Skola och webbdesign

Mina dagar är vanligtvis ganska planerade eftersom jag för det mesta åker ut till stallet efter skolan. Igår var jag däremot i stallet tidigt på morgonen innan skolan, och hade dagen att göra vad jag ville. Det är skönt ibland. Var i skolan och pillade med en hemsida som snart är klar efter mycket slit! Sedan snackade jag med Ludde, som var hemma, så drog jag hem till honom och lyssnade på lite fransk hip-hop och sådär. Sedan skulle vi åka för att träffa Axel och Niclas, som var hemma hos mig, så vi åkte dit. När vi är hemma hos mig inser jag att jag glömde vin väska hos Ludde. Lite småpanik sådär att klara sig utan dator. Min dator som jag alltid släpar omkring. Fan, så patetiskt egentligen att jag är helt beroende av datorn. I alla fall så var vi hemma hos mig ett tag, Lillen kom och efter ett tag även Ari och Hannes. Vi drog ut ett tag, men sen blev jag sjukt trött och gick hem. Det fanns inte jättemycket att göra eftersom jag inte hade någon dator. Jag somnade klockan sju. Sov ostört hela natten och vaknade kvart över sex. Det var verkligen svinskönt att få sova ut. Ludde hade med sig min väska till skolan idag, så nu sitter jag och har jobbat med webbdesign. Soft.

biljetter

Det gick inte så bra för oss igår med biljettbeställningen. Sidan fungerade inte. Vi försökte flera gånger, men det gick inte. Vi ska försöka idag igen, hoppas verkligen det funkar då, för jag är sjukt taggad! Vi har snackat om det jättelänge nu och jag vill verkligen boka biljetter!!!

Igår fick jag också betalt för att jag laddat upp och fixat lite på
festyran.se Fick ett armband och en ring också, schysst. Fint var det.

Barcelona

Jag sitter i skolan som vanligt. Har inte gjort överdrivet mycket idag, men mer än igår. Jag har översatt lite texter, skissat lite, pillat med lite diverse saker. Helt okej. Ska bara ha mentorstid, sedan ska jag dra mig ut till stallet och rida. När jag kommer hem ikväll så kommer det hända något roligt. Jag ska nämnligen boka biljetter till BARCELONA!! Det kommer bli tungt! Jag är så jävla taggad!! :D

Tråkigt

Usch, jag har så himla tråkigt. den här dagen har bara varit ångest och tråkigt. Därför ska jag gå och lägga mig nu. Jag har haft elementet avstängt hela dagen och fönstret har stått öppet de senaste två timmarna, men trots det vet jag med säkerhet att jag kommer ligga här och svettas i många timmar innan jag somnar. Så är det alltid. Sjukt jobbigt är det. Jag ligger och vrider och vänder mig tusen gånger om, böjer och sträcker benet i oändligheter för att jag inte kan bestämma mig vilken position som gör minst ont. Det är bara ännu en natt. Lika bra att gå och lägga mig nu, så kanske jag somnar innan midnatt.

Ännu en helg

Jag beklagar min frånvaro här på bloggen. Jag har ingen bättre ursäkt än att jag var helt sjukt trött igår. Jag höll faktiskt på att skriva ett inlägg i fredags, men jag han aldrig skriva klart det för Erik och Micke kom förbi och hämtade mig. Det var i alla fall ett inlägg som handlade om rullstolar, så det kanske var lika bra att jag inte postade det. Nej, jag tar tillbaka det där. Jag tror jag hade något vettigt att säga faktiskt. Jag får ta det en annan dag.

I fredags blev det i alla fall fest med en massa roligt folk. Det blev dock ett jävla tag. Har inte riktigt tänkt på det förens nu, men jag var där i nästan tolv timmar. Jag kom dit vid sju på kvällen ungefär och drog hem halv sju på morgonen. Det var roligt ändå, men lite seg var jag nog framåt morgonkvisten. Somnade fint när jag kom hem och blev väckt av mamma vid halv två för att hon tyckte vi skulle åka till stallet. Så jag fick väl göra det. Red nästintill halvsovandes, men det gick. När jag kom hem från stallet var jag, om möjligt ännu tröttare, men hällde i mig massa kaffe och blev en gnutta piggare. Nej, nu ljög jag nog. Jag blev inte alls piggare. Jag drog i alla fall till Erik en stund och såg på Planet Earth, riktigt tungt! Isbjörnar, pingviner, elefanter, giraffer, fåglar, vargar, ja, en himla massa djur och vackra vyer. Finns mycket jag måste se!

Idag var det Monica träning för första gången på jättelänge! Det gick bra, men Unique bråkade lite för att hon inte träffat Monica på så länge, haha, sötast är hon. Annars har jag inte gjort ett skit idag. Jag har inte orkat. Jag har bara suttit här, lyssnat på musik, tittat på fina bilder, klappat katten. Nu sitter katten vid dörren och vill gå ut från mitt rum, hon kanske inte gillar att jag kallar henne katten, men jag orkar inte öppna dörren. Hon får sitta där en stund till. Hon vill verkligen gå ut. Nu hoppade hon upp i fönstret, men det är för lite öppet för att hon ska komma ut. Jag kanske borde släppa ut henne. Ja, jag gör det nu.

Governor Andy

Även att jag inte kom hemifrån med humöret på topp igår så slutade allting väldigt bra! Det blev en sjukt rolig kväll faktiskt, roligaste på länge! Jag och Ebba drog till en kompis i stan efteråt så vi slapp åka hem så sent. Lite lite sömn blev det nog, en sådär 2,5 timma. Börjar kännas nu, jag är trött och seg och ögonlocken har en egen vilja. Bäst att hälla i sig lite kaffe, för snart ska jag iväg till kiropraktorn och sedan ska jag ut till stallet. Bara att fortsätta kämpa.


SLUTA!!!!!!!

Det blir Lorient ikväll i alla fall. Jag var rätt taggad igår, men just nu känner jag mig sjukt otaggad tyvärr. Jag har extremt ont i mitt knä och värktabletterna hjälper som vanligt inte. Min hjärna håller på att flippa ur, jag har så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag vill bara ha en rolig kväll med mina kompisar och schysst musik, inte ännu en kväll i plågor som tar upp alla mina tankar och gör mig på allmänt dåligt humör. Fan, ett rent helvete är det! Åh, jag orkar inte.

Studiedag

Jag är ju rätt bra ändå. Jag underskattar nog mig själv ibland. Fixade menyn nu på morgonen. Jag tycker jag var rätt duktig som fördrev tiden med det när jag gick upp redan halv åtta, eftersom mamma väckte mig (varför?!). Idag är nämnligen inte vilken dag som helst, idag är det studiedag! Studiedag eller inte, gör mig inte så mycket. Det är inte så farligt att vara i skolan, det är rätt kul, roligare än att vara hemma i alla fall.

Igår, när jag hade kommit hem från stallet, var jag med Axel och Ludde. Så var vi med Lillen och Niclas också. Lirade tv-spel och sådär. Soft var det.

Erik ska följa med till Unique idag, får se om det går bättre än sist då.


Problem

Jag har stött på ett litet problem. Det är så att jag håller på att göra en meny i flash, men det var ett bra tag sedan jag började med den, då det kommit en massa saker emellan. När jag nu skulle fortsätta mitt arbete inser jag något tråkigt, jag har glömt bort hur det var jag gjorde. Ingen panik för det, jag studerade noga alla skript, lager och movie clips, gjorde exakt likadant, trodde jag ja. Det blev förstås inte alls så utan istället loopade animationerna runt i evigheters evighet och var inte alls som det jag tidigare gjort. Två väldigt seriösa försök har jag gjort, men icke. Det har inte gått så bra för mig. Det är bara att inse att det är hjälp som behövs. Får fixa det i veckan.

Nu blir det att lira lite tv-spel. Great.

Duktigt jobbat

12 timmars sömn gjorde susen. Jag var sjukt  trött i söndags och somnade redan halv åtta och var fortfarande trött när väckarklockan ringde  halv åtta morgonen därpå. Jag kände mig lite allmänt stressad när jag drog iväg till bussen. Givk av vid tinnerbäcksbadet för att vänta på 530 till stallet, som såklart var försenad, bara för att jag redan var stressad och visste att jag inte hade mycket tid på mig i stallet. Bussen kom i alla fall efter en tids väntan. Skyndade mig så mykcet jag bara kunde när jag hade gått av bussen och kunde inte slapna av förens jag hade suttit upp och börjat rida. Bra gick det också, men det är bara för att Unique är världens bästa häst och vi är så bra vänner :) Det visade sig sedan att jag hade varit så snabb att jag hade en kvart till övers. Då var jag till och med så duktig att jag sopade golvet.

Kom till skolan klockan tolv, slog på datorn och började jobba med en sida som jag skulle uppdatera och lägga in nya bilder på. Jag hade gjort lite innan, det var bara det jobbigaste kvar. Det var svårare än det låter, eller i alla fall mycket jobbigare än det låter. Jag var tvungen att klippa alla bilder, ändra storlek, ordna med diverse kategorier som skulle finnas och inte skulle finnas. Dessutom var sidan uppbyggd med tabeller, det gillar jag inte, tabeller är inget vidare, inte som divar. Jag satt och jobbade stenhårt och koncentrerat. Sex timmar senare var jag klar! Det var en otrolig lättnad. Jag har haft det där rätt länge hängande över mig, det var som något lyftes från mimna axlar när jag äntligen kunde stänga av datorn. Jag visste knappt vad jag skulle göra eller vart jag skulle ta vägen. Det är lite roligt att jag är förmodligen den på skolan som har minst lektioner, jag har inte ens lektioner på måndagar, annars har jag en lektion om dagen. Ändå är jag den som är mest i skolan. Igår var jag kvar till sex, det var inga elever kvar då kan jag lova. Jag gillar ju i för sig Infokomp, så det är bara kul att vara i skolan.

När jag kom hem lagade jag mat, som snabbt slank ner då jag var väldigt hungrig efter att inte ha ätit på hela dagen. Sedan tittade Erik förbi och så lirade vi lite tv-spel. Vi var dock inte speciellt bra måste jag erkänna. Vi fattade aldrig vad man skulle göra. Provade lite olika spel och till sist hittade vi ett snowboardspel som vi lyckades klara av. Tur det, annars hade jag nog kännt mig rätt värdelös.

Nu är det dags att ge sig av till skolan. Jobba med lite webdesign.

Jag vill ha en vacker dag i Tinnerö <3

Sommarplaner

Som vanligt, nu för tiden, har det blivit lite dåligt med uppdatering här på bloggen, ska försöka ändra på det. De senaste dagarna har varit ganska hektiska, inte nödvändigtvis på ett dåligt vis, utan bara mycket helt enkelt. I fredags strax efter jag gjort mitt senaste inlägg följde jag med Erik till Maxi. På kvällen var vi med lite folk och chillade hos Rick. Dock Blev det rätt tidigt avslut där, så jag och Erik åkte hem till honom för att spela tv-spel. Jag han inte ta ett steg i spelet innan jag somnade och vaknade upp tre timmar senare, runt kvart i tre, och insåg att det var dags att röra sig hemåt i kylan.

Dagen därpå vaknade jag oväntat tidigt, åtta redan, om det inte var ännu tidigare. Lite konstigt med tanke vpå att jag kom i säng rätt sent. Morgontimmarna försvann dock väldigt snabbt och det blev snart dax att dra till stallet. På kvällen var jag med Erik och lirade lite tv-spel. Jag förstod inte mer av spelet den här gången heller tyvärr. Idag frågade jag dock Axel vad jag ska göra i spelet och fick lite mer klarhet i det hela. Får ge mig på det igen snart.

Idag har jag varit sjukt trött!! Jag menar verkligen så trött som jag aldrig någonsin har varit. Stalljour på det också, ingen bra kombination. Jag vandrade omkring som en zombie och visste knappt om jag var vaken eller inte. Litervis av kaffe har jag hällt i mig, men utan effekt. Kaffe har i för sig ingen effekt på mig längre, det är bara en brun, blaskig, aromatisk och himelsrik placeboblaska.

Under denna kväll av irritation, trötthet och bara total kaos har jag blivit tvingad att sitta med familjen och prata sommarplaner. Det är kanske inte så mycket fel i det, men det tar så otroligt lång tid och vi kommer ändå inte fram till något. Vi bara bråkar och skriker för att alla vill olika saker. Bilresa hade ju funkat, verkligen, åka precis vart man vill, men tyvärr tyvärr, mitt knä klarar inte det. Jag kommer inte stå ut med ett knä som skriker av smärta när jag åker förbi vackra landskap, berg och ängar. Jag klarar inte det, tyvärr :(

Kallt

Lyckades få igång tv-spelet på min tv, så igår blev det en hel del lirande. Körde Grand Theft Auto, men jag var rätt trög och fattade inte vad jag egentligen skulle göra. Eller jag trodde jag gjorde rätt när jag började slå ner första bästa människa och sedan ge mig på poliserna, sno deras vapen och döda så många som möjligt, men tydligen skulle jag inte göra så. Egentligen skulle jag följa något uppdrag fick jag reda på många timmar senare. Får väl göra ett nytt försök. Inte idag dock, eller kanske, jag har ifs inget att göra nu.

För övrigt är det extremt kallt idag! Okej, det har varit kallare, men jag har frusit väldigt myclet idag. Inatt var det ju också kallast i landet i Åsele, 37,7 grader kallt. Då är det långkallingar som gäller!

Rehabilitering

Igår fick jag ett samtal från sjukgymnasten som sa att jag kunde komma redan den förmiddagen. Så jag stack dit, och blev som vanligt undersökt. Han visste såklart inte vad det var och sa att det var väldigt ovanligt att en person som jag har ont i just senan och inte i fästena. I alla fall så har jag fått en övning, sjukt tråkig är den, men det får väl göras. har gjort ett set nu i alla fall, two more to go.

Sjukt trött!!

Jaha, då var temaveckan slut och det vankas nya utmaningar. Eftersom mitt schema är special, special, special, så är det såklart inte färdigt än. Så inga lektioner för min del idag. Borde jobba lite med matte. Just nu är jag bara för trött. Förstår inte hur jag kan vara så trött, jag somnade halv nio igår och mamma fick nästan dra mig upp hur sängen klockan sju. Trött är jag i alla fall. Det var knappt så att jag orkade stå upp i hissen. Allt blev jobbigt, Väskremmen skärde in i axeln, kläderna som skulle rädda mig från kylan var nu helt plötsligt för varma, ögonlocken hade en egen vilja och jag fick kämpa för att hålla dem uppe. Just nu litter jag i soffan, halvsover och kappar lite på datorn för att få ihop ett inlägg här på bloggen. Kaffet tog slut snabbare än någonsin, men som det är nu finns det inte en chans att jag orkar resa mig och hämta mer. Ska försöka haffa någon förbipasserande som kan hämta kaffe åt mig, det vore toppen, tummen upp. Annars hade jag tänkt att ligga här i en dryg timma tills jag ska till bussen och åka till stallet. Måste samla krafter tills dess. För idag blir det ridning, måste rida, hon vilade både lördag och söndag så krafterna  inte räckte till. Nu jäklar ska jag samla kraft. Kaffe, kaffe, kaffe. Det får bli min räddning.

Harmoni i Tinnerö

Unique<3

Tinnerö<3

Effektivitet

Även att jag inte mått speciellet toppen idag så har jag klarat av en dal jobbiaga saker. Eller jag har i alla fall börjar koda om hemsidan och kommit rätt långt. Sedan skulle jag kasta mig in på menyn i flash, saken är den att jag har glömt bort hur jag har gjort tidigare! Det är verkligen hjärnsläpp. Jag har ingen aning om hur jag har gjort eller hur jag ska ta mig ur detta trassel av koder symboler. I'm in deep shit. Men det löser sig nog. Brukar göra det.

Tror jag ska slagga nu. Jag vet att klockan bara är 19.20, men jag är rätt trött. Kanske borde äta något först, har inte ätit något idag.

Softisch

Det blev en flummig kväll igår. Efter jag varit hos farmor och farfar gick jag ner till stan med Axel, tog ut lite pengar, där vi även träffade Gabbe, Abbe och Davve. Sedan drog vi till Yngves en sväng innan vi gick till resecentrum. där träffade jag Erik och Axel gick och träffade några andra. Jag och Erik gick till Priso och köpte lite bärs. Vi drog vidare till Rick och chillade där hela kvällen. Soft kväll var det :)

ska väl bege mig till stallet nu för att spender lite tid med min underbara häst <3

Tinnerö - harmoni och inspiration

Tänkte slänga ut en liten text jag skrev när jag var i Tinnerö, inte så bra, men det var länge sedan jag la ut någon text jag skrivit.

Jag vandrar genom de djupaste skogar. Snön ligger orörd och vit, trädens grenar vaggar sakta i vinden. Fåglarna kvittrar i den övrigt så tysta naturen. Allt är lugnt och rofyllt. Mellan träd och stenar bildas tunna stigar, där djuren har gått, dit människan ännu inte hittat. Allt eftersom tiden går och mina fötter fört mig längre bort förändras min omgivning. Träden glesnar, stigarna blir bredare och går över i vägar, snön är inte längre lika tjock och vit, den stillhet jag nyss fann mig i tynar sakta bort. Snart hör jag ljuden från staden, bilar, människor. Luften känns lite mindre frisk och samhällets stress börjar nå mig. När grusvägen övergår i asfalt vänder jag mig om och tittar mot skogen jag nyss kom ifrån. Solen står lågt på himlen och lyser mellan träden med ett gyllene sken. Tunna, lätta moln i skimrande nyanser av en mjölkguldig färg breder ut sig strax ovanför trädtopparna. Kontrasterna mellan det samhälle vi lever i och de rötter vi härstammar från är nu så klara. Som svart på vitt lyser nu skillnaderna mellan vart vi är idag och vart vi en gång var. Vi stressar och sliter i den vardag vi finner oss i, i det liv vi lärt känna. I ett liv fullt av fördomar och propaganda glömmer vi bort vår bakgrund. Vi mister fotfäste och på ett moln av girighet, maktjagande och statusindelningar flyter vi allt längre upp från jorden. Ta en stund och kom ner på marken. Finn dig själv och sök en inre balans. I naturens enkelhet upptäcker du svaren på livets svåra frågor. Våga släppa dina tvivel och lita på något högre. Lev i fred och harmoni, visa respekt för jorden som gör ditt liv möjligt. 

Chill kväll

En kväll jag trodde skullesluta med en kopp te och chill frpmför tvn blev inte riktitgt så. Jag var, ju som dag, hos min farmor och farfar. När jag varit där några timmar bestämde jag och axel oss för att det var dags att gitta. Vi drog in till stan för att kirra lite chash. Vi gick sedan till rese där Axel träffade Lillen och jag träffade Erik. Erik och jag gick till Rick chillade med bärs och sånt. Nice var det. Fler sådana kväller skulle inte va fel. Ännu bätter skulle det var om det var lite varmare så man kunde vara ute lite och röja med, bli lite pepp och lyssna på pepp musik :D

Idag vet jag faktiskt inte var jag ska göra. Jag ska till stallet och rida antar jag. Sedan blir de väl att gå ut en sväng, beroende på vädrer. Kanske räkna lite matte, om jag orkar. Känns rätt flummigt att skriva, så jag kanske gör det idag också. Det är ju kul :)


Lördag

Det blev en slapp kväll igår. Jag var sjukt trött hela dagen, inte minst när jag kom hem från stallet. Käkade tacos med familjen och Maria, efter det var jag i princip död. Låg och slötittade lite på It's always sunny in Philadelphia, utan tvekan bästa serien btw! Skönt att sova ut, trots det så vaknade jag hyfsat tidigt 8.40, helt okej.

Morgoen har varit rätt händelselös och det känns som att jag slösar bort tiden lite här framför datorn. Jag spillde ut en massa kaffe på golvet förut om någon ville veta, mina pyjamasbyxor blev med blöta, men har inte orkat byta än. Så nu sitter jag här i böta pyjamasbyxor, sugen på mer kaffe och har lite ångest för att jag vet att jag borde ta tag i matten. Blir nog yoga först, eller bara yoga om jag känner mig själv rätt.

En tidig morgon vid utsiktsplatsen, se soluppgången till en kopp kaffe. Det är harmoni.


Chill

Det har visst åter igen blivit en liten omedveten paus i bloggadet. Det har inte hunnits med helt enkelt. Igår när jag kom hem från stallet åkte jag jag ner till stan med ebba och träffade en kompis, sedan var vi med freddy och ola. Vi hängde lite runt ån och gick tillslut och satte oss på 23värmesalen. Där träffade vi även Muffe, så satt vi där en stund innan vi drog hem.

Idag var jag i stallet på dagen, kom sedan hem för att umgås lite med axel och maria. Sedan var vi med Ludde, Ari och Niklas. Vi träffade även Ebba, Freddy och Muffe.

Nu på toppen av allt måste jag redigera en film som axel och hans grupp har gjort på temaveckan. fett tråkigt är det.. men jaa, måste jobba vidare.

Sluta spela

Igårkväll följde Erik med mig ut till stallet för att rida å Unique. Jag var faktiskt rätt nöjd med hans prestationer, det gick rätt bra. Unique var så söt och ville bara springa efter att ha stått inne så länge.

Idag får vi se vad som händer. Har faktiskt ingenting planerat. Just nu sitter jag och spelar spel på datorn, det är sjukt beroendeframkallande! Jag måste verkligen sluta spela det där. Det är inte bra!


Update

Hoppsan, det var visst ett tag sedan jag skrev något här. Lugn, I'll bring you up to date. Nu ska jag bara tänka efter om det har hänt något spännande. I fredags gjorde jag inte mycket efter min misslyckade springförsök, var ute med Isak en stund. På lördagen var jag på BQ och tog några bärs med Ebba och Freddy, soft. Sedan gick jag ut till Tinnerö med Erik. Då var det rätt hyfsat kallt faktiskt. Kom hem vid halv tre - tre, men vaknade ändå halv nio igår morse! Rätt bra tycker jag.

Annars igår så körde jag yoga till min yogaspellista med Kultirations dublåtar och några av Marcus Bergs egna låtar. Passar som handen i hansken vill jag lova. Sedan var jag med Ebba i Tinnerö. Han inte mer än komma hem och byta om förens jag åkte ner till folkungavallen och träffade Erik och Micke. Vi gick till en kvarterskrog i Hejdegården och tog några öl. Ebba kom också ner efter en stund, så vi chillade där tills det stängde. Då drog vi ner till BQ och tog en till öl. Det var skapligt kallt ute då, upp mot en 20 minus!

Tinnerö

Nyårsdagen spenderades i Tinnerö. Det är alltid härligt att sitta i skogen och filisofera. Tänka på livet, naturen och allt där till. På kvällen var jag med Ebba och Carl i skogen och eldade. Kallt var det, 10 minus, men det var fint och stjärnklart.

Idag har det osckå varit jättefint väder och självklart har jag varit ute. Inte lika kul som igår dock. Jag tänkte på vad läkaren sa om att testa gränserna med mitt knä, som att jag inte redan gjort det. Jag gick upp till Vidingsjömotionscentrum, gick en halv km och började sedan springa. Jag kände hur det högg i knät redan efter 50 meter, men testa gränserna var det. Jag sprang 3km, sedan hade jag så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Eftersom jag insåg att jag skulle bli tvungen att stanna så tänkte jag ta en sista plågsam spurt. jag vet inte varför jag är så dum och envis. Spuren gick, som ni kanske ränknat ut, inte alls bra. det högg till ordentligt i mitt knä och benet orkade inte bära längre, så jag föll ihop och blev liggandes mitt på spåret. Jag fick hjälp upp av några förbipasserande och sedan fick jag halta hem. Ja, det är väl så det är. Tråkigt, men sant.

Nyår

Jag undrar om det var någon som orkade läsa igeon min årsresumé. Jag försökte göra den så kost som möjligt, men det är ganska svårt att korta ner ett helt års händelser till en liten text.

Jag är faktiskt mycket nöjd med gårdagens nyårs firande. Dagen började med att vara i stallet klockan 9, rida och fixa sedan ha lunchjouren. Kom hem halv ett ungefär och skyndade mig ner till stan, för att fixa diverse saker. Kom hem och sjönk ner i badet samtidigt som jag lyssnade på Kultiration och varvade ner. Först chillade jag med Axel och Niklas och sedan kom Ebba också. Senare kom Li och Elita och även Ludde, Lillen och Jacke. Schysst förfest och peppad blev jag. Senare splittrades vi, Ebba och jag satte oss i en skog och tittade på fyrverkerierna under tolvslaget. Det var fint. Jag hade inga förväntningar på nyår, med jag tycker det blev en väldigt trevlig kväll!

RSS 0.91