Kultiration

Lördagsmorgonen är ett helvete. Frossa, huvudvärk ont i kroppen, illamående. Som sagt, ett helvete. Släpar mig ändå ut för att få kaffe och något i magen. Näring ska vara bra har jag hört. Näringen hjälper mig inte alls, men jag och Ebba lyckas i alla fall dra oss ut och sätta oss på spårvagnen mot Liseberg. Tiden på och efter spårvagnen är värst. Andningssvårigheter, mer illamående, ett huvud som håller på att sprängas och frossa, så mycket frossa, enda in i märgen, i hjärtat. Så kallt. Liseberg är dock väldigt mysigt. Vi åker den där sagorundan eller vad det heter, när man sitter i en liten vagn och åker förbi sagor som aksungen, peter pan, aladin mf. Där inne trivs jag bra, där är det mörkt. Vi kommer ut och så fort ljuset träffar mina ögon känns det som att få en käftsmäll och allt är tillbaka igen.

Efter Liseberg står jag inte ut längre. Jag behöver ett Apotek. Lyckad med nöd och näppe ta mig till Apoteket precis innan det stänger för att köpa ett paket Panodil Zapp. Väntar inte många sekunder inna jag tryckte i mig två tabletter och inväntar ett mirakel. Det kom inte. Åker tillbaka till vandrarhemmet och sover i 3 timmar. Jag mår lite bättre. Med betoning på lite. Nu är det dags för Kultiration, igen, en andra chans. Åker och käkade lite först. Det var ju det där med näring jag har hört så mycket om. Den här gången kommer näringen till undsättning och jag mår rätt mycket bättre, men fortfarande långt ifrån bra. Väl framme på Kulturhuset börjar det smyga sig på igen, tröttheten, frossan, huvudvärken. Vi tar lite luft och tittar på en jättefin utsikt som man såg jättelångt. En vacker utsikt piggar alltid upp och så även i detta fall. När vi går in och slår oss ned framför scenen i väntan på Kultiration är allt som bortblåst. Jag mår så himla bra!! Kanske är det Kultirations värme och kärlek som spridit sig. Jag vet inte, men otroligt lycklig är jag.

Så kommer de. Med sin otroliga glädje, känsla, värme, kärlek intsr de scenen och börjar spela sin första låt. Det är första gången de framför någonting från sin nya skiva och det är något alldeles speciellt. Marcus Berg kunde inte ha sjungit med mer känsla och bedjande röst när han skriker ut för att få sprida sitt budskap om harmoni, orättvisor, kärlek och respekt. Det syns tydligt att hela bandet har starka band mellan varandra och är väl samspelta. De gör de här för att de älskar det och för att sprida det de tror på. För att få människor att komma tillsammans, riva murar och finna sig själva.

Jag kunde stått och lyssnat på Kultirations vackra toner flöda i många många timmar, men någon gång måste det ta slut. Det var den bästa kvällen i mitt liv. Jag vet inte vad det är, men Kultiration har en förmåga att få mig att inse saker i livet jag inte skulle gjort på egen hand. De får mig att vilja bli en bättre människa. Kultiration har förändrat mig och jag älskar Kultiration.


Kultiration

Finns inte så mycket mer att säga än att Kultiration är det bästa bandet som någonsin existerat. Inte bara gör de bra musik och skriver underbara texter som går rakt in i hjärtat, utan de är verkligen bra personer. Marcus är helt enkelt harmoni, en enkel man och melomel. Jag älskar verkligen Kultiration.

Tyvärr glömde jag ju kameran hemma :( haha, asså det förvånar mig inte, men det var tråkigt. Ebba hade ju i alla fall kamera :)




Kultiration

Nu gäller det. Dags att ge sig att till stallet för att sedan åka till stationen och ta bussen till Göteborg. Kultiration.

Dagen är här. Äntligen.

En dag kvar

Usch, så trött jag är. Hällt i mig kaffe utan någon större effekt. Har filmat material till filmen på  medieproduktionen. Annars har jag inte gjort så mycket, vandrat omkring som en zombie i korridorerna. Trött! Var hos Emil igår. Det var roligt :) Hade inte träffat honom på jättelänge.

Jaja, ska dra och käka nu

Tisdag

Började dagen med frukost, kaffe och schysst musik innan ag begav mig ner till gymmet för att trötta ut de få muskler jag fortfarande kan använda. Riktigt skönt var det, men det är klart att det aldrig blir samma sak utan konditionsträningen, men nu ska jag inte tänka negativt. Positiva tankar ska det vara. Stapplade till skolan för att laga mat, fylla på kroppen med lite välbehövt kaffe och sedan ha matte. Efter matten var det hela två lektioner kvar! Det trodde ni inte va? Tre lektioner på en enda dag. Medieproduktion och Webbtidningen var det som väntade. Efter skolan köpte jag och Ebba biljetter tillbaka från Göteborg. Ut till stallet och styrde. Fick promenerna med ett knä som värkt mer än vanligt hela dagen, ute i kylan dessutom.

Borde gå och lägga mig nu. Jag har bara ont av att vara vaken "/


NEJ INTE KLAGA. POSITIVT VAR DET!!!

Kultiration

Så har jag fått bekräftelsen från Kultiration' och allt var klart. Bussbiljetter fixat, vandrarhem bokat, så på fredag klockan 09.20 rullar bussen iväg i riktning mot Göteborg. Jag säger som det är, jag är lycklig. Det finns nog inte ord nog för hur otroligt glad jag är. Jag ska se Kultiration, två dagar i rad.

Jag måste dela med mig av deras tunga ord och sprida deras budskap.



Andra låtar ni måste höra är länkat här MELOMEL, Harmoni, Sparkar och Slag, Rikemansgetto, Ur Jord, Ingenting Kvar, Under Snön

Ni kommer säkert inte lyssna på alla, men gör det! Nu har jag nämnt alla låtar som är bra kvalité på Youtube. Om alla deras låtar hade funnits där så hade jag säkerligen nämnt alla :P hehe, men bra är de.

Trött

Fick ett spontant erbjudande om att sittta barnvakt igår. Blev skjutsat ut till Berg och hände där hela kvällen. Jag var sjukt trött och höll på att somna på slutet. Först såg vi hajar som hajar, efter det gick Ella och la sig. Sedan satte jag min dator och såg Blow. Den var faktiskt mycket bättre än förväntat! Timmarna efter filmen slutat spelade jag Kungen och Harpan på datorn och gjorde allt för att inte somna. Så fick jag panik också, sjukt jobbigt var det. När jag satt och spelade började jag hyperventilera och blev helt cp. Så jag var tvungen att ställa mig upp och gå omkring lite typ en gång var 3:e minut. Kom hem vid halv tre och var helt slut. Fick ändå släpa mig upp hyfsat idag eftersom jag ska träffa Ebba på resecentrum halv ett. Vi ska köpa bussbiljetter till Göteborg tills på fredag! Kultiration<3

Fest

Det blev utgång igårkväll. Först var jag, Ebba, Freddy, Dennnis, Simon och Kim hemma hos Ebba och förfestade. Det blev en del 23 och äckelvinet, yeay. Kom in till stan någon gång efter tolv för att dra till krogen. Dit kom vi ju aldrig, ovanligt. Stannade på Jesusbussen ett tag istället, sedan gick vi och käkade på Kebabbaren. Schysst kväll var det i alla fall.

Det blir nog att chilla idag. Räkna lite matte, läsa lite och lite annat roligt.

Forum

Vet inte vad jag gör egentligen. Jag har så himla ont och vet inte riktigt vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen. För att förskingra tankarna har jag försökt distrahera mig själv med diverse saker, de senaste timmarna har jag suttit på flashback och läst trådar om systemutveckling, programmering, databaser och annat nördigt som jag egentligen inte fattar mycket av. Det kanske är just därför jag läser om det, för att jag blir så förvirrad att jag helt enkelt glömmer allt annat.

Ska försöka sova nu, för att klara av ännu en plågsam dag. Godnatt.

Den tiden :(

Inte för att klaga, men aj aj aj :( Ibland funderar jag allvarligt på om det inte vore bättre att kapa av benet precis över knät och ha en benprotes istället. Det finns ju trots allt idrottare på hög nivå som har det. Det funkar ju för dem, så då borde det funka för mig med. Jag vill ju bara träna :( Jag mår så otroligt dåligt och får så himla mycket ångest när jag inte kan träna. Det är ju trots allt mitt absolut största interesse. Det är det enda jag verligen verkligen älskar helhjärtat, något jag aldrig tröttnar på. Jag blir så otroligt cp i huvudet av det här. Jag tänker för mycket. När jag tränar kan jag sluta tänka för en stund, rensa mina tankar. Nu är jag fast här med mina tankar som bara skapar mer och mer ångest och sakta men säkert kväver mig. Jag orkar verkligen inte det här. Jag orkar inte titta ut och se lyckliga människor springa, cykla, åka skidor, när jag själv skulle göra vad som helt för att komma tillbaka dit. Det kallas missunsamhet och avundsjuka. Jag hatar det. Jag är arg på mig själv för att jag inte kan glädjas för deras skull, istället blir jag ledsen och får en klump i magen, jag tycker synd om mig själv. Hur patetiskt är inte det?

Jag orkar inte.

Jag var ju så glad :(

Det kallas Novemberljus

Det var underbart väder igår. Därför passade det bra att ge sig ut att fota igårkväll, en stjärnklar kväll. Ebba följde också med och vi tog oss runt hela Novemberljusslingan på inte mindre än 4 timmar och avslutade kvällen med några bärs på utsiktsplatsen. När jag kom hem var jag som en liten istapp efter dryga 5 timmar ute i minusgrader. Kallt var det.




Linköping<3


Express

Soft morgon. Börjar kvart i tolv, så jag har varit hemma nu, tittar på Pinapple Express. Bara för att den är så himla bra! :D

Ska sticka nu. Ciao

Slut på minne

Jag har 9 Mb utrymma kvar på min hårdisk. Läskigt. Jag köpte ju nyss en extern hårdisk för att jag skulle få plats med mer, men saker trillar in på löpande band. Bara musiken tar upp över 25 Gb och mer är på ständig nedladdning, sen är det bilderna som tar upp, håll i er nu.. hela 67 Gb, jag måste medge att jag själv blev rätt stum när jag fick se dessa siffror. Ändå tycker jag att jag är rätt bra på att rensa.. Utöver det så har jag ju alla program. Antar att Adobe Web Premium tar upp en hel dal plats. Det blir väl att köpa ännu en ny hårdisk.

Tänk på kaffe

Härlig morgon och solen sknier. Mängder med kaffe och bra musik. Underbart. Om ett tag ska jag ge mig ut och bort till Hjulsbro för att fota lite. Känner inte riktigt för att cykla bort det, det blåser som tusan ute, men har man skyldigheter så har man. Tänkte försöka "träna" lite sen. Det är ju inte riktigt träning, men jag ska göra vad jag kan. Åka till gymmet, lyfta lite vikter samtigigt som jag avundsjukt tittar på de som har hela nog att springa. Avundsjuk. Det är vad jag är. Nej, nu blev jag ledsen. Måste tänka på något annat. Svårt eftersom nästintill allt kan kopplas till träning, i alla fall i mitt huvud. Okej, kaffe. Tänka på kaffe ska jag göra. Kanske ska brygga lite mer till och med. Kaffe :)


Jag vill ha melomel och harmoni.



23 var det

Det blåser ute, men i övrigt är det underbart väder! Det får ju dock inte jag njuta av eftersom jag ligger inne och är bakis. Det blir ju så ibland. Sjukt kul kväll var det igår i alla fall, så det är lätt värt det! Var i Stjärnonrp med Ebba, Li, Freddy, Simon, KIm, Linus mf. Chill kväll med 23, haha.

Ska softa ett tag nu, försöka må lite bättre och sedan ge mig av till stallet :)

Djur<3

Tittar på Viasat Nature. Jag är verkligen seriös när jag säger att jag nästan dör. Det är småsöta sävisungar, sötaste! Och sötaste hjortarna. Oj, lilla rävisungen tänkte döda hjotbäbisen :( Nej. Men mamman kom och räddade den. Det är så himla fint! Jag undrar var det är. Jag ska lätt flytta din. nej, världens sötaste rådjursbäbisar. Helt nyfödda!

Borde egentligen göra mig iordning nu, men jag vill inte lämna de små djuren :(

Kaffe

Dricker kaffe och glor på barnprogram.Soft morgon. Ska snart dra ut till stallet, så att både jag och Unique kan halta omkring i ridhuset en liten stund. Sedan blir det skola, lektion från 13 till 14. Ska stanna kvar i skolan efter det, dricka lite kaffe, jobba med hemsidan. Efter det ska jag ner till rese för att ta bussen till Stjärnorp. Det ska bli kul. Är sjukt pepp på det :D

Knutar som trasslas upp

Ingen skola idag. Eller rättare sagt, inga lektioner. Kom till skolan vid nio och vaknade till efter lite kaffe. Så var det föreläsning för Don't Drink and Drive från halv tio till halv elva. Efter det traskade jag tillbaka till skolan och drack lite mer kaffe, var lite social och trevlig med diverse personer, tills dess att min sociala förmåga gav vika för den sanna nörden inom mig. Jag slog på datorn och började knappra med koder. Det blev mycket pyssel och kreativt tänkande för att lösa lite olika problem, men idag lossnade det verkligen! Kanske inte så konstigt eftersom Basse hjälpte till att besvara många av mina frågor. Åkte till stallet vid fyra vilket betyder att jag har varit i skolan 7 timmar utan att ha några lektioner. Allt är i sin vanliga ordning.

Unique är fortfarande halt :( :( :( :( :( :( :( Stackars Unique.
Mitt knä gör sjukt jobbigt ont ikväll. Voltaren till undsättning.

23:23

Vissa dagar är jobbigare än andra. Så är det, det vet vi alla. En sak jag har funderar över ett tag nu är varför jag egenligen lever. Jag vill verkligen inte att ni ska missupfatta mig nu. Jag är inte det minsta självmordsbenägen eller så. Självmord är själviskt. Samtidigt undrar jag varför jag är kvar här. Jag fick avliva min häst förra året för att hon hade såpass ont. Hon hade skador hon lidit av under en tid, utan att vi visste om det. Vi avlivade henne för att hon skulle slippa smärtan, för att hon skulle må bra. En självklar, men jobbig åtgärd som många djurägare får ta förr eller senare. Nu till min egentliga fråga. Varför avlivar man inte människor? Jag har ju också ont, precis som min häst, men jag ser inte att någon kommer med någon spruta för att släppa mig fri och lindra mina plågor. Jag är ju långt ifrån extremfallet, men låt säga att någon lider av någon obotlig sjukdom som gör att denne får plågas dag efter dag, år ut och år in. Är det rätt? Vi tar samma serario på tex en hund. Om din hund fick en kronisk sjukdom som inte får att linra. Din hund kommer vara i ständia plågor, kanske bli bättre i vissta stunder, men det kommer ändå alltid finnas en konstant smärta. Skulle du ha hjärta att låta din hund leva? Skulle du inte vilja hjälpa din vän? Förmodligen är svaret ja.

Så varför avlivar man inte männiksor? Det är min fråga.

23:23 btw! :O

23:23

Just nu, i detta ögonblick, så är jag lycklig. För nu är klockan 23:23.

Så är det :) Fint är det. Det är 23.

JA!!!!

Håll i er nu så att ni inte trillar av datastolen av chock, när jag berättar följande:

Den 28 & 29 novemebr ska jag åka till Göteborg för att se....

trummvirvlar...

håll andan nu...

KULTIRATION!


Vad säger ni nu då? Ingenting. Förstår det, helt förstummad blir man. Det kommer bli så himla underbart!
Som han på Jesusbussen sa "För er är Kultiration som Gud är för mig".

Vilken överraskning

Har inget att göra (eller åtminstånde inget roligt att göra) så jag satt och slöläste lite på bukefalos hästforum, nördig som jag är. Gick in på någon slumpmässigt utvald tråd och började läsa om en tjej som undrade varför hennes häst helt plötsligt hade blivit tjock och tjurig. Bilder hade hon också, och på två veckor var det stor skillnad på magen! Efter att ha läst igenom trådern visade det sig att hennes lilla sto var dräktigt! Inte nog med det, fölet kunde komma så snart som om en vecka! Det konstiga var att hon som ägde hästen innan, alltså när den måste ha blivit betäckt, berättade att det inte fanns någon hingst på 3 mils radie. Det här var minst sagt spännande. Jag skulle nog tuppa av om jag fick ett sådant besked. Vad ska man göra liksom? Det är väl bara att kasta sig in i böcker och internet för att snappa upp allt man bara kan på en vecka. Sjukt. Hoppas det går bra för henne i alla fall.

Snart är det väl dags för mig att bege mig ut till min lilla pålle då, utan föl, men dessvärre med hälta :(

Min lilla älskling när hon var liten och bodde i Holland :)

Tuff dag

Det här har varit en dag fylld av ångest, frågor och motgångar. Jag tänkte kasta mig in bland Action Script koderna och styra upp saker och ting. Istället lyckades det sluta i en enda stor soppa av konverteringar, frågor, syntax fel, lager, movie clips, knappar, linjer, siffor och Gud vet vad. Vet inte hur många gånger jag gjorde om allt från början och tog nya tag. Tillslut gav jag upp och åkte ut till stallet för andra gången idag. Unique är fortfarande halt, vilket gjorde mig otroligt mycket mer ledsen, arg och uppgiven. När jag kom hem kände jag att jag var tvungen att koppla bort tankarna på Unique, som annars kommer ligga och gnaga tills de driver mig till vansinne. Så jag slängde mig ner i soppan av koder och började steg för steg trassla upp alla knutar. Vad hände då? Jo, tro det eller ej, men jag löste det! Jag ska ju inte förneka att det tog sådär en 4 timmar att bara reda ut det jag själv trasslat till, men det viktiga är att jag löste det. En liten självförtroendeboost ledde det till, vilket gjorde att jag till och med orkade med att börja trassla i matten också. Dagen har slutat lite bättre än den började, härligt.

Nu ska jag inte bli negativ igen, men jag tänkte ändå berätta att jag har haft extremt ont i foten i flera dagar nu. Det konstiga är att jag inte har gjort något speciellt, men nu kan jag knappt gå. Ytterligare en skada att välkomna med öppna armar. Hej Voltaren.

Unique

Unique är halt :( Jag ska åka ut strax, hoppas hon är bättre idag. Lilla Unique <3

Jesus

Det blev förfest här igår. En andra "förfest" på en bänk utanför domkyrkan hans också med. Så blev det att styra stegen mot Lorient. Riktigt kul var det! Dans och RnB. Roligast var nog när jag och Ebba satt i Jesusbussen och snackade om Kultiration. Det var verkligen roligt att prata ut om allt man tänker och känner, sådant som jag och Ebba snackar om dagligen fick vi nu dela med oss av till någon annan. Jag hoppas verkligen att han lyssnar mer på Kultiration, jag vet verkligen att han skulle tycka om dem. Han har ju verligen samma åsikter som dem, bara att han inte vet om det.

Flummig

Ni kan tycka att jag är konstig. För det är nog sant. Jag har verkligen varit döflummig idag. Jag kommer inte ens ihåg vad jag har gjort, sprutat serpentiner och varit allmänt störd.

Normala saker jag gjort idag är att vara i skolan, lektion 9.30-10.30, men det var ju inget att göra, gymmet, men ni kan väl ana hur det gick? ajajajaj :( skador, skador, skador. Stallet också ja.

Jag vet inte ens vad jag ska skriva, allt är bara så damp.

Inspiration, nu tack

Jag vet inte vad jag gör här. Jag borde ha stängt av datorn för länge sedan. När jag var klar med diverse ärenden jag haft idag, skolan, stallet, köpt hästsaker, satte jag på datorn. Detta skedde runt åtta tiden skulle jag tro. Jag skulle ju bara fixa lite på en design, men jag fick panik när det gick så dåligt så jag försökte dämpa min ångest genom att fästa tankarna på något annat. Vad jag gjorde tänker jag dock inte säga, det är för patetiskt. Men på något sätt ska man väl få tiden att gå. Fick ännu mer ångest nu när jag skriver om den där jäkla designen. Ångest, ångest, ångest. Pallar inte. Imorgon är en ny dag.

President val och sådant

Riktigt stört CP har jag varit idag. Jag har verkligen haft damp! Riktigt glad och pepp har jag varit, vilket är bra.

Vi har fått ett nytt projekt på grafkom. Vi ska göra en hemsida till ett stort sportföretag i Sverige. Det blir kul, älskar verkligen webbdesig.

Det verkar som jag inte har så mycket att säga idag. Kan ju säga att presidentvalet i USA hålls inatt, för er som legat och gömt er under en sten det senaste året och inte redan visste det. Något som ni garanterat inte visste är att jag har extremt ont i ögat. Ja, ögat. Vet inte vad jag har gjort, men ont gör det. Tredje dagen nu.

Dag nummer två :)

En ny era (på riktigt)

Dag ett. En ny start, tillbaka på ruta ett. Förändring. Det är mycket som sker och idag är dagen. Första dagen. En ny era, nya prövningar och nya möjligheter. Ingen har sagt att det kommer bli lätt, men jag är inte den som bangar för en utmaning. Jag har målet i sikte. Jag vet vad jag vill uppnå och jag vet hur underbart målet kommer bli. Ett speciellt datum är det, det är berörande på så många plan. Jag längtar dit. Bara 6 veckor kvar...

Sooooooool

Igår var en jobbig dag. Jag var otroligt trött, seg, hade ont i huvudet och var allmänt arg och irriterad. Mycket springande hit och dit och hungrig som fan var jag. Så var det en äcklig full kille som klängde på mig på busshållplatsen, svinjobbig var han. På natten kom Ebba till mig, så chillade vi här. Såg på massa Youtube klipp, lyssnade på musik och kollade på gamla bilder.

Idag har jag gått på världens härligaste promenad, i världens vackraste väder, med världens bästa häst. Unique, älskling <3 Jag kunde ha gått hur långt som helst, det var så himla underbart. Unique är som en liten hundvalp när hon traskar brevid en och kollar omkring med stora nyfikna ögon. Hon är så himla söt.

Nu ska jag ut i naturen :)

Ett pappet Marabou

Kvällen igår blev inte riktigt som planerat, men det var roligt ändå. Det började med att jag, Ebba, Li och Emelie åkte till Sarah på förfest. De ville dock dra till krogen tidigt, vilket inte vi ville. Så vi drog på en annan fest istället, men stannade inte länge. Jag vet inte riktigt vart tiden flög iväg. Krogen kom vi aldrig till. Vi var ute i kylan största delen av kvällen, men roligt hade vi.

Ett pappet Marabou

HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAH

RSS 0.91