske snart? Är det för mycket att hoppas på? Över 5 månader har jag varit skadad nu, jag tycker att det borde ge sig snart..

Föreläsning om sex och samlevnad hela morgonen, soft. snart ska vi ha någonslags "intro" till temaveckan, ännu mer slappande. Så nu ska jag väl surfa runt lite på nätet tills allt drar igång. Om jag ska vara ärlig börjar jag tröttna lite på internet. Jag har ingenting att gå in på, alltid samma sidor. Så sitter jag ju vid datorn hela dagarna i skolan, så det blir ju lite tjatigt

128810-512

Kaffebryggare är knepiga saker

Vissa dagar går ju bättre än andra. Igår gjorde jag tre misslyckade försök att sätta på kaffebryggaren. Misslyckat försök 1 - Jag laddade kaffebryggaren och drog på timern. När jag kom tillbaka en stund senare ser jag att jag glömt sätta i sladden. Misslyckat försök 2 - Jag satte i sladden. När jag kom tillbaka för andra gången ser jag att jag inte har satt på on-knappen. Misslyckat försök 3 - Jag tryckte på on-knappen. När jag förväntansfull kom tillbaka till kaffebrygagren för tredje gången ser jag att tiden på timern har gått ut och ännu en gång var kaffekannan tom.

Det är knepigt det där med kaffe.

image510

Morgonträning

Jag överraskade mig själv imorse med att dra iväg till gymmet. Så klockan sex steg jag på bussen och skyndade ner. Min tidsplanering sprack lite för att han som skulle öppna hade försovit sig, så jag kom inte igång förens sju. Trött, seg i musklerna och ont knät, stod jag på crosstrainern en timma. Jag hade all anledning att bryta lite tidigare, och jag var nästan säker på att jag bara skulle köra typ 30-40 minuter, men envis som jag är fortsatte jag. Det var i alla fall riktigt skönt efteråt. Nu har jag tagit mig till skolan och vet egentligen inte varför jag sitter här. Jag hade tänkt att äta lite frukost, och sedan borde jag i alla fall öppna biologiböckerna.

Lite kaffe skulle inte sitta fel.
image497

Har jag dålig karma kanske?

Just nu känns allt verkligen så himla värdelöst. Försäkringsbolaget ringde idag och berättade att de inte tänker betala veterinärräkningarna, eftersom de anser att det är en skada som fanns med sedan innan, vilket det är. Istället skickade de os en 10 000 kronors räkning, för röntgen som inte gav några vettiga upplysningar. Medicinen på 3000 kr får vi ju också ta ur egen ficka. Roligt det känns att åka upp till Skara och röntga ännu mer för att få en ännu högre räkning plus resekostnaderna och sådär. Just nu är vi fast i något slags mellanläge. Ingen vet egentligen vad som är fel, bara att hon har ont i ryggen och inget verkar hjälpa, all värdelös behandling får vi betala själva, dolda fel är mycket tveksamt om det fungerar utomlands, och även om det gör det måste vi ha bevis, vilket vi inte har, samt anlita advokater och tråkigheter, det går inte att bli av med henne på något sätt, utan pengarna får forstätta rulla, månad efter månad för att jag ska få den stora äran att mocka skit och ta långa smärtsamma promenader med ett dåligt knä.

Nu ska jag iväg till min farbror och kolla mitt knä, för att få ännu mer goda nyheter. Biologiprov imorgon också, har inte ens öppnat böckerna och har ingen aning om vad det handlar om eller vilket kapitel det är.

Livet är underbart.

Minnet är fullt

Till min förskräckelse upptäckte jag nyss att jag inte har något ledigt diskutrymme på datorn längre. Usch, och jag har ju bara haft datorn en månad eller två. Jag antar att det är dags att börja rensa lite. Jag har ju en hel del saker kan jag lova. Det är ett enda vimmel av nerkladdade illustrationer, halvkasa foton, låtar som jag inte ens har hört och en massa andra omnödiga saker. Det är ju så tråkigt att rensa, det tar ju så lång tid!

Jag har börjat rita lite på min andra illustration till tidningen, Partypinglan. Har inte orkar göra så mycket på den än, bara en enkel skiss typ. Här ser ni en liten förtitt i alla fall.
image590

Jag har en dag tillgodo

När väckarklockan ringde klockan sex imorse var jag övertygad om att det var måndag och jag skulle iväg till skolan. Jag vet inte om jag blev glad eller besviken när jag uppstäckte att jag faktiskt skulle till stallet och ha stalljour. Det är ju ingenting man ser fram emot direkt. Själv var jag också, ännu en gång vet jag inte om jag tycker det är bra eller dåligt. Det är ju dubbelt så jobbigt, men jag får ju sluta tidigt då. Det tar verkligen på krafterna att vara själv. Varken mamma eller pappa kan ju göra något, så 30 hästar får jag leda fram och tillbaka till respektives hage, fodra, byta täcken, sopa och allt sånt där, och sen ska de in förstås. Och alla mina saker måste göras, mockas och allt. Nu är det i alla fall avklarat, och jag har parketat här med en full kanna kaffe.

Här har ni de våta markerna Unique och jag brukar trampa omkring i.
image589

Lite äventyr är aldrig fel

Dagen har inte alls blivit som planerat, men det blir det ju aldrig. Jag hade tänkt att åka ner på stan, först gymmet och sedan köpa lite nödvändigheter som typ smink och sådant tråkigt, som man inte vill lägga pengar på, men ändå måste köpa. Plugga skulle jag ju också göra idag. Mycket. Mina planer sprack redan när min sömnbrist visade sina framfötter och jag sov enda till halv nio. Det hade jag inte planerat med. Efter en seg start på dagen satte jag mig faktiskt med matten, men gav tillslut upp, min mattehjärna verkar vara borta föralltid. Gymmet blev det inte heller, istället gav jag mig ut och cyklade. En kortare runda på omkring 3 mil. Fick inte så ont i knät som jag hade trott! Helt otroligt, lite ont fick jag ju, men det gick att push through.

Igår gick jag på vilda äventyr med Unique. En långpromenad på 1 ½ timma. Trots att vädret var trist och det var någonslags gråbrun färg överallt, så var det riktigt trevligt. In i skogen klampade vi också, det var så otroligt länge sedan jag var i klätterbacken, så jag hittade inte igenom, haha. Jag virrade omkring där i tjock genomblöt mossa och en väldigt exalterad och galopperande häst brevid mig. Jag kom i alla fall tillbaka till stallet helskinnad, men blöt och smutsig.

image588

Ännu ett nattprojekt

Jag försökte posta ett inläg inatt, men bloggen fungerade inte då. Satt uppe jättelänge och klottrade i Illustrator, trots att jag verkligen behövde sova. Ikväll ska jag inte fastna! Jag får faktiskt inte det. Om jag ska rita något så får jag faktist ta och fortsätta på ett av mina åtaliga ofärdiga projekt som ligger och skräpar. Inatt ska jag inte sitta och rita till klockan halv tre. Nej.

image587

Hjärnlös med glad ändå

fotografisk bild har vi fått i uppgift att ta tre bilder och kombinera med ett ord, en dikt och ett ordspråk. När jag, av en händelse, kom över den här texten, visste jag direkt vilken bild jag skulle ha. Det passar så himla bra!! haha, sorry Isse, men det var ganska kul. I verkligheten har du ju faktiskt en hjärna, som fungerar mycket bättre än min dessutom.

image586

Jag kanske alltid ska köra på improv

Det gick faktiskt bra igår. Jag pratade på där i en halvtimma och hittade på lite, as I went along. Det var ju inte mycket till publik heller, det var handledaren från Ljunkan, Vickans mamma och en till, haha. Det var skönt. Skönt att ha det gjort nu också. Det är jättehärligt väder idag, sådär lite halvkallt, frisk luft, blå himel och strålande sol. Sådär så att kameran åkte fram påvägen till bussen. Hoppas på fint väder imorgon också, så jag kan gå ut och fota lite, på riktigt, var länge sedan sist.

image583image585

Improvisation

Almanackan i mitt huvud fungerar inte alltid så bra. Idag ska jag redovisa mitt projektarbete, vi ska hålla en teorilektion på ridskolan 60 minuter. Det här kom jag på imorse! Jag har alltså inte förberett mig någonting, inte skrivit några stödord, inte ens tänkt på vad jag ska säga. Om en dryg timma ska jag alltså dra igång och jag har ingen aning om vad jag ska få fram för ord. Jag har inte ens läst igenom mitt eget arbete, så illa är det. Jag antar att jag bara har mig själv att skylla, men jag brukar ju lösa det mesta på ett eller annat sätt, så det får jag väl lov att göra nu också. Hoppas mina improv skills håller måttet.

image582

Nattligt nöje

Jag borde verkligen gå och lägga mig nu. Jag fastnade bara lite i Illustrator..

image581

Finally

ÄNTLIGEN! Efter 5 månader har jag äntligen fått tid hos sjukgymnasten. Okej, jag har kanske inte riktigt så jätteflitigt, men de gånger jag har ringt har hon inte svarat, inte så kontiskt kanske eftersom jag aldrig kommer hem tidigt. Nu ringde jag i alla fall från skolan och har fått tid den 31/3, måndagen efter jag kommit hem från USA. Jetlagad och redå, nej då, jag får aldrig jetlag. Nu ska jag banne mig få fas på det här! Jag vill verkligen bli bra!! Jag har ju hoppats på att bara smart träning och avhållsamhet från löpning skulle hjälpa, men nej, 5 månader har gått och knät är fortfarande lika risigt. Jag hade ju hoppats på Lidingö Ultran i maj, men den är ju bara att glömma. Det finns ingen som helst chans att det skulle gå, det får bli nästa år. Istället har jag längre mål. Lidingö Triathlon i augusti, då MÅSTE jag bara vara bra! Så typiskt att jag skulle bli skadad när jag var på top liksom, jag kände verkligen att allting flöt på så bra, och att jag hade chans att faktiskt bli riktigt bra. Det tror jag fortfarande, att jag kan bli riktigt bra alltså. På uthållighet, långlopp, triathlon och multisport, jag är ju envis som få. Snabbhet har jag inte, inte alls, men uthållig är jag. När jag har bestämt mig för något så genomför jag det. Så är det bara.

Jag vill SPRINGAAAAAAAAAAA!!


image578
image579

Jag vill bada

Det var visst inte prov idag :D Vilken tur jag hade. Det är visst på fredag jag har prov, fysik, och imorgon, psykologi, och nästa tisdag biologi. Herregud så mycket prov. Okej, jag ska inte klaga. Det här är typ helt normalt på andra skolor, själv har jag haft typ 4-5 prov i hela tvåan.

Jag har längtat hela dagen efter att få bada, så skönt det vore. Tyvärr vågar jag nästan inte göra det på vardagar, det blir så sent och då somnar jag, haha. Det vore ju lite otur om jag skulle drunkna.
128810-490

Det var visst prov idag

Jag kom till skolan och fick, till min förskräckelse, reda på att jag har prov klockan 10. Om en timma ska jag alltså ha prov, biologiprov, jag har hängt med noll på lektionerna, vilket är det enda sättet jag lär mig saker, och jag har inte rört boken, på hela kursen. Jag vet inte ens vilket kapitel det är. Det är ju ett klart ig i alla fall. Ibland blir jag lite trött på mig själv. Men man kan ju inte alltid vara på topp.


Tedrickande

Jag har börjat dricka så mycket te. jag vill liksom ha något att dricka när jag sitter framför datorn, kaffe är så ju såklart förstahandsvalet, men på kvällen får jag ju faktiskt behärska mig. Jag kan inte sörpla kaffe dygnet dynt. Så Nu har jag börjat dricka te på kvällarna. det är ju bra, så får jag i mig lite vätska också, som balanserar ut dagens många kaffekoppar. Te är ju faktiskt gott, grönt te i alla fall. Men än så länge är dagen ung, kaffet väntar.

128810-496

Söndagsrelax

Det var riktigt skönt att träna idag. Tiden på crosstrainern bara flög iväg, det var nog för att jag har haft så mycket att tänka på idag. Tankarna har vimlat omkring i huvudet som jag vet inte vad. Fick skynda mig ut till stallet för att vara hemma i tid tills Vickan skulle komma. Vi gjorde powerpoint till projektarbetet. Det tog längre tid än förväntat, så nu sitter jag här, med tusen saker som jag borde gjort idag. Det orkar jag såklart inte göra nu. Istället tittar jag på Burn Notice, dricker te och ritar. Söndagsrelax.

So little time so much to do

Helgen gick lika fort som vanligt, nu var det söndag och söndagsångesten smyger sig på. Så mycket som ska göras, så lite tid. Tänkte ta mig ner till gymmet nu, men min sportbh var visst i tvättmaskinen, så jag får vänta ett tag. Jobbigast idag måste ändå vara att jag förbereda teorilektion om projektarbetet, så himla tråkigt! Jag ska i alla fall till Vickan i eftermiddag, det är väl kanske bra att förbereda sig.

Jag ska väl ta att rita lite nu, fördriva tiden.

image577

Fylleludret?

Det glädjer mig att jag har fått så mycket respons på min lilla serie, nu blir det många karaktärer. Det kommer inte gå fort. Det måste jag säga redan nu. Kanske inte blir så bra heller, men det är ju kul. Och vem vill inte prova på att vara superhjälte ett tag liksom? Det har dock inte blivit någon seieteckning idag, utan jag har hållt på med lite skolteckning, till tidningen. Jag har gjort en bild, inte helt klar, ska väl putsa på lite saker och fixa lite detaljer, men i det stora hela är den ganska färdig. Kommer inte ihåg riktigt vad vi kallade henne, fylleludret tror jag det var? Det ska i alla fall vara till en quiz, om vilken fredags personlighet man har, och då ska detta vara ett av resultaten. Den som alltid är överallt, högljud och ska synas. Fjortisvarning. Dricker alltid alldeles för mycket och byter partner lika fort som hon sveper drinkar. Vi har väl alla stött på henne? Enjoy.

image576

Min mattehjärna verkar vara försvunnen

Jag började dagen med att plugga matte. Jag ligger ju sådär 35 siddor efter alla andra. Jag tycker ju inners inne att matte är kul, men jag har helt tappat "mattetänket" nu. Jag har prioriterat bort matten helt, eftersom det alltid har flytit på så bra. Jag har lyckats slappa mig igenom både matte A och matte B. Gjort sådär en 10 tal på varje kurs och fått Mvg. Nu fungerar inte riktigt min metod längre. Jag bestämde mig idag för att ta tag i matten och satte mig med näsan i boken. I början gick det bra, men sedan fastnade jag på ett tal. Som ni kanske vet är jag ju extremt envis, så stöter jag på något jag inte kan så kan jag inte gå vidare utan att klara det. Det går bara inte. Så på det där talet har jag varit nu snart en timma. Det går liksom nästan, men inte riktigt. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag får damp på det!! Det är säkert jättelätt och det kommer vara så dumförklarad när jag kommer på det, men just nu är det jättesvårt!

image575


RSS 0.91