Att det ska krångla så

Nu är jag verkligen så himla trött! Otroligt att jag för en gångs skull kanske kommer i säng tidigt. Jag har ju förstås inte gått och lagt mig ännu, så mycket kan ju hända på vägen. Vem vet, jag kanske drunknar i handfatet, eller kanske jag bokstavligen fastnar med fingrarna på tangentbordet. Även denna kväll har spenderats i Photoshop, har försökt komma vidare med framsidan. Det körde ihop sig för mig nyss. Jag hade varit jättenoggrann och "traced" var enda litet hårstrå och så när jag ska trycka "make selection" så blir det bara fel! Av någon anledning hoppar den över en bit och kör över ansiktet. Det är lite svårt att förklara, när man inte ser det, men det är så störande. Jag har provat med allt, men det verkar inte gå att lösa. Det enda jag kan göra nu är att stänga av allt och ta nya krafter imorgon, och börja om från början. Jobbigt!


Foto

Idag är det faktiskt kallt, och än så länge inte regningt! Men det storm ligger och väntar runt hörnet. Jag vill ju ha snö! För mycket att hoppas på kanske. Vi har nyss varit ute och fotat på fotografisk bild. Soft, men svinkallt! Hade med mig min kamera, för jag kan inte fota med Canon. Canon är jättebra, men passar inte mig! Nej, jag håller mig till Nikon.

128810-495

Man måste ha tålamod

Idag bestämde jag mig för att ta tag i framsidan till mitt projektarbete. Jag har ju länge haft en idé, men jag har inte bestämt alla detaljer, så det jag gör nu är egentligen bara en chansning. Tycker jag inte att det passar när det är klart så får det kasseras. Nu har jag i alla fall suttit i Photoshop i snart fyra timmar! Mina ögon har varit så fokuserade, att jag tror de har hamnat i något slags "path-läge" där jag ser paths överallt jag tittar. Det jobbiga är att jag inte ens har kommit halvvägs. Synd om jag bestämmer mig för att det inte passar. Då har jag lagt ner väldigt många timmar helt i onödan. Men det är ju mycket roligare att arbeta i Photoshop än att solla ut fakta från tusen olika källor.

Jag vill ha jackan!

Riktigt äckligt väder var det ute idag, när jag traskade iväg till bussen. Det blåste och var kallt och regning. Jag suktar efter den här jackan, men den är ju inte min, utan min brors kompis. Det går verkligen inte att beskriva hur skön den är. Det är som att dra på sig en gigantisk björnpäls, ungefär. Tjock och skön!


128810-494

I'm signing off

Kvällen har avslutats med ett skumbad, doft av pepparkaka blev det denna gång, hade visst lite badsaker kvar från jul. Nu ska jag faktiskt, tro det eller ej, gå och lägga mig! Jag ska inte fastna framför datorn och komma i säng vid ett tiden, som jag gjort på senaste tiden.

Trevlig kväll!

128810-490

Is it a bird, is it a plane?

Här är en liten filur som bor på mitt rum. Alltså jag vet inte ens var det är för något, men jag har haft den i ungefär 8 år. Vissa saker hänger med. Jag har ju så mycket prylar, som sagt.

128810-491

Jag sover för lite


Jag blir bara tröttare och tröttare för varje dag som går. Bristen på sömn kommer ifatt mig. Jag försöker gå och lägga mig tidigt, men det går inte. Helt plötsligt har klockan blivit tolv-ett och jag är fortfarande inte i säng. jag blir så trött på mig själv. Det är konstigt att tänka att jag, som förut hade svårt att hålla ögonen öppna efter klockan åtta, och glatt hoppade upp ur sängen vid fem-sex, nu får släpa mig upp ur sängen vid sju-åtta. Nu verkar i alla fall dagens kaffedos ha satt in och det börjat klarna lite inne i skallen. Jag får väl göra ett nytt försök med att gå och lägga mig tidigt, ikväll.


128810-492

Goodbye kära äpplen

Mitt tappra försök att sluta med soja inte gav de resultat jag hade hoppats, utan istället blev utslagen värre och spred sig. Så nu tvingas jag släppa min käraste ägodel, nämligen äpplen! Oh no, äpplen är ju det bästa jag vet. Men jag står inte ut med att det kliar så himla mycket, så det är väl värt ett försök. Så nu är dag 1, utan mina älskade äpplen, genomförd. Nu hoppas jag verkligen att det är det här. Hellre äpplen än soja liksom. Och om det nu är äpplena så är det förmodligen ingen allergi mot äpplen utan bara en överkonsumtion eller överkänslighet mot bekämpningsmedel, så om det är det så kan jag säkert äta lite äpplen i framtiden :)

image489

träning

Kom i säng sent igår, som det alltid blir nu för tiden. Upp skulle jag i alla fall tidigt. Det bar av till gymmet, med samma exploderande "jag-behöver-kaffe-huvudvärk" 60 minuter på crossen och sen körde jag faktiskt styrka, seriöst! För en gångs skull.. Det blir inte så seriös styrka nu för tiden, när jag inte kan gå på Body Pump. Tyvärr fick jag ont i knät, av crossen liksom, det brukar jag inte få. Det var inte på mitt vanliga "löparknäställe", utan precis under knäskålen mot insidan, i "gropen" eller vad man ska säga. Jag får väl hoppas på det bästa!

Frissör besök blev det också, missade engelskan, men det gör inget. Engelska läraren är ju lite, speciell..

Zafira, hon är så himla söt! Även att hon är 1 ½ år nu ser hon fortfarande ut som en liten fölunge :D
image488

Smaksatt vatten kostar skjortan!

Efter en trevlig dag, var det skönt att avsluta med en lika trevlig kväll. Det blev fika med Julia, hela två koppar te och en mineralvatten för min del, här slår man på stort. 61 kronor fick jag betala för det. Ganska sjukt egentligen, att det ska vara så dyrt att få lite vatten! Ibland ska man väl lyxa till det antar jag.

image486image487

Winter wonderland

Underbar dag! Tyvärr föll det ner en hel del snö ifrån träden, så jag var hela tiden lite orolig för kameran. När jag väl började fota glömde jag helt bort att jag fotade för projektarbetet, och inte för nöjet, så jag fick inte de bilder jag egentligen hade tänkt mig, men jag fick endel snygga ändå.

Ursäkta att de är oredigerade, har inte orkat göra det.

Det här gillar jag verkligen! Att snön är så pass överexopnerad gör att hon ser ut att komma ifrån någon sagovärld eller något, lite svårt att förklara vad jag menar, men det ser coolt ut ;)
image483

image482
image485

Zilke och Zafira

Det är fint väder, för en gång skull! (nu tog jag villt upp vädret igen..) Jag tänker i alla fall passa på att skynda mig ut till Zilke och Zafira för att fota lite till projektarbetet, det kan nog bli fint, med ett tunnt snötäcke på marken och strålande sol. Jag ser fram emot denna dag!



Vad ska ni göra idag?

Här är gamla bilder på ZIlke och Zafira

image478image479























Prylar

Jag har så mycket prylar. När jag tittar på bilder i inredningtidningar och sådär, eller när jag är hemma hos någon, så är allt så fint och stilrent. Så är det inte hos mig, här är det pryligt, inte prydligt. Mina prylar består av allt ifrån, prydnadssaker, ljus och badankor, till limstift, småplock och "jag-inte-vet-vad-det-är,-men-inte-vågar-slänga-ifall-det-skulle-vara-något-viktigt-saker"

Men lite prylar förgyller ju vardagen, eller?

image477

Vad skriver jag mest om?

Läste i Corren idag om några olika bloggare. Där hade de tagit upp deras mest frekventa ord. Det fick mig att tänkte på vad jag egentligen skriver mest om, vilka skulle vara mina mest frekventa ord? Om jag skulle gissa på vad jag bloggar mest om blir det nog

  1. Kaffe! Det känns som detta är ett ständigt återkommande ämne. Kaffe är ju det bästa som finns, så det är svårt att hålla sig ifrån att skriva om det då.
  2. Väder. Jag vet inte om någon annan tänker på det, men jag skriver verkligen om väder hela tiden! Det kan tyckas tråkigt och klychigt och otrolitg svenskt, men jag har helt enkelt så mycket åikter om vädret. Eller rättare sagt, jag hatar svenskt väder och vill gärna påpeka det om och om igen.
  3. Biologi. Detta är endast på grund av att jag ständigt skjuter fram mina biologiarbeten och sedan bloggar om att jag verkligen måste sätta igång!

 Jag hoppas inte ni tycker jag är tjatig som pratar om regn samtidigt som jag sitter inne och dricker kaffe framför mina oöppnade biologiböcker.

image476




Vilken sovmorgon!

Hör och häpna, jag lyckades sova till NIO! Ja, det är helt sant. Jag antar att jag skapat en hel del förvånade miner där ute. Även att det nu känns helt fel och lite jobbigt att dagen redan har runnit iväg, så var det faktiskt riktigt skönt. Jag behövde sova. Jag behöver också skriva projektarbete, så jag behöver nog vara utvilad.Sömn är överskattat, men ibland är det så skönt!

Nu är jag extremt sugen på att sitta på Barrista, vegan macka och såklart kaffe på det. Tyvärr är det inget billigt nöje, hela 82 kr får man pröjsa för det. Tiden har jag ju inte direkt heller.
image475

Sömnbrist och skummbad

Jag försökte posta ett inlägg förut i skolan, men det funkade inte. Därför blev det lite sent idag.

Efter att ha fått hela 30 minuters sömn inatt, var jag, så att säga, ganska seg i huvudet idag. Anledningen till att jag var uppe hela natten, var att jag hade lovat mig själv att skriva klart biologin. De första 4 timmarna framför datorn satt jag bara och stirrade på mitt tomma worddokument, men vid två började jag skriva lite. Efter drygt en och en halv sida körde det ihop sig för mig och jag kom liksom inte på något mer att skriva. Inte gav jag upp för det. Jag satt uppe till klockan sex, trotts att jag inte kom längre på uppsatsen. Jag trodde ju att det skulle vara inne idag, men tydligen så hade vi skjutit på det en vecka, så jag har fortfarande chans att göra klart det i tid.

Nu ska jag koppla av med ett skönt bad och sedan blir det, för en gångs skull, tidigt i säng.

image441

Nu sätter jag igång!

Dagen blev inte som planerat. När jag skulle ge mig av till gymmet upptäckte jag vilket otroligt fint väder det var. Jag ville ju såklart utnyttja detta på bästa sätt, så jag snörade på mig pjäxorna och gav mig ut på rullskidorna. Jag märkte snart att vädret visst inte var så perfekt som jag hade trott, det blåste nämlighen något förskräckligt! Fy vilken motvind jag hade! Jag blev ju av med lite överskottsenergi i alla fall.

När jag kom hem parkerade jag framför datorn och började göra lite saker i Photoshop, timmarna försvann, de flesta är bara halvfärdiga. Jag ska ju ändå inte ha dem till något, så whatever. Nu måste jag i alla fall börja med biologin! Jag har lovat mig själv att jag ska lämna in i tid den här gången. Det blir ju bland de första, om inte den allra första, gången någonsin! Det är bäst att ladda kaffet, det här kommer nog ta ett tag.

Här är ett färdigt projekt i alla fall, jättenödvändigt att lägga ner flera timmar på menar jag.
image473

Oj, så tiden rinner iväg

Jag började skriva min biologiuppsats, skrev en halv sida, och sedan började mina ögon dras åt Creativ Suite mappen och då var det kört. Jag har suttit och gjort massa onödig skit i Photoshop, Illustrator, Flash och Dreamweaver. Timmarna försvann och nu är klockan redan tolv. Oj, oj, jag som skulle vara så effektiv. Nu ska jag i alla fall ge mig av till gymmet, jag har ondare än vanligt i knät, så vi får väl se hur det går. Sen blir det stallet och så antar jag att det blir en all nighter med mycket kaffe för att bli klar med allt.

image472

Studiedag

Idag är det studiedag. Skönt med två dagar utan skola, efter att ha gått ALLA dagar (utom en) i hela tvåan. Jag kan inte säga det för mycket, för jag är helt enkelt så imonerad av mig själv. Jag känner mig endå lite stressad, studiedag liksom, man tänker ju att man ska hinna med så himla mycket, men det gör man inte! Här är saker jag borde hinna med idag, men tiden kommer såklart  inte räcka till för det

  •  Skriva två biologiuppsatser som ska vara inne imorgon
  • Träna
  •  Rida
  • Cykla ut till skeda och fota Zilke och Zafira till framsidan på min bok 
  • Skriva projektarbetet
  • Jobba på framsidan till boken
  • Ringa och boka tid för intervju med Per Lindell

Okej, det är ju inte så sannolikt att jag kommer hinna med allt det här, men jag ska göra mitt bästa.


Intervju med Leif Segorp

Jag möter Leif på stallplan, där han kommer gående med sin hund. Vi hälsar och tar i hand, sedan erbjuder han mig att komma in i fikarummet, där termomertern inte visar -5°C. Han visar mig till kaffet och pepparkakorna och ursäktar sig sedan och säger att han måste gå och hjälpa sin mamma. Jag var ju trots allt 45 minuter för tidig, så jag förväntade mig inte heller att han skulle vara helt redo. Där sitter jag och väntar, medan jag sörplar halvsunkigt snabbkaffe och knaprar på julens överblivna pepparkakor. Efter en stund kommer han tillbaka och intervjun sätter igång. Han pratar på och gör mig mycket klokare, samtidigt som jag skriver så pennan glöder, med en handstil som jag redan nu ser kommer vara svår att tyda senare. När mina frågor på pappret tar slut, och alla spontana frågor som dykt upp i huvudet, är ställda, ber jag om att få en liten rundvandring på anläggningen. Han ler och tycks bli glad för att få visa upp sin gård och sina hästar, det har han rätt att vara också, för oj så avundsjuk jag är. Även om stallet inte ser så väldans flashigt ut så har han en förklaring till precis allting, allt har sin specifika funktion och jag blir mer och mer förundrad över hur mycket han kan och hur mycket av dessa saker som andra inte vet, men som egentligen är helt logiska. När jag har varit där drygt 1 ½ timma kommer mamma och det börjar bli dags att dra sig hemåt, även om jag gärna stannat längre.

Jag är verkligen glad att jag åkte ut och pratade med Leif Segorp och tittade på anläggningen, jag lärde mig mycket mer än jag hade trott idag! Så Vickan, du missade verkligen något på grund av att du inte ville åka en bussresa på 25 minuter.

image470
image471

Exposed

Så här går det om man lånar min kamera utan att fråga. Då kan man hamna ute på Internet såhär. Jag borde ju hänga ut Axel också, men det fanns vist inga bilder på honom. Så NICLAS eller hitlerniclas, eller vad du nu vill kalla dig, you are exposed!
image469

Bilar eller midsommarstänger?

Såhär 30 minuter in på lektionen är det kanske dags att sätta igång med biologin. jag har ju såklart skjutit på det ett bra tag. Den här veckan MÅSTE det vara klart! jag vet bara inte vad jag ska skriva om, allt är ungefär lika tråkigt, liksom avfallsproblem, miljögifter, vattenbrist, hur kul låter det egentligen?

Ahlgrens bilar, känner ju alla till, hjulen börjar också fastna, men julkälkar? Det var i alla fall första julen jag har sett det, det kanske har funnis länge, jag vet itne, jag är ingen stor godisätare. jag vet inte om jag tycker om det här med olika former på samma godis, eller att man ska göra så mycket varianter av saker hela tiden. Som julmust och påskmust, det är väl samma sak? Liksom skumtomtar och skumharar. Ska det komma Ahlmgrens harar till påsk också eller? En annan sak jag tänkt på är varför det inte finns någonting för sommaren, alltså typ midsommarmust eller midsommargodis. Alla andra högtider som jul, påsk, halloween har ju så mycket speciallitéer, vad är det för fel på sommaren helt plötsligt? Undrar om vi någongång kommer få se Ahlgrens midsomamrstänger.

image378

Vi vill inte ha någon kvarka!

När jag kom till stallet idag hade Unique 38,5 i temp. Visserligen hade det sjunkit något när jag tempade en timma senare, men jag red inte i alla fall, är det något på gång så är kan det ju utlösas av ansträngning. Trist, jag var så sugen på att rida idag.

Jag har varit jätteduktig med skolarbete idag! I skolan skrev jag nästan en sida på projektarbetet och nu på kvällen skrev jag nästan en sida till, plus att jag jobbade lite på den tänkta framsidan. Tyvärr är min mus och musmatta så dåliga att det inte är så lätt att rita i Illustrator, i alla fall inte så som jag tänkt mig. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu, min idé var ju typ perfekt, så jag vill verkligen ha det så, men det kommer nog ta ett tag i så fall. Funderar på att rita för hand och skanna in på datorn och rita av, men jag vet inte, vi får se hur jag gör.

Dataproblemen är i alla fall lösta, tack och lov. Nu sitter jag sitta med mitt ihopplock. Nu ser det ut sådär:
image466

Snäll snö, stanna nu!

Idag är jag på bättre humör. jag har nog vaknat på rätt sida, verkar det som. Det snöar ute! Inte för att det kommer ligga kvar, men ändå. Det kanske finns lite hopp trotts allt. Jag har skrivit på mitt projektarbete också, nästan en hel sida, det går famåt! Medieproduktinen börjar om en halvtimma, skulle gärna spela Cs, men det finns visst inte på min dator, och jag orkar inte byta, så jag får väl skriva lite till på projektarbetet, det är ju nästan lika kul menar jag..

Bad day

Jag vill bara att den här dagen ska ta slut. Det har inte varit en bra dag idag, bara jobbig.


Positiva saker idag:

  • USA resan
  • Det gick jättebra att rida idag
  • Det var fint väder i någon timma sådär
     

Negativa saker idag:

  • Vickan har skrivit 16 sidor på projektarbetet och är inte klar, jag har skrivit 3
  • Jag är irriterad på Vickan som inte förstår att hon inte kan skriva 16 sidor om unghästar, när våran bok handlar om avel!
  • Jag har inte hunnit åka till IKEA
  • Jag var jättenära på att trilla mitt på järnvägsspåret när jag åkte rullsidor
  • Jag inser att jag inte kommer ha några pengar när jag åker till USA, det är ju så mycket jag måste köpa innan "/
  • Jag gav vika för kaffesuget och drack lite för mycket, idag igen
  • Jag har inte börjat på biologin ännu
  • Pappa har hållt på och kopierat saker från min dator i flera timmar idag, vilket har gjort att jag hamnat ännu mer efter i mitt planerade plugg
  • Det har som vanligt inte blivit någon matte
  • Jag får panik av tanken på att Vasaloppet är om en månad och jag har åkt skidor EN GÅNG, och då var det en "mjukstart"
  • Jag är sjukt stressad, men jag vet inte exakt varför
  • Jag har inte ringt Leif Segorp, som jag skulle gjort idag
  • Jag kom på att jag inte kan gå till frissören imorgon, hinner inte, jag vet inte om det går att avboka samma dag, jag kanske måste betala i alla fall
  • Vi åkte fast för fortkörning, det var ju iofs min mamma som körde, men ändå
  • Jag har inte hunnit iväg till gymmet fast jag verkligen ville
  • Det verkar vara kvarka på gång i stallet
  • Jag hittar inte mina träningsvantar
  • Mitt favorithalsband är borta
  • Batteriet på datorn funkar inte, så jag kan inte ta med den någonstans förens jag har skaffat nytt

Som ni ser så överväger den negativa listan. Nu ska jag inte vara pessimistisk, det är bara att gå och lägga och och hoppas att allt på något magiskt sätt har löst sig tills imorgon.



A nice suprise

Idag fick jag, för ovanlighetens skull, ett brev. Det var förvånande, speciellt eftersom det är söndag, och jag undrade vad det kunde vara. Jag öppnade brevat och där fanns en karta. Och vad var kartan på, om inte USA!? Över kartan var det ritat ett litet flygplan där det stod "Linnea och Josse". Detta betyder alltså att jag har fått en resa till USA! Jag och Josse åker till Michigan i påsk. Det ska bli så himla kul!! Ann Arbor i mars och och Miami i juni/juli. Det har blir en vår/sommar att se fram emot!

image465

Skriv, skriv, skriv!

Jag måste få slå mig på bröstet och säga att jag faktsikt skrev på projektarbetet igår! Jag kan inte påstå att det blev några oroliga kvantiteter, och kanske ingen kvalité heller, men jag skrev i alla fall en sida. Eller okej, en sida med bild. Det tog ändå ganska lång tid, för det är svårare än man tror att hitta fakta.

Tänkte ta tag i biologin idag, eller nu rättare sagt, det är därför jag sitter här på bloggen och laddar upp, medan kaffet sakta men säkert sjunker i koppen. Jag måste faktiskt skriva lite biologi idag, åtminstone det som skulle varit inne innan jul. Sen ska jag hinna med att ta en tur med mamma ut till IKEA, ska köpa nu taklampa och kanske gardiner om det finns några. Hoppas att kunna övertala mamma att följa med in på Stadium och pröjsa nya skidor också, får se hur det går, det är ju frisörbesök imorgon, och där ligger ingen billig penning.

Kaffe är gott, men vatten är bra

För mycket kaffe, för lite sömn och för lite vatten har satt sina spår. Jag vet inte vad som har flugit i mig. Så här "ohälsosam" brukar jag inte vara! Förut har jag alltid sovit 9-12 timmar per natt, druckit lagom mycket kaffe och hällt i mig mängder av vatten, eftersom jag alltid var extremt törstig, då menar jag verkligen extremt törstig, jag kunde dricka 2 liter vatten till maten. Nu har det vänt helt, jag sover inte mer än 5 timmar per natt, häller i mig kaffe som aldrig förr, och glömmer helt bort att dricka vatten. Det är inte ovanligt att jag på kvällen ligger i sängen och tanken slår mig "Oj då, jag har visst bara druckit kaffe idag, förutom det där glaset vatten på morgonen. Imorgon ska jag komma ihåg att dricka vatten!", likadant tänker jag nästa kväll när jag ligger och försöker somna så snabbt som möjligt så jag kanske kan få 5 ½ timmar sömn. Idag har jag verkligen försökt tänka på vattnet. Det har gått bra! Det kan bero på att jag har varit jättetöstig idag också. Mest mineralvatten har det blivit, Soda Stream, gott! Jag måste ha druckit över tre liter mineralvatten idag, plus typ en liter vanligt. Herregud, vilken omslagning från att endast dricka kaffe. Jag ska ju inte påstå att jag inte har druckit kaffe idag, det vore att ljuga. Kaffe har jag hällt i mig som vanligt, men jag tycker det är ganska okej att dricka lite extra kaffe på helgen, i alla fall om man kompenserar med mycket vatten, och det har jag ju gjort!

image464

Tuff dag!

Efter att ha tvingat mig ur sängen klockan halv sex imorse spepte jag snabbt ner en kopp kaffe, laddade en termos med mer kaffe och begav mig till stallet för stalljour. Påvägen fick jag en plötslig impuls att skriva en krönika till Marias och min tidning. Så i bilen, i komplett mörker, chansade jag på var raderna på pappret var och rafsade snabbt ihop en krönika, som faktiskt blev helt okej. När jag väl var i stallet tog det inte lång tid förens vinden började öka och molnen drog ihop sig. Vi lyckades i alla fall få ut alla hästarna och när vi var klara gjorde vi allt annat, typ sopade och sånt där. Samtidigt fick vinden mer och mer fart och snart öste regnet ned. Vid kvart i elva ungefär bestämde vi oss för att vi faktiskt var tvugna att ta in alla hästar. Riktig storm var det ute och vi fasade för att det skulle bli värre. Så trots att hästarna skule vara ute till fyra, och bara hade varit ute i två timmar, började vi plocka in dem, medan vinden yrde det tunga regnet i våra ansikten. Hästarna var galna och det var kaos överallt, lera som skvätte, skenande okontrollerbara hästar och en vind man inte kunde höra ett gevärskott igenom. Qualisto slet sig och skenade runt lös kring stallet, samtidigt som han stegrade, sparkade bakut och lekte rövare, alla andra hästar som höll på att gå in fick panik och allt var så rörigt, flygande ben hit och dit. Tillslut skenade han in i stallet och ställde sig i sin box. Zorro, som är jobbig och galen i vanliga fall, var rabiat, stegrade och galopperade på mig så jag handlöst föll in i elstängslet och fick eltråden rakt över hela ansiktet, fy vad ont det gjorde! Det blixtrade till i hela huvudet! Så här såg jag ut innan jag åkte till stallet, trött, osminkad, men redo att möta dagens svårigheter. Ni vill inte veta hur jag såg ut efteråt, jag kan förmildra det och säga att jag är 1000 gånger tröttare, lerig från top till tå, blöt och har blåmärken och svullnader över hela kroppen.
image463

Tidspressad helg, som vanligt

På onsdag kväll ska mina dataproblem vara lösta. Då blir det laptop igen, både bra och dåligt antar jag, men den är ju lätt att ta med sig i alla fall, då har pappa köpt och installerat Creative Suit Web Premium + InDesign. ÄNTLIGEN! Då får jag alla program jag vill ha, och får inga problem eller krångligheter med att ladda ned från Internet.

Det känns som det är mycket att göra den här helgen, jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt jag hade tänkt mig. Saker som ska göras under helgen:
  • Stalljour imorgon (större delen av dagen går åt till det)
  • Skriva projektarbete
  • Göra bokomslag eller liknande till projektarbetet
  • Skriva biologin som skulle varit inne för ett par månader sedan
  • Fota och göra andra förberedelser för mina program, som snart är här
  • Plugga matte
  • Träna
  • Åka rullskidor!
  • Ringa Leif Segorp!!
Seriöst projektarbetet ska vara inne snart och jag har knappt börjat! Nu måste jag bli lite arg på mig själv. Nu sätter jag deadline nästa helg!

Blir det storm?

Idag har jag för tredje gången i hela tvåan, gått på mattelektionen! Eller okej, jag var inte direkt på lektionen, men jag satt själv och jobbade. Det tycker jag var starkt gjort av mig!

Igår fick jag en lite otrevlig överraskning. Jag märkte nämligen att jag har stalljour imorgon. Fy så tråkigt. På tvn har de varnat för storm också, ännu roligare.

Nu måste jag börja skriva biologin. Jag måste verkligen ta tag i den nu! Två stycken uppsatser är det till och med. usch, jag blir så trött på mig själv när jag skjuter på saker hela tiden.

image461

Örhänges överraskning

Förra veckan fick jag ett mail från Zybler, där det stod att jag hade ett presentkort på 50 kr hos dem. Det lät ju spännande tänkte jag och klickade mig fram till sidan, som jag aldrig hört talas om förut. Jag loggade in, med ett användarnamn som jag tydligen hade, och spanade lite efter något jag kunde köpa för mina 50 kr. Frakten var gratis, så för hela slanten kunde jag köpa något kul. Det blev två par örhängen, som jag valde på måfå. Det mesta var fint faktiskt, och BILLIGT! Riktigt billigt var det, ett par örhängen kunde kosta 19 kr liksom! Örhängena trillade ned i brevlådan för några dagar sedan, det tog alltså bara en arbetsdag för dem att hitta hit. Jag är nöjd! Det kanske till och med blir återbesök.

image459

Fotografisk bild

Då har Fotografiskbild dragit igång. Absolut en mjukstart måste jag säga, men det är ju ganska stor spridning vad det gäller kunskaper, så det kanske inte är så konstigt. Det ska bli kul i alla fall, det verkar mycket roligare än på de kommunala skolorna. Det verkar som vi ska fota mycket och så ska vi iväg till Sthlm och framkalla i mörkerrum. Jag tror i alla fall att det är värt att gå upp lite tidigare för!

Börjar tonåren verkligen vid 17?

Jag stannade kvar i skolan till klockan TRE! Det är ju helt otroligt, fyra timmar efter jag slutat liksom. Jag tappade bort mig själv i CS-världen ett tag och sedan driftade mina ögon vidare och stannade i en bok om Flash MX, haha, ja jag är nog ganska nördig. Läste ut hela boken till och med och jag använder mig inte ens utav Flash, men jag kanske ska börja nu då, när jag ändå kan en hel del menar jag.

Ridningen gick bättre än förväntat idag. Fick flera positiva kommentarer, det tackar jag för :) Jag blir alltid på så bra humör när någon kommenterar min ridning. Idag SKA jag gå och lägga mig tidigt. Sådär säger jag hela tiden, men nu måste jag verkligen! Jag börjar halv nio imorgon, vilket jag inte gjort sedan innan sommarlovet. Jag förstår inte vad som har hänt med mig. Förut var jag alltid jättetrött på kvällen och jättepigg på mogonen. Jag somnade halv åtta - åtta och vaknade fem - sex. Nu lyckas jag inte gå och lägga mig innan tolv och får kämpa för att gå upp när väckarklockan ringer klockan sju. Vad kan ha orsakat den här helomvändningen? Har jag kommit in sent i tonåren kanske?

Här är en till "novemberljusbild"
128810-452

CS utan kaffe

Idag jag har haft en lektion, fysik, 10-11. Såklart har jag varit kvar i skolan och nördat CS. jag måste erkänna att jag tycler det är ganska kul. Skönt att man kan åka till skolan ocg bara softa liksom. Mamma kan ändå itne hämta mig förens ganska sent från stallet idag, så det var ingen mening med att åka ut tidigare. Kaffedrickandet har hållts till ett minimum idag. Tre koppar har jag lyckats hålla mig till. Starkt!

Novemberljus
128810-450


Kaffe

Nu är det på tiden att jag drar ned på kaffet. Jag har försökt sluta en gång, haha, det gick verkligen inte bra. Nej, sluta tänker jag inte göra! Kaffe är helt enkelt för gott! En minskning ska det i alla fall bli, för på senaste tiden har jag faktiskt ökat betydligt på kaffet. Från första början, när jag började dricka kaffe, drack jag ungefär en mindre kopp varje morgon, sådär en 2-2,5 dl. Sedan ökade det och det blev knappt 5 dl. Det fortsatte att öka och det blev en lång period med 0,6 l varje morgon. Det tog inte stopp där, kaffesörplandet fortsatte i skolan och nu är jag uppe på omkring 1-1,5 liter kaffe om dagen! Jag förstår ju själv att det är på tok för mycket. För som Figge sa, så kommer ju oron lättare av kaffet. Så är det, så nu ska det inte vara några karaffer jag häller i mig längre. Jag tänkte att jag ska sluta dricka kaffe direkt på mogonen, på skoldagar i alla fall, så kan jag dricka i skolan istället. Att dricka kaffe hemma tar bara jättemycket extra tid.


älskade kaffe, vi kommer nog inte se lika mycket av varandra hädanefter.

image458

Jag behöver lite motivation

Jag borde verkligen ta tag i allt skolarbete nu. Jag är i alla fall riktigt glad att jag skrev klart engelskan, trots att jag började kvart över elva och inte blev klar förens kvart i ett. Tyvärr har jag ju en del annat som jag skjutit upp också, men snart kanske man skulle ta tag i det också..

128810-447

Jobbig dag

Den här dagen, säger jag bara. En riktig jäkla panikattack flög på mig mot slutet av dagen. Den började på PedLed och sen gick det bara utför, jag började hyperventilera, gråta och sånt där vanligt. Yrlsen, illamåendet och det magonda slog till och allt var bara extremt jobbigt. Såklart kunde jag ju inte göra så mycket, utan fick bara försöka hantera situationen så gott jag kunde. När jag kom ut till stallet hade fler hästar blivit sjuka och paniken spred sig bland alla. Stallet är nu stängt. Ingen ut, ingen in. Inte för att det gör mig så mycket eftersom jag aldrig åker iväg med Unique, men jag tycker synd om alla som gör det, speciellt de som skulle på uttagning i helgen. Jag kunde ju inte rida heller, eftersom min panikattack verkligen hade tagit på mina krafter, jag kände mig alldeles slutkörd. När jag kom hem, och äntligen hade lyckats lugna ner mig, ringde det snart från stallet. "Unique verkar ha fått kolik", sa de, och så bar det av till stallet igen. Hon verkade pigg och glad, men hon hade vänt upp och ner på hela boxen och rullat sig. Det verkar inte vara så akut i alla fall, det var ju tur!


Soft as usual

Idag är den där dagen, halv fyra dagen. Det har faktiskt inte varit så jobbigt som jag hade trott. Det kan ju bero på att jag har hällt i mig kaffe också och känner mig nu riktigt kaffehög. Började med engelska, där vi spelade spel. Lunch vid 11 och sedan började Medieproduktionen 13.15. vi startar kursen med att titta på film, soft. Nu är det rast, och egentligen ska filmen fortsätta, men jag har ju det där tråkiga PedLed. Det är så himla tråkigt och så känns det så onödigt eftersom jag egentligen inte behöver läsa det längre, men jag vill inte heller hoppa av eftersom jag redan har gått en halv termin. Jag vet inte vad jag ska göra. Medieproduktionen är ju mycket roligare i alla fall. jag läser ju tydligen 100p för mycket också, så mycklet krångel.

Här är en till bild av novemberljusen som blev gårdagens motiv.

128810-454

Ge mig kaffe!!

Eftesom det inte blev någon träning igårkväll så fick det bli idag på morgonen istället. Så kvart i sex steg jag upp och begav mig till gymmet. Som vanligt blev det betoning på kondition, för det är ju roligast. 60 hårda minuter på Crosstrainen och så lite styrka efter det. Redan när jag ställde mig på crossen kände jag huvudvärken börja smyga sig på. Sedan gick det bara utför. Tillslut trodde jag nästan att jag skulle svimma för jag hade så ont i huvudet, kaffebrist. Jag trampade på med halvöppna ögon och förbannade mig själv för att jag inte ens tagit en liten espressoshot innan. Jag trodde inte det skulle vara så farligt, men det var det. Det var verkligen tuffa 60 minuter jag tvingade mig igenom. Hela tiden hade jag skolans kaffe i tankarna. När jag var klar skyndade jag mig över till skolan. Vad ser jag då? INGET KAFFE!!! Jag dör! Okej, det är ju inte så att kaffet är slut, tror jag inte i alla fall, men det fanns inget i någon av kaffebryggarna. Jobbigt att göra eget ju, jag förstår inte skolans kaffebryggare, men jag ska göra ett försök. JAG MÅSTE HA KAFFE!!

Den här jackan har nu hängt hemma hos mig ett tag, den är min brors kompis. Den rä så jävla skön! man kan inte riktigt se det här på bilden, men det är den verkligen. det är som en stor tjock björnpäls. Jag måste ha en sådan, tyvärr var det nog itne igår han köpte den..

128810-451

Guilty Pleasures

Nu,såhär vid kvar över elva, börjar jag skriva min bokanalys till engelskaboken som ska vara klar imorgon. Helst skulle den ju varit inne i fredags, men det är klart att man aldrig ska vara i tid. Det går ju inte. Det krånglar ju till det lite att jag inte har läst boken, men det ska nog gå bra, jag menar när läser man egentligen en bok man får i skolan? Det svåra är att jag inte kan komma på något budskap med boken, vad kan man hitta på? Det måste ju verka trovärdigt. Jag kanske kan chansa på något som typ alla böcker på ett eller annat sätt handlar om, typ "att finna sig själv, övervinna sina rädslor eller något.

Det blev foto

Efter en stunds funderande, bestämde jag mig för att det fick bli foto. Så jag gav mig ut med kameran och stativet, i skymningen som snart övergick i komplett mörker. Det var egentligen bra, eftersom det var novemberljusen som blev kvällens motiv. Jag kom inte till alla ställen jag hade velat eftersom att kamerabatteriet började ta slut och jag blev jättekisnödig, vilket kanske inte var så konstigt då jag plåtade vid vattnet hela tiden. Jag lyckades få några schysta bilder i alla fall. Här har ni en, fler kommer nog senare.

image446

P.S Jag märkte nu hur äckligt fult det blev med den här lila bilden på min röda bakgrund "/ men det är inget att göra åt. Bilden blev förvånandsvärt dålig i såhär litet format också, skitsamma.

Jag har visst en smilgrop?

Jag försökte få mamma att ta lite snygga bilder på mig och Unique idag. Tyvärr var det ett ganska misslyckat försök eftersom mamma förmodligen är sämst i världen på att ta kort. Jag gjorde mitt bästa för att förklara hur hon skulle ställa in ISO, bländaren och slutartiden, men jag insåg snart att det var ganska hopplöst. Inte ens zooma lyckades hon med, istället skruvade hon på fokuset och sa att det bara blev suddigt, haha. Nästan gång blir det nog pappa som får följa med.

Nu har jag jättemycket beslutsångest över vad jag ska göra med resten av dagen. Det jag borde göra är ju allt skolarbete, som jag såklart har skjutit upp till helgen. Engelskan måste bli klar, biologin och förra biologiuppsatsen som jag inte är klart med och matten, inget låter speciellt lockande. Annars tänkte jag ge mig ut att fota, eftersom det är så fint väder och solen börjar snart gå ner, rullskidor är också ett allternativ, för, som jag nyss sa, är det så fint väder. Eller så ska jag ner till gymmet, jag hade ju tänkt att gymma idag, och, på riktigt, köra styrka. Nu sitter jag då här och försöker bestämma mig, medan jag sörplar dagens femte kopp kaffe.

PS. Idag har jag upptäckt att jag har en smilgrop! Haha, kanske lite sent att upptäcka det nu, eftersom jag, enligt mamma, har haft det hela mitt liv, men jag har aldrig sett det förut. Det var först idag när jag tittade på mammas bilder som jag såg det, den är väldigt liten, så det kanske är därför.. Trevligt, alltid lär man sig något nytt om sig själv.

image445

Skriva arbeten när solen skiner

Morgonen har jag ägnat åt projektarbete. Det går verkligen så segt, alltså det tar jättelång tid att hitta bra fakta och skriva ihop. På 1 ½ timma har jag skrivit en halv A4. Det känns ju lite jobbigt måste jag säga. Jag kommer aldrig bli klar "/ men nu ska jag inte vara pessimistisk, allt brukar ju ordna sig tillslut.

Idag är det för en gångs skull bra väder, jag som hade tänkt att ha "skriva-klart-allt-jag-ligger-efter-i-dag", det kanske inte blir så. Ska bege mig till stallet snart, det kanske blir en promenad för att försöka få lite bättre bilder än förra gången.

image444

Lite klumpig och utan kontroll

Jag överraskade mig själv med att ge mig ut en sväng på rullskidorna. Det var mörkt, kallt och blött, men ändå ganska kul. Särskilt roligt var det att åka igenom de djupa vattenpölarna så att vattnet skvätte enda upp i ansiktet. Jag vill nästan alltid träna själv, men på rullskidorna känns det lite ensamt ibland. Synd bara att jag inte känner någon här i Linköpingstrakten som brukar staka omkring på hjul, eller är det någon som känner sig manad? Jag behöver nog träna lite teknik tror jag, för om jag ska vara ärlig, så är jag ganska dålig, om man nu kan vara det. När jag åker skidor brukar tankarna vandra iväg, precis som när jag rider, jag får liksom en sån där tom blick, så att jag egentligen inte ser vad jag gör, utan bara tänker. Oj, vad det där lät konstigt, men anyway, jag hade en sådan där "ögonen-typ-avstängda-för-att-hjärnan-ska-fungera-stund" och väcktes plötsligt till liv av att jag åkte in i ett staket! Jag är fortfarande lite förundrad över hur jag lyckades med det. Tur att ingen såg mig i alla fall, det kanske fanns en anledning till att jag gav mig ut i mörkret. Ibland har jag verkligen ingen kontroll på mina armar och ben, allt har sitt eget liv känns det som. Jag känner mig ungefär som en elefent på styltor.

image443

Premiärköpet

Nu tänkte jag presentera mitt allra första köp från Gina Tricot. Det kanske verkar konstigt att jag inte har handlat där en enda gång, trots att det har funnits här i Linköping i många år. Det blev väl ingen "jätte-premiär-pryl" direkt, men här är det i alla fall.

image442

Lost in ugliness

Så här skulle jag vilja ligga just nu. Men lägger jag mig i badet nu kommer jag garanterat somna. Det är lika bra att gå och lägga sig. Nu har jag suttit här och ritat och pysslat i över tre timmar. 100 % onödigt, men så roligt. Jag är vekligen så beroende av att rita fula bilder, alltså bara dra pennan lite och se vad som händer. Lost in ugliness, eller något. Som sagt, onödigt.
image441

ANKY

Idag var jag verkligen mycket snabbare än jag trodde, i stallet! Jag förväntade mig att jag skulle komma hem vid 11 tiden. Slutade skolan vid ett, eller egentligen 11 eftersom det efter det var lunch och sedan engelska där jag gjorde ingenting. Anyway, efter skolan stannade jag kvar och skulle prata lite om schemat. Jag går till HALV FYRA på måndagar!!! Den dagen trodde jag aldrig jag skulle se. Annars är det rätt soft, 10-14.15 och en dag till 13. Det tog ett bra tag, och ett antal koppar kaffe, innan jag orkade ge mig iväg från skolan och traska ner till gymmet. Körde cross såklart, eftersom det är typ det enda jag kan göra. Lite triceps blev det också, men jag ville hinna med bussen, så inget vidare seriöst. 75 min på crossen var prioriteten.

Provade nya sadeln idag, den var verkligen underbar! Jag tyckte jättemycket om min förra sadel, men den här var ännu bättre! Förmodligare är den billigare än min förra också eftersom den inte går att ändra bommen på, trist, men jag hoppas inte att jag behöver byta igen, för bättre sadel kommer jag nog inte hitta.


CSI, beroende?

Idag blev en mycket bättre dag. Jag har skrivit brev till mig själv, haha, det verkar ju jättekonstigt, men det fungerar faktiskt ganska bra. Det är lugnande på något sätt och man får ut alla röriga paniktankar på papper. Positivt ska det också vara förstås, det måste börja och sluta med "det ordnar sig" eller liknade. Gud, så konsitigt det kändes att berätta om det, det är inte så psyk som det låter, det är bra!

Monica ringde förut. Alltså, det finns verkligen ingen som bryr sig så mycket som hon gör, eller jo, Kristin, Terese och Fam också, men de är ju liksom ett litet paket å något sätt. De stäler verkligen upp och försöker göra allt för att det ska bli bra för mig. När någonting händer är de minst lika oroade som jag. Efter Kristin hade varit hos mig igår, ringde hon direkt till Monica och berättade allt och sa att hon var så orolig (verkligen hönsmamma, men det är ju bara för att hon bryr sig), Monica ringde Terese och Fam och så har alla pratat och uttryckt sina åsikter, haha, de är ju lite roliga. Så ringde Monica och framförde allt de sagt och så passade vi på att snacka lite skit (eller vi sa dumma saker lite inlindat sådär så att vi inte sa allt för taskiga saker, men vi förstod precis vad den andra tyckte) om Camilla. Det är nästan som att jag får lugna dem ibland, haha, det är ju faktiskt inte jag som är vuxen, och det är ju jag som ska vara mest orolig! Det är jag ju i och för sig också, men ja. Det här blev ju lite rörigt alltihopa märkte jag, men jag ville bara berätta hur bra de är och hur mycket de betyder för mig. Utan dem skulle jag aldrig klara min panik och min såkallade "hästkarriär" som alltid går åt helvete.

Nu ska jag avluta kvällen med en stor kopp te och gamla inspelade avsnitt av CSI. Det kallas relaxing.
image439

Life goes on

Igår var en dålig dag. Panikångest och skit. Det är så himla jobbigt, jag vet liksom inte vad jag ska göra när det blir sådär. Nu har jag ju inte varit såhär på jättelänge, så jag har ju haft tur, men jag trodde inte det skulle komma tillbaka såhär lätt. Bara för att jag blir lite orolig och stänger allt inne, behöver jag väl inte få panikångest?! Jag vill bara stanna hemma, lägga mig under täcket och inte komma upp förens allt är bra! Men jag vet ju att jag inte kan göra så, det är ju redan beprövat, hela ettan, det blev ju bara värre, så det är bara att hålla ut och sluta hyperventilera.

Julia, tack för att du finns<3 Det finns ingen bättre än du!

Kaffe pumpar i blodet

Idag har varit en trött dag. Det känns som att jag fortfarande ligger och sover, går i sömnen på något sätt. Jag har hällt i mig kaffe, sådär en drygt 1 ½ liter. Koffeinet har gjort mig speedad och kaffe hög, skakig och nervig, men tröttheten sitter fortfarande kvar i huvudet. Två timmar psykologi, det enda jag har gjort idag. Inte så kul, men helt okej. Fördrev tiden med lite CS, men alla spelade Poolday, världens tråkigaste bana, så jag sa la av och nu sitter jag här och tråkar. Tänkte kanske ta en sväng förbi Hemköp innan jag ska med bussen, tänkte fira min "kanske-inte-sojaintollerans" med en sojayoghurt!

image408

Vad är det för fel på honom?

Då var läkarbesöket avklarat. Alltså, jag är verkligen arg på honom! jag fick anstränga mig för att inte skrika på honom. Här kommer en del av konversationen.

Jag kommer in på rummet och läkaren ler stort
Läkaren: Ja..?
Jag: Ja, jag har fått jättemycket utslag på senaste tiden, det kliar också till och från.
Läkaren: Det var väl mer dina föräldrar som var oroliga för att du har blivit vegan.
Det här var för mig en nyhet.
Jag: Ehh, jaha..?
Läkaren: Hur länge hade du tänkt att vara det då?
Jag: Ehh, det är ju inte direkt så att jag har tänkt "Nu känner jag för att ha de här åsikterna, så jag kan väl vara vegan från 1 november till 23 juni"!!
Läkaren: Okej. Vad är det du inte äter då?
Jag: Mjölkprodukter, ägg, kött, fisk och så..
Läkaren: Okej. Blir det konflikter hemma då?
Jag: Nej, inte direkt..
Han ler ännu mer
Läkaren: Men indirekt?!
Jag: Kanske?
Läkaren: Vad säger dina föräldrar då?
Jag: De säger väl inte så mycket.
Läkaren: ja, vad kan de säga.. "Dumma ungdom?!"
Jag blev chockad och hans attityd och frågor irriterade mig
Jag: Va!!?
Jag: Alltså, det här är ju mina åsikter! De kan ju inte bestämma om jag skla vara vegan eller inte, det är ju mitt beslut.
Läkaren: Ja, de kan väl itne säga så mycket. "Dumma ungdom" ungefär.
Läkaren: ja, när man äter jätteensidigt så kan ju sådana här problem uppstå.
Jag blir förvånad över att han inte frågar vad jag egentligen äter
Jag: Jaha...
Läkaren: Du får gå till sjukhuset och ta lite blodprover. Vad gör du om det är så att du har någon brist då?
Jag: Ja, då får jag väl se till att få i mig det?

Alltså, jag blir bara så himla irriterad! För det första kollade han knappt på utslagen, bara sneglade lite. han ställde ju inte heller speciellt vettiga frågor, liksom vad har mina föräldrars åsikter att göra med mina utslag? han är ju läkare och det är meningen att han ska hjälpa mig bli bra på mina vilkor, inte säga åt mig att jag är dum som är vegan. Herregud, skulle han säga till en muslim typ "Ja, det är nog bäst att du byter religion, för det här är ju bara konstigt" Jag är så trött på att alla är så negativt inställda och ser ner på mig för att jag är vegan. Kan inte alla bara acceptera att jag vill vara det. Det är ju inte som att jag går och propagerar mina åsikter och är djurrättsaktivist eller något. Jag bryr mig ju inte om att andra äter kött. Det är helt okej för mig. Varför måste då alla andra ha åsikter om min kost?


Läkaren

Ja, då bär det strax av till läkaren. Så nu sitter jag här med så gott som inga förhoppningar och sörplar kaffe. Jag är ungefär 90 % säker på att han inte vet vad det är och skickar vidare mig till en annan läkare, men vad vet jag. Jag hoppas att han hittar något så jag kan göra något åt det, jag kliar sönder mig snart!! Wish me luck..

Idag kommer Kristin förresten, är jag inte duktig som ringde henne?! Uffe har jag coskå ringt och han var där igår. moica ringde jag också igår. Jag betar verkligen av listan nu. Men jag har ju en del kvar..

Remembering

Nu har jag suttit i över två och en halv timma och tittat på gamla bilder. Det är ju ganska roligt ibland, att tänka tillbaka. Jag är verkligen i en "sakna-Miami period" just nu. Håll i er nu för här kommer bilder som inte visas speciellt ofta. Ursäkta den sämsta bildkvalitén, det här var ju trots allt x antal år sedan..
image419
Seriöst, checka negerbenen! Tänk att se ut sådär igen, varje dag, 365 dagar om året!
image422
Stormen närmar sig.
image421
Jag och Alicia på graduation.
image420
image423














Det fick bli lite miniatyrbilder också, det blev ju så många, klicka för att se större ;)

Konst? inte riktigt.

Här kommer ännu ett "konstverk" jag drog ihop imorse. Jag råkade visst missa bussen, men det är inget att göra åt. Nu är jag i skolan i alla fall, ganska soft. Lira lite CS och plocka lite i Illustrator. Det kallas tidsfördrift.
128810-418

Top 7 2007

Här kommer 2007's 7 favoriter!
image417


1. Kaffe! Såklart! Det är ju en nödvändighet, det går inte att leva utan och det är ju så gott. En given första plats!
2. MIna pyjamasbyxor. Jag går i dem hela tiden, bara för att de är skönast! :D
3. Ett halsband som jag fått av min faster, köpt på en art exhibition, love it!
4. En ögonskugga som är absoluta favoriten, make up store, såklart ;)
5. Nagellack, bara för att jag älskar färgen!
6. Nagellack, för att det är så himla lätt att måla på.
7. Armband av typ ben (?) från Paris.

Ni som känner mig har säkert sätt de flesta, om inte alla dessa saker. Jag använder dem typ alltid, för de är ju som sagt top 7 2007.

Miami for eternity

I all min förvirring så har jag ju totalt glömt bort att berätta en rolig nyhet. Årets resa till Miami är bokad! Det var alldeles för länge sedan jag var där. Jag tycker ju om alla delar av USA, såklart, men Miami är ju absolut topnotch. Det är ju liksom inte jämförbart. Det är helt enkelt det bästa stället på jorden. det ska bli riktigt kul i alla fall. Sist jag var där hade det förändrats en hel del, så jag antar att det är jätteannorlunda nu. Förut var det ganska mycket "skog", eller träsk kanske man ska säga, runt omkring Doral, men nu har de börjat bygga riktigt mycket där också, så nu är det hus, hus, hus. Jag ska försöka träffa gamla kompisar och så också, jag ser verkligen fram emot det!


I'm coming back home! :)
image416

Självporträtt

Så här känner jag mig idag. Drog mig upp ur sängen lite väl sent och så förbättrar jag min mellantid ännu mer genom att sitta här och rita fula bilder i Illustrator. Jag tycker den här bilden blev ganska lik hur jag ser ut just nu. Kaotisk, trött, blek och halvklar. Häll i mig lite mer kaffe, tack.

image415

Årets första skidtur

Då har jag stått på skidorna för första gången på säsongen. Det var ju inte så mycket snö som jag hade hoppats på, men det fick gå i alla fall, trots att jag bitvis åkte på asfalt. Det var allt ganska många som var ute och åkte, trots att förhållandena inte var så bra. Med några plusgrader i luften blev snön blöt och trög, perfekt för snöbollskrig, men kanske inte för längdskidor.

På min lista har jag inte kommit långt, längdskidor åkte jag ju, så det var ju ett kryss och ridit har jag gjort, kryss nummer två. Jag har läst 30 sidor i engelskaboken, men det är ju ändå typ hälften av boken kvar, så jag kan ju inte direkt säga att jag har läst ut den. Det var ju ganska mycket kvar på listan.. plus att jag kom på att jag måste ringa Leif Segorp också. Ja, men det är väl bara att ge sig på listan imorgon igen. Jag ska i alla fall ringa Uffe imorgon bitti, så resten av listan kanske bara rullar på, vem vet.
image413

Tillfälligt eller permanent

Såhär ser det alltså ut på mitt rum nu. Snyggt, verkligen. Det känns lite weird att sitta och titta på den här bilden, samtidigt som jag sitter och skriver och ser exakt det här framför sig, haha. Jag har en känsla av att det här inte kommer bli så tillfälligt som jag hoppas. Tiden räcker ju liksom inte till för att fixa gamla datorn, jag har inte den orken heller. Det är så sjukt tråkigt att formatera om datorn.
image412

So litte time, so much to do

Usch, jag blir så störd. Allergin verkar inte vara soja i alla fall. Det har nu börjat dyka upp nya utslag som har spridit sig ner på armarna och ryggen. Det kliar också! Det går inte att låta bli. Ändå lite skönt om det inte är soja, men jobbigt att jag inte vet vad det är! Jag vill bara att det ska sluta!

Idag skulle bli en effektiv dag. Det blev det inte. Inte hittills i alla fall. Jag satte väckarklockan på sju för att gå upp och vara effektiv, jag gick upp klokan nio. Jag hörde inte ens väckarklockan ringa. Jag gick upp och satte mig vid datorn, började rita lite i Illustrator. Sedan började jag koka bönor, vilket faktiskt stod på min "att göra lista", sen satte jag mig i Illustrator igen. Där försvann tiden och bönorna blev överkokta. Övrigt som står på min "att göra lista":

  • Träna, tänkte först träna på gymmet, men det verkar vara tillräckligt mycket snö för skidor, så vi får se vad det blir.
  • Skriva projektarbete! Vickan har ju skrivit dubbet så mycket som mig och hon har bara kommit typ 1/10 av sitt arbete. Det är bäst att ligga i!
  • Göra bok/folder omslag
  • Läsa ut engelska boken, som jag knappt har börjat med.
  • Plugga matte
  • Ringa Monica och bestäma tid för träning
  • Ringa Kristin och be henne komma och kolla sadeln
  • Ringa Uffe, det är dags för skoning
  • Ringa hästtandläkaren, vargtändernamåste bort!
  • Ringa Fam, equiterapeuten
  • Rida
     




 


Det går framåt!

Då var det fixat. Ja, alltså den "nya", tillfälliga datorn, inte den vanliga, den orkar jag inte med just nu. Hela Creativa Suite paketet är installerat, Photoshop CS3, Illustrator CS3 och InDesign CS3. Så nu firar jag med ett glas av det godaste vinet som finns, nästan i alla fall, det har jag förtjänat!

 Var på stan med Julia idag också, där ju alltid lika trevligt! :) Jag lyckades även köpa upp mina sista pengar, till och med alla småmynt, eller det är egentligen mammas pengar, taxipengar som itne blivit använda, men jag tyckte att lite onödiga och halvt fula örhängen på rea,var ett bättre sätt att spendera pengar. En överdrivet dyr "lunch" blev det också såklart. Kaffe och en vaganmacka, bestående av en boveteruta med ett salladsblad, en tomatskiva och sojaost, som jag pillade bort, för 82 kr. Det var ingen budjet lunch inte. Det fick bli budjet örhängen istället, för att jämna ut det hela.

image411
image407
image408

JÄVLA DATOR!

Jag får så jävla mycket damp!! Såklart gick det ju inte att ladda ner Illustrator igen eftersom min dator är cp och tror att den håller på att installera något annat, trots att den inte gör det. Det går inte heller att göra systemåterställning eftersom det är såpass många systemfiler som har försvunnit så att de filer som gör återställningen också är borta. Om jag formaterar om datorn kommer jag förlora Photoshop och InDesign och det kommer inte gå att installera igen, bara äldre versioner, och det vill jag ju inte ha. Detta problemet stötte jag såklart på när jag fick formatera om daton sist. Jag förstår inte varför jag ska ha så mycket data problem, det verkar inte som att någon annan har det! På 4 år har jag haft 5 datorer! Det är ju inte så att jag köper skitdatorer, utan det har varit bra datorer ändå, jag blir bara så jävla förbannad! ÅHHH!!! Nu har jag ju fått en jättekul lösning. Jag får ha min förra bärbara dator, med min vanliga skärm inkopplad, eftersom skärmen på den bärbara gick sönder. Så tänkte jag att jag skulle installera Creative Suite paketet här istället. Då fungerar ju såklart inte det eftersom att internet tydligen är uppe, men det är det inte. Jag har till och med dragit ur natsladden, men nej då, det står fortfarande att Internet Explorer är uppe. JAG DÖR!

Det var ett envist monster

Som jag tidigare nämns så härjar det virus på min dator. Trojanska hästar och maskar och allt trist man kan tänka sig. Dessa hade ju för ett tag sedan gett sig på min mapp med favoritbilder, som jag fortfarande sörjer. Nu har det där jäkla monstret varit på Illustrator också, när jag skulle klicka fram det idag så var det bara borta! ÅH NEJ! Inte går det att ladda hem igen heller, för då står det bara att jag redan har en adobe installation igång, vilket jag faktiskt inte har! Hur ska jag klara mig nu då? Vad ska jag göra när jag inte längre kan sitta och gömma mig bakom fantasilösa bilder och meningslösa illustrationer? Hjälp! Det här känns ju helt fel.

Snön har i alla fall fortsatt yra hela dagen idag. Tyvärr hamnar inte så mycket snö på backan, utan det är mest som en enda stor snövirvel i luften istället. Hoppas det lugnar ner sig lite och packar ihop sig lite över gräset, för då ska jag och Lise ha snowracertävlig! Jag är så jäkla grym på snowracer ;) haha

image406

I'm on a roll

Hela lovet har jag skjutit på det där hima projektarbetet. Egentligen så tycker jag ju att det är ganska kul, men det är just det att jag måste göra det, osm får det att bli så himla jobbigt och ångestfyllt. Som jag tidigare nämt så har jag och Vickan bestämt att vi skulle vara klara med våra delar på lovet så vi kunde skriva ihop allt. För er som undrar så är det en bok vi ska skriva, en bok om hästavel. Anyway, jag har såklart inte kommit någonstanns och inte förens nu inset hur himla mycket det faktiskt är att skriva! Igårkväll bestämde jag mig för att jag var tvungen att ta tag i det här och sa till mig själv "Linnea, nu får du faktiskt ta dig i kragen och börja göra något åt det här!" Till min stora förvåning så har jag gjort det också! Imorse vid nio, efter att ha ätit frukost och laddat upp ordentligt med kaffe, satte jag mig här vid datorn, klickade upp word och började skriva. Jag bestämde mig för att skriva i två timmar, det gjorde jag också, två timmar och fem minuter till och med. Jag har förvisso bara skrivit drygt 2 A4 sidor, men det tycker jag var bra jobbat. Det tar ju tid att rensa fakta, försöka förstå sig på konstiga siffor och begrepp och förenkla det hela. Inte en enda gång har jag dragits till att göra något annat. Helt koncentrerad har jag suttit och bläddrat bland mina papper och knappat på tanjentbordet.

Nu skulle jag gärna belöna mig med en skidtur, men mina drömmar gick i kras när jag tittade ut genom fönstret och såg grästuvorna sticka upp från det tunna snötäcket och i vinden yrde den lilla snö som var kvar åt alla håll. Jag får väl helt enkelt göra något annat. jag känner att Illustrator ropar..

image405

Längdskidor imorgon?

En veckas markjobb verkar ha gjort susen. Unique var jättetrevlig att rida idag! Verkligen toppen! Men vargtänderna måste bort, pronto! Det löser nog en hel del. Det kan inte vara kul att springa omkring med dem, samtidigt som man ska ha bett i munnen och trippa omkring fint och lydigt.

Jag hoppas snön ligger kvar tjock på backen till imorgon. Då ska jag ta med mig längdskidorna och åka ut till Landeryd. Jag är riktigt sugen på att ställa mig på mina dåliga skidor för första gången i år, så nu är det bara att hålla tummarna. Det är ju riktigt kallt i alla fall, så det finns ju kanske en chans. Sen bor jag ju ute på landet också (eller det gör jag egentligen inte, utan ca 4-5 km från stan med större stadsdelar emellan, men när man tittar ut på baksidan känns det som om man bor i en enslig liten by på landet) så snön smälter jui alla fal inte lika mycket här som den gör i stan.
image401image402

Sportfoto är inget för mig

Idag ställde jag upp som fotograf när Elli och Amanda skulle hoppa. Tyvärr måste jag erkänna att jag är mycket dålig på sportfoton. Det är inte alls min nisch. Jag gillar mer stativbilder och långa slutartider. Jag vill kunna tänka och komponera ett foto, inte bara klicka.

Både idag och igår har det snöat som tusan. Det slutar aldrig. Jag som inte trodde det skulle komma någon snö i år. Snart kanske det till och med går att ta sig ut på längdskidorna :D

image399
image400


I <3 IKEA

Då sitter jag här och tvingar i mig havreyoghurt. Jag skulle egentligen inte vilja kalla det yoghurt, det är mer som någon slags tjock krämliknande massa. Det smakar som tur är inte riktigt lika äckligt som det ser ut, men det är ju inte sojayoghurt direkt. Lite kikärtor har jag också lyckts få i mig, direkt från burken till och med. Jag varken orkar göra eller vill ha lagad mat. Det är verkligen riktigt jobbigt att vara sojaallergiker samtidigt som man är vegan. Så är du sojaallergiker rekommenderar jag verkligen inte att bli vegan. För mig var det ju tvärt om, så det kan ju inte jag hjälpa. Det jobbigaste är att jag måste äta så himla mycket! Jag måste liksom äta även om jag inte är hungrig bara för att jag ska lyckas få i mig lite protein. Ganska enformigt är det också, mycket kikärtor och kidneybönor. Linser också förstås, men det glömmer jag alltid att blötlägga.

Idag har jag besökt Ikea med Maria. Där fick man som vanligt mycket inspiration och vill bara hem och göra om så mycket som möjligt. Det kan man såklart inte göra. Jag hittade i alla fall en schyst taklampa som jag nog ska ha. Sen testade vi ju lite sängar också, men det kanske är lite för mycket att hoppas på, det är ju inga reapriser precis.

image395image396

Hon lär sig snabbt!

14 långa timmar sov jag idag. Det behövde jag nog också, jag var helt död igårkväll! När jag äntligen kravlat mig ur sängen och satt upp håret i en knut, för att dölja den förskräckliga morgonfrillan, bar det av till stallet. Tömkörning blev det, och hon var så duktig! Hon gick i riktigt bra form idag och man kan absolut inte tro att det är tredje gången i hela sitt liv som hon tömkörs. Jag var så stolt över henne! :D Tyvärr så blir det ju mest volter i traven och galoppen eftersom mitt knä inte klarar av att springa efter, det är ju tråkigt, men det är inget jag kan göra åt.

NU ska jag snart iväg till Ikea med Maria. Det var ett tag sedan jag var där, och det är ju hederligast, så det ska bli kul. Hoppas jag hittar några gardiner också, mina är så otroligt fula, det ser ut som att en barn har varit framme och tryckt på måfå med fula stämplar.

Dagen efter

Den här dagen har jag gjort absolut ingenting! Bakfyllan brukar släppa nu, men fy så jobbigt det har varit idag. Huvudet har kännts som en stor betongklump. När jag cyklade bort till Amanda för att hämta mina saker från igår så orkade jag inte ens byta om, så jag åkte iväg i pyjamas, jättesnyggt. Å andra sidan så går jag så mycket i mina pyjamasbyxor, så de känns knappt som pyjamas längre. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig, för fy så trött jag är! Inte får jag sova ut imorgon heller, nej, jag måste upp och iväg till stallet för att tömköra. Så är det att ha häst, man får slita och ta i hela tiden.

image393
Ni är bäst! <3

Sen ska jag faktiskt bjuda på en liten fyllebild också, bara för att jag garvade så mycket när Julia skickade den till mig, och bara för att jag inte kom ihåg det här, och bara för att det ser så äckligt ut. Det som hände var i alla fall att jag spillde ut mitt vinglas på diskbänken och då skulle vi (varför?) slicka upp det! Haha, herregud.
image394

Nyårsfirande

Årssammanfattningen avbröts lite där mot slutet och blev ganska kass och inte som jag hade tänkt mig. Det var så att jag helt plötsligt fick lite bråttom, tidsoptimist som jag är. Nyårsfirandet blev verkligen inte som planerat! Det började lite stressat, lite tidsbrist o.s.v, jag glömde ta med mig mitt nagellack till Amanda (och det är ju en så viktig detalj) så det fick bli halvt röda naglar och fingrar då jag haftigt tog bort det röda nagellacket och inte hade något att dölja det med. Julia, Amanda och jag tog bussen ner till stan och gick till Danne, Elli var hemma och åt och skulle komma lite senare. När vinet började verka redan efter ett par klunkar insåg jag att jag inte ätiit något på hela dagen, det var ju bra, speciellt eftersom jag är så lättpåverkad också. Ganska snart började Amanda må dåligt och sa att hon höll på att svimma. Hon fick gå och lägga sig och så försökte vi få i henne lite socker. Tyvärr var jag lite för full för att full inse allvaret i situationen, men som tur var kom Elli då och tog hand om Amanda, så de gick hem från stan! Så var det ju inte meningen att det skulle bli. I stundens hetta, och med ganska mycket alkohol i kroppen, så lyckades jag prata lite med Elli, så jag tror allt var okej, om jag minns rätt?
    Jag vet inte riktigt vad vi gjorde hos Danne egentligen, men tiden rann iväg och kul hade vi det. Förutom när Simon spydde i mina skor, det var inte så roligt. Omkring tolvtiden gick vi ut till borggårn en kort stund, vilket jag inte kommer ihåg så mycket ifrån. Jag kommer ihåg att det var kallt dock!! Riktigt kallt! Julia träffade några från Lambohov som hon åkte hem med, eller jag tror det var så. Jag är inte säker, men jag vet i alla fall att hon inte skulle sova hos mig. Taxi är ju inte lätt fixat på nyår och bussarna slutade gå, så jag sov hos Danne, som höll mig vaken enda till 6, då han var tvungen att prata om precis allt och ingenting i flera timmar. Det var ju jättekul.
    Jag lyckades, med sprängande huvudvärk och starkt illamående ta mig hem med bussen vid elva tiden. I ett försök att lindra baksmällan har jag tagit panodil och sköljt ner det med kopiösa mängder kaffe. Jag tror det har fungerat lite, eller så är det bara inbillning, placeboeffekt, whatever, det känns lite bättre i alla fall.

RSS 0.91