Vill ni vara med?

Då var det fredag igen. Oj, så veckorna flyger förbi, det hinner knappt sätta igång innan det är helg igen. Det har varit underbart väder idag, för en gångs skull. Jag passade på att utnyttja detta genom att ta en långpromenad med Unique. Eller okej, inte en långpromenad riktigt, men längre än vanligt, brukar gå 25-30 min och nu gick jag 65 så dubbelt så långt i alla fall. Mysigt var det. Snäll och trevlig var hon också. Hon har ju tyvärr bråkat med mig de senaste två gångerna, stegrat och vänt om, så jag har fått brkåka med henne och backa så långt som ½ km i sträck. Spöregn har det varit bägge gångerna. Nice. Hon kanske trivdes ute i det sköna vädret idag. Promenaden kändes dessvärre av i mitt knä, inte hela tiden, med tidvis. Det är ju kul att jag promenera, menar jag..

Jag är extremt trött och seg nu, och behöver egentligen sova. Men jag har haft en sådan där inspirationsdag idag, förmodligen eftersom jag var ute i skogen, det är där inspirationen brukar slå mig. Anyway, jag fick en massa bilder i huvudet för serien, lite karraktärer och sådär. Jag vet att jag inte har så mycket tid över för ritande i helgen, så jag tänkte att jag skulle försöka kladda ner lite idag i alla fall. Så fick jag en annan idé. Jag tänkte, eftersom jag själv ska vara med i serien, varför kan inte lite andra vänner och bekanta haka på? Att göra en serie med sådana jag känner liksom, så who want in? tell me, så fixar jag ;)

image574

Effektivitet är inte min starka sida

Trött, det är vad jag är idag. Riktigt trött. Har sovit för lite på senaste tiden. Det har bivit många sena timmar framför datorn med Illustrator uppe. Det får jag ta igen så småningom. Inte ännu dock, nu måste jag hålla igång, vara effektiv och göra nytta. Nu ska jag gå och ta mig lite mer kaffe, ögoen börjar hänga lite..

128810-558

I can be a hero

Inte klar, men jag slänger ut den här ändå, min superhjältekaraktär. The Mega Violet Paladin. Huvudroll och hjälte i serien jag hade tänkt skriva. Detta är dock ett lååååångt projekt, något jag kommer hålla på med när jag har lite tid över. Nu måste jag sova.

image573

Ännu en kaffeöverdos

Jag var på gymmet idag, för första gången på länge eftersom jag har varit sjuk. Det gick jättebra! Crosstrainern gick jättelätt och jag fick upp en hög och bra puls som jag lyckades hålla i drygt en timma. Efter konditonen kände jag mig yr och insåg att det kanske under dagen blivit för mycket kaffe och för lite vatten. Styrkan gick också helt okej, typ som vanligt, men jag kände mig mer och mer yr. När jag tillslut hade tagit mig in i omklädningsrummet kunde jag inte göra annat än att bara sitta och skaka och försöka få ner pulsen lite. Det blev en lång stund i bastun i ett försök att återhämta mig. Bortsett från min yrsel så var allt på topp idag!

128810-569

Den perfekta uppgiften

Fotografisk bild, det verkar som jag alltid bloggar då. Ny uppgift har vi fått i alla fall, en kul uppgift. Vi ska använda tre bilder som vi har tagit under kursen och få dem att handla om något, och beskrivas med ett ordspråk, en dikt och ett ord som ger bilden ett budskap. Det ska bli kul, bild och text, photohop och kanske lite Illustrator, det är ju perfekt!

128810-567

Lite loggoklotter

Då har jag kladdat ihop en liten logga för Signerat Ung. Verkligen inget speciellt, men efter att ha fått påmaningar från flera på skolan, känns det som att jag borde bidra med något förslag i alla fall. Får se vad de tycker, annars får jag knåpa vidare. Nu ska jag rita lite, jag har haft en inspirationsdag idag!

128810-566


Det är ju otroligt!

Kan ni gissa vad som har hänt?! Ni kommer inte tro mig, men jag har pluggat matte! Det är helt sant. Visst, det blev väl inte mycket mer än 5-6 tal, men ändå. Att jag bara fick impulsen liksom, det är ju en händelse i sig. Jag vet att jag säger det här hela tiden, men i helgen, då ska jag verkligen ta tag i lite saker.

Nej, efter en sådan ansträngning måste nog hjärnan vila lite. Godnatt.
image565

Bokrean

Två böcker slutade nattens shoping tur med, och en summa på 428 kronor försvann ifrån kontot.

Vego paradiso - en vegans kokbok. Tänkte att det kunde vara bra att ha och den såg så lockande ut.
Adobe Dreamweaver CS3 - Dyr, men välbehövd. Det finns ju en mängd information på internet, men jag kände att jag ville ha något lite mer strukkturerat. Photoshop, Illustrator, InDesign och liknande har jag ju klurat ut själv, med det är lite för svårt program för att man ska kunna klura ut allting själv.

Jag är i alla fall nöjd med mina inköp.
128810-563
128810-564

Jag är så galen

Idag ska jag göra något galet. Jag ska nämligen åka ner på bokrean vid midnatt. Jag vet egentligen inte riktigt varför, jag bara har ett extremt sug efter det! Vet inte vad jag vill ha för något, men något hittar jag nog. Nu sitter jag här och sörplar kaffe, eftersom jag redan för några timmar sedan började känna att ögonlocken blev tyngre. Kaffe är ju gott, så det är tur att man ibland har anledning att dricka det på kvällen också.

En annan trevlig sak jag har att berätta är att jag har fått mitt första uppdrag som Signerat Ung's Illustratör! Det är 4 olika "personligheter" jag ska rita. Jag har spånat lite och fått några halvbra idéer sådär, som kanske skulle fungera. Har börjat klottra lite i Illustrator, men det vill inte riktigt bli som jag vill idag. Det är ju alltid svårare när någon säger vad man ska rita. Det tycker jag i alla fall. Det blir ju bättre när jag får inspirationen själv, så jag kan låta fantasin flöda. Men det ska nog bli bra. Jag har några veckor på mig. Det ska bli kul!

Nu ska jag väl snart dra mig ut på mina vilda äventyr, och trängas med en massa medelålders kvinnor i bokaffärerna.

Btw, det här har ingenting att göra med mitt uppdrag, utan är bara lite gammalt klotter ;)
image562

Tidningar

Tänk egentligen så himla många olika tidningar det finns! Jag menar intressetidningar liksom. På PressStop och Presssbyrån väller hyllorna över av olika tidningar. Det slog mig för ett tag sedan att det var sjukt länge sedan jag köpte en "modetidning" typ Elle eller VR. Det var seriöst över ett halvår sedan, säkert någon gång innan sommaren. Så vad köper jag för tidningar då? För jag köper trots allt tidningar ganska ofta, ett par i månaden blir det i alla fall, och prenumerant är jag också. Runner's och Elle Mat & Vin är de jag prenumererar på. Sedan köper jag nästan alla lösnummer av Digital Photagraphy, Advanced Photoshop, Photoshop Creative, Cap Design, DigitalFoto och Kodens. Fasiken vad mycket pengar jag lägger ner på tidnignar. De flesta av tidningarna ligger ju på över 100 kr. Det är ingen billig hobby.

128810-557

Back to school

Jag hade satt väckarklockan på sex, men vaknade vid kvart över sju. Oj då. Jag hade tänkt att gå till skolan idag. Ni kanske tycker att jag är konstig som gör det när jag har körtelfeber, men jag blir galen på att gå hemma! Jag kan ju inte träna och det finns inget att göra i stallet, så då är det inte så kul längre. Jag är ju faktiskt nästan frisk nu, jag kan fortfarande bara brata till en viss ljud- och tonnivå, och är svullen i halsen, men det ska nog gå. Jag brukar ju vara som piggast på dagen.

image561
image559

Here you have it

Här har ni resultatet från gårdagens förhandsvisning. Jag borde verkligen göra något vettigare än att bara rita hela dagarna. Det kanske är dags att ta tag i matten, som jag har förträngt alldeles för länge..

image553

På bättringsvägen

Idag mår jag jättemycket bättre. Så himla typiskt, när det är idag jag skulle åka. Jag kan väl inte påstå att jag är i skick för att åka nio mil ändå, men jag är väldigt mycket bättre. Jag knappt ont i halsen alls. Det kan ju också vara för att jag häller i mig alla möjliga sorters mediciner och halstabletter, blandat med litervis av kaffe och te. Jag pratar fortfarande inget vidare och är tjock i halsen, men jag är definitivt på bättringsvägen!
image551

Sneak peak

Jag tycker det är så himla jobbigt att vara hemma hela tiden. Jag är ju van att träna, vara i stallet och vara igång hela tiden, herregud vad segt det är att bara vara hemma. Jag förstår inte hur någon klarar av det. Eller typ de som går hem efter skolan och sedan stannar hemma hela kvällen. Vad gör ni? Jag förstår inte. Jag skulle klättra på väggarna, det gör jag nu, även att krafterna är knappa. Som ni kanske ser har jag uppdaterat designen lite. Den förra var egentligen bara tillfällig, men den höll ett bra tag ändå, haha. Ritat en massa har jag också pysslat med idag. Jag har dock inte gjort något helt färdigt, eftersom jag alltid börjar med tusen olika idéer jag har, som jag sedan inte hinner/orkar göra klart. Ja, här får ni en liten sneak peak i alla fall. Får se vad som kan hända med detta lilla projekt.

image550

Trött på att sitta hemma

Jaha, då är alla påväg till Sälen. Alla utom jag, dvs. Medan en fullpackad buss av förväntansfulla Linköpingsbor, rullar timma efter timma, sitter jag här hemma med andningssvårigheter och ritar. Men nu ska jag tänka positivt. Jag har ju i alla fall Vätternrundan att se fram emot. Hoppas jag blir frisk snart så jag kan börja träna igen, jag blir galen på att sitta hemma!

image549

Det kommer ljusare tider

Nu är jag helt och totalt förbjuden att åka :( Jag börjar inse det själv också, för det blir inte bättre, snarare sämre. Det känns så himla tråkigt, som jag har sagt typ en miljon gånger nu, men jag vill ju verkligen. Det kommer kännas jobbigt nu i morgon och på söndag när jag vet att alla andra åker upp, förväntansfulla och ivriga, och sedan ger sig iväg för att prestera sitt bästa. Men det kommer ju fler år. Om typ 10 år så kommr jag tycka det här är världens skitsak, att jag bryr mig så mycket om en tävling som går nästa år också. Jag får väl helt enkelt tänka 10 år framåt då.

Jag har ju i alla fall tid att läsa lite..
image548

Ska jag åka? köttelfeber?

Då sitter jag här och tycker synd om mig själv. Regnet öser ner, jag måste iväg till stallet fast jag inte orkar, jag har varit iväg på ärenden hela dagen, för att fixa allt till Vasan, som jag inte kommer åka. Nej, nu ser det inte alls ljust ut. Jag är starkt rekommenderad att inte delta i Vasaloppet, jag har förmodligen, hör och häpna, köttelfeber! Feber har jag ju ingen, men köttelfeber är den diagnos som verkar stämma bäst. Jag förstår inte att jag kan ha sådan himla otur! Det går verkligen åt helvete med allting just nu, inget flyt alls, och det känns bara så himla tråkigt.

Jag vet att jag är konstig, man jag förväntar mig fortfarande att halsen helt plötsligt ska bli bra. Jag tänker att jag ska åka imorgon. Vi får se hur jag gör. Om det är lite bättre imorgon bitti, så åker jag nog. Jag kan ju alltid hoppa över det, när det väl är dags.

Mamma försökte pigga upp mig med lite klädinköp. Det hjälpte inte. Jag vill ju verkligen åka!
image547

Har ni några mirakelkurer att dela med er av?

Seriöst. Nu blir jag verkligen arg, och ledsen. Min hals vägrar att ge sig. Jag hade hoppats att jag skulle vakna idag och allt skulle vara som vanligt, men så blev det inte. Ibland tror jag att det har blivit lite bättre, men så fort jag öppnar munnen för att prata, och det kommer ut något slags dovt, framtvingat ljud, inser jag att det kanske inte är så bra trots allt. Jag blir så frustrerad. Jag har verkligen sett fram emot det här. Laddat och peppat. Fixat nya, dyra skidor, stavar, en mängd tillbehör, dyra skidkläder, dyr bussresa+startplats, rullskidor, för att inte tala om all tid jag har lagt ner och alla skador jag tränat mig igenom. Jag var verkligen redo, och så blir jag sjuk, för första gången på 4 år. Inte ens någon riktigt sjukdom kunde jag få, inte förkylning, igen feber, utan något halsflussliknande med en kroppstemp på 37°C. Kan jag inte åka på söndag, måste jag vänta ett helt år, och göra om Lidingö, vilket jag ifs vill och har tänkt gör, men jag tror tyvärr inte att mitt knä håller till det.

Nej, jag ska inte bli för butter. Jag har ju en hel dag på mig att bli frisk.

image546

Projektarbetet är klart!

Mamma har varit nere på tryckeriet och hämtat min bok idag. Det blev ju lite dålig kvalitet på framsidan och bilderna, men helt okej ändå. Så skönt att få det gjort! Nu är det klart ju, inget mer projektarbete!

image544
image545

Något positivt i alla fall

MItt ramminne trillade ner i brevlådan igår! Lite positivt i den här röran av otur. Tyvärr kan jag inte sätta in det riktigt än, för jag måste ha en speciell skruvmejsel, som jag inte har. Så jag får vänta till kvällen, så kan jag låna av grannen. Så skönt det ska bli! Det kommer förhoppningsvis inte lagga lika mycket längre, och vem vet, jag kanske till och med kan ha flera adobeprogram uppe samtidigt, utan att behöva oroa mig för att det hänger sig.

image542

Hur ska detta sluta?

Okej, jag orkar inte riktigt berätta så mycket om dagen i detalj. Men lite kortfattat då. Vi åkte iväg till veterinären, där vi röntgade ryggen + halsen. Röntgen var grön och jag fylldes av blandade känslor. Jag vet att det är dumt och själviskt av mig att tänka så här, men på ett sätt ville jag ändå att det var något på plåtarna, för då skulle man ju kunna skicka tillbaka henne. För nu vet jag ju vad som väntar, många många månader av rehabilitering, utan säkra resultat. Nu ska hon få anti-inflamatoriskt i två veckor, så får vi se om det är muskulärt, vilket jag hoppas. Om det inte är någon stor märkbar skillnad, ska vi ge oss upp till Skara för att köra UV, för en närmare titt. Fy så jobbigt alltså! Jag som trodde att jag skulle kunna sätta igång med ridningen på allvar nu, för första gången i mitt liv.

Halsen är värre, så himla svullen. Det är så konstigt för jag mår verkligen jättebra i övrigt, men halsen är riktigt svullen. Jag äter så himla många tabletter nu, så det känns som jag lever på det. Jag äter nu följande:

  • Penicillin 2 gånger om dagen
  • 2 Alvedon 4 gånger om dagen
  • Strepsils 1 gång varannan timma
  • B-vitamintabletter 2 gånger om dagen
  • 1 Mitt val vegetarian
  • Och såklart typ 2 paket halstabletter om dagen

Totalt blir det alltså, 13 tabletter + Strepsils + Halstabletter

Men pappa låter optimistisk och tror att jag kommer bli frisk till på söndag! Det tror jag också! Optimism behövs!


Önska mig lycka till

Idag bär det alltså av till veterinären. Jag försöker dock att inte tänka på det, för menatal och fysisk stress är inte bra för min förkylning, eller vad det nu är som är på gång. Jag jobbar för fullt på att bli frisk. Gick och la mig vid åtta igår, jag låg och tittade på tv, så jg somnade klockan nio, men det blev ändå många timmars sömn. Mycket kläder sov jag i också, strumpor till och med. Ätit en massa Alvedon och halstabletter om vartannat. Hällt i mig kaffe (jag är väl medveten om att det är te man ska dricka, men kaffe är ju så mycket godare) Jag kan inte påstå att mina åtgärder har hjälpt ännu, jag är så tjock i halsen. Helt pigg och glad för övrigt, men jättetjock i halsen. Jag vill bara att det ska bryta ut i förkylning så jag slipper det här.

Jag måste ner till tryckeriet idag igen. Jag var visst inte helt klar igår, fick jag reda på när jag kom ner. Jag hade ju inte lagt till någon bleed kant, typiskt. Jag brukar ju inte direkt göra böcker och liknande, så jag har väl inte den vanan liksom.

Önska mig lycka till idag, jag kan behöva lite tur för en gångs skull.
Det är väl dags att ta fram superkrafterna
image525

Äntligen är det klart

Nu ska jag bege mig till tryckeriet för att trycka projektarbetet, äntligen! Hoppas bara de har tid, men de borde de ha. Jag har knappt läst igenom det, bara skummat lite, det är så himla tråkigt, så det är näst intill omöjligt att läsa. Det känns ju bra. Men jag bryr mig inte så mycket, jag är ju inte nöjd, men det får duga. Det är ju processen som räknas.

Ps. min hals börjar bli lite bättre, jag har inte ont i halsen, men jag känner mig lite tjock. Det är mycket möjligt att det har släppt tills i helgen!

image519

Jag får inte bli sjuk!

Jag försökte posta ett inlägg igårkväll, men det funkade inte, så det kommer nu istället. Det har nämligen hänt något mycket tråkigt. Jag har blivit tjock i halsen! Det började igår, jag trodde det skulle gå över, men det gjorde det inte. Jag blir verkligen aldrig sjuk. Okej, jag fick någonslags 24 timmars sjuka innan jul, men innan dess har jag inte varit sjuk sedan i början av 7an, alltså 4 år sedan. Jag får bara inte bli sjuk nu! Jag har ju några dagar på mig att bli frisk, så det kanske löser sig. Jag ska åka Vasaloppet! Jag SKA! Jag vet att jag är envis och dumdristig, men det ligger liksom inte i min personlighet att ge upp. Jag gör bara inte det. När jag väl har bestämt mig för något så blir det så.

På söndag ska jag åka Vasaloppet!
image541

En glimt av vår

Det här har verkligen varit en härlig dag. Efter att ha dagit ut på morgonen med mycket kaffe i solen, lagade jag mat, oj så mycket jag lagade. Hela 5 matlådor blev det. Då kände jag mig duktig. Efter det bagav jag mig ut för att fotografera. Det verkar vara många som hade upptäckt fördelarna med det vackra vädret, nämligen skogen, det vimlade med folk, eller, okej, det var lite överdrivet, men det var mer folk än vanligt i alla fall. Tyvärr får ni inte se så många bilder. Jag lyckades få något kladd på linsen, som förstörde alla bilder :( Typiskt.

image539image540

Livet med guldkant

Underbart väder. Det tar jag såklart tillvara på. Jag satte mig fraktist ute med mitt kaffe. Altanmöblerna är sedan länge inställda i källaren, men bordet står kvar, med en presenning över, så där satt jag, i solen, med en 5 gradig friskt luft, och sörplade på gott varmt kaffe. Härligt! Det är dessa stunder som förgyller livet.

God morgon! Eller god förmiddag kanske jag ska säga.
image537image538

Går på Voltaren och hoppas på det bästa

Nya skidor är nu inhandlade, dock var jag tvungen att lämna in dem på vallning, så jag får dem på fredag. Jag inhandlade även en ny taklampa, ett projekt som jag har skjutit upp hur länge som helst nu. Det blev snyggt faktiskt. Annars så har jag gått på Voltaren hela dagen, gårdagens skidtur känns verkligen av i knät. Voltaren är min räddning.

image535image536

Lite tropisk nostalgi

Nya skidor ska inlandlas idag. Så snart bär det av ut till Tornby. Ska övningsköra också tror jag. Det behövs verkligen. Jag övningskör aldrig, eftersom pappa aldrig är hemma, och när han väl är det har vi inte tid på samma tider, och mamma vågar inte köra med mig. Seriöst, hon måste vara den fegaste som finns! Hon har kört en gång med mig, när jag inte hade kört så mycket, men jag var ju ändå inte jättedålig. Vi har på övningskörningsbanan (eftersom hon inte vågade vara någon annan stans), det var ingen annan där. Hon skrek åt mig om jag gick över 20-25 km/h! När jag sedan skulle svänga och sätta på blinkersen, råkade jag komma emot vinsrutetorkaren så att den gick igång, mamma fick panik, skrek och drog i handbromsen så att vi tvärnitade! Sedan dess har hon inte vågat köra med mig. Jag skulle vija säga att det snarare är jag som inte borde våga åka med henne!

En trevlig exotisk morgon.

image534

Allt går, bara man har viljan

Strax innan tio gav jag mig iväg ut på rullskidorna. De nya kläderna var självklart på, till viss del i alla fall. Hade inte lager 2 tröjan och inte midjeväskan. Termomertern visade -5 grader, så jag tyckte det var en bra tid att prova hur pass varmt/kallt det var med kläderna. Svaret är att det faktiskt var helt perfekt. Inte för varmt och inte för kallt. Lagom. Så om det nu är lite kallare under Vasan så blir det nog bra med lager 2 tröjan också. Två och en halv timma långt blev passet, har inte mätt upp någon sträcka än, men jag skulle gissa på omkring 3 mil. Riktigt skönt pass. Det var verkligen vårväder, i mitten av februari liksom, vad är det här? Luften var torr, solen sken, med det var ändå lite mulet/disigt, sådär så att det är ett tunnt, tunnt moln över hela himlen så att solens konturer suddas ut och den himlens blåanyanser tonas ned. Ont i knät fick jag också, redan från början iofs, men efter någon timme ungefär började blodet och cirkulationen smörja lederna och smärtan minskade lite. Jag vet inte hur det kommer gå på Vasan med mitt stackars knä. Men jag är ju envis, ger aldrig upp, vilken iofs kanske inte alltid är bra, men ändå. 

På tal om att vara envis, jag måste berätta en sak som min lärare berättade för mig. Hans kompis hade varit med i Vasaloppet för ett tag sedan. Samtidigt hade han haft en ryggskada och kunde därför inte köra någonting med benen, utan var tvungen att staka hela vägen. Det gjorde han också, benen var paralella hela tiden under tävlingen och han stakade sig fram, även i uppförsbackarna. Det här är inte det mest chockerande, utan lyssna nu, HAN KOM TVÅA!! Säg mig, är det inte väldigt imponerande?

image533

Nytt ramminne

Äntligen ska jag köpa nytt ramminne. Så himla skönt! Det kommer ju bli tusen gånger lättare att jobba med datorn då. Så slipper jag allt lagg, så fort Creative Suite programmen kommer fram. Jag skulle inte tacka nej till en helt ny dator, men det kanske är lite för mycket att hoppas på. Nästa dator jag köper, ska vara riktigt jäkla bra. Alltså, den jag har nu är ju också bra, men inte till det jag har den för. Den är ju inte riktigt tänkt att använda för design och liknande. Det är ett senare projekt, de datorer jag har i tanke kostar ju en del också.. En sak i taget.

image531

Träning?

Träningen idag gick verkligen inte bra. Jag har ju kännt att jag har haft ondare än vanligt i knät, så idag tänkte jag ta det lite lugnare och trampa på cykeln istället för crosstrainern. Inte blev det bättre för det. Det gjorde ont hela tiden och efter en kvart så gav jag faktiskt upp, jag insåg att det inte är värt att slita ut mig ännu mer nu precis innan Vasaloppet. Styrka körde jag i alla fall. Men jag tycker inte att man har tränat om man inte har kört mycket kondition. Jag vet inte om jag kanske är konstig som tänker så, men för mig känns det såhär, jag har inte tränat om jag inte har kört hård kondition i minst en timma, med en medelpuls på absolut inte lägre än 185. Uppfyller jag inte dessa krav så räknas det inte till träning, inte för min del i alla fall. Så jag har väl inte tränat idag då, om man ska se der så. Jag har bara, motionerat?

Nu ska jag dricka ut sista slatten te och sedan ska jag gå och lägga mig, har varit trött i sådär två timmar, men inte orkat dra mig till sängen.

image439

Tankarna avspeglas i drömmarnas värld

Inatt har jag drömt så mycket konstigt. Mardrömmar var det, men såhär efteråt känns det konstigt att jag var så himla freaked out.

Dröm nummer 1
Unique skulle få föl
. Jag satt utanför boxen och såg att hon började röra sig oroligt. Jag satte mig på en stol, eftersom jag visste att väntan skulle bli lång. Det blev den inte. Helt plötsligt kom det ut ett föl, bara sådär. Jag gick iväg en stund, och när jag kom tillbaka var fölet borta och det stod två till hästar inne hos Unique. Jag blev jättearg på Ewa som hade släppt in de andra hästarna i Uniques box och för att fölet hade rymt. Jag tog ut hästarna ur Uniques box, men letade aldrig efter fölet, eftersom jag insåg att jag hade drömt det hela att Unique var dräktig, haha.

Dröm nummer 2
Jag missade Vasaloppet. Jag glömde bort det helt enkelt. Jag hade tagit fel på helgen, jag trodde det skulle vara helgen efter. Ändå inser jag när jag ligger i sängen, klockan 8 på morgonen, att det visst var idag bussen skulle gå till Vasaloppet. Bussen hade gått klockan halv sex, men jag gjorde ändå ett försök att åka dit bussen hade stått, ifall den skulle vara kvar. Sedan vaknade jag (i drömmen) och insäg att jag hade drömt. Verkligheten var att klockan var nio, men jag hade fortfarande missat bussen. Sen började jag försöka åka ikapp bussen och massor, haha.

Ja, drömmar är så konstiga ibland. Men det märks ju i alla fall var jag tänker på inners inne, Unique och Vasaloppet tar nog upp mina tankar mer än jag inser.

Mycket som ska göras

Tredje dagen i rad som solken skiner, härligt! Sista dagen i skolan innan lovet. Jag vet inte hur pass mycket jag ser fram emot lovet egentligen. Det känns mest jobbigt och stessigt och mycket att göra. Det här ska hinnas med:

  • Åka med Unique till veterinären
  • Lämna Unique hos Teres
  • Träna
  • Skriva biologiuppsats
  • Trycka projektarbetet
  • Plugga matte!!
  • Spåna på logga till Signerat Ung
  • Åka Vasaloppet

Lise och Alex fick modella lite inför fotografisk bild ;)

image530

Snälla Unique, bli bra!!

Åh, jag blir så jävla trött på allting! Jag blir så arg och ledsen. Allt kring Unique är så himla rörigt. Mamma är såklart orolig till max bilket går ut över allt och alla, pappa ställer massa frågor och blir arg på mig (?), båda är allmänt jobbiga. Terese började försvara sig, och sa till mamma att jag hade förstört henne. Snälla, jag kan inte förstöra en häst på 4 månader när jag inte har ridit på typ tre veckor, de första tre veckorna red jag nästan ingenting och där emellan har jag ridit typ 4 gånger i veckan. Nej, det är helt enekt omöjligt att jag skulle ha förstört henne, det sa Fam också. Sedan sa hon att varje gång hon såg mig rida gick det sämre och sämre! Seriöst, hon har serr mig rida typ 4 gånger kanske, och herregud, hur bra går det första gångerna man rider en häst? Sedan sa hon att hon hade rasat i vikt, alltså jag ska påpeka att Terese inte själv har sett Unique sedan vi flyttade där ifrån, och hon klagar på att vi ger henne för lite mat, fast än vi har en bra uträknad foderstat. Sedan säger hon att jag får skylla mig själv lite som inte har tränat för Monica, vilket jag inte har kunnat göra, eftersom Monica fick hundvalpar och inte kunde komma och sedan stängdes Erikstad, så att ingen kunde komma dit eller åka där ifrån. Snackade skit om Fam gjorde hon också, och sa att hon inte hade hört något gott om henne, men jag ska säga att Fam är den bästa som finns! Hon är fantastisk på vad hon gör, utför mirakel, och hon är en underbar person, som verkligen bryr sig, och inte pratar illa om andra. Jag fick förslaget att jag skulle lämna Unique där ett tag så att hon och Monica fick lösa det, att de kan fixa problemet, hon tror inte alls att det är något farligt. Hon vägrar ju att röra en millimeter på ryggraden, och det går inte över huvudtaget att lägga på sadel, visst att jag har åstakommit det på 4 månader, jättetroligt. Efter vi har röntgat henne på onsdag blir det nog ändå så att jag har henne där ett tag, Monica är ju bra, hon kan ju tömköra, det kan ju hjälpa. Så då får jag ut till Sya och ränna igen. Vi får se vad veterinären säger, och vad Fam säger nästa gång hon kommer, kanske får jag en ljusare framtid, men just nu ser det fan bäcksvart ut. Förlåt att det blev ett sådant deppigt inlägg, men jag var tvungen att skriva av mig, jag kan liksom inte prata med någon, mina föräldrar blir ju bara arga och allt är så jobbigt och komplicerat. JAG VILL ATT ALLT SKA BLI BRA!

128810-449

Snabbmat är ingen höjdare

Det blev lunch på Snabbt & Gott idag. En pommes beställde jag, och åt typ 5 stycken pommes frites, det var ju verkligen värt pengarna menar jag. Jag tycker verkligen inte om pommes alltså, jag har ätit det två gånger på ett år, ena gången som fyllemat och andra gången nu. Jag mår så illa, det är liksom flottigt och usch, i början är det gott, men efter ett par stycken tappar jag liksom suget. Ifs tappade jag suget redan när jag såg Kim och Julius mat, kycklingkebab, det såg himla äckligt ut! Som små fettbitar liksom, som de tagit bort allt fett från kycklingen och kört det genom ett rivjärn. Sann veganmat är helt enkelt mycket godare.

I brist på andra bilder.. hehe

image528

Jag skulle behöva lite kaffe

Då var det torsdag igen, och återigen fotografisk bild. Idag skulle bi ha lite trori också tror jag, men det blir säkert slappt. Lite ont i halsen har jag idag, men det kanske går över när jag har vaknat till lite, fått lite kaffe ;)

image527

Perspektiv

Humöret vände efter kafferasten, tack och lov. Inga lektioner var det idag heller. Eller fysik var det, men jag och Johan satt och hade en djupgående diskussion om frukt istället, haha. Jag tror vi kom fram till att mango var godast, och då efter ungefär 48 timmar efter inköp, man ska alltså köpa den hård och låta den mjukna i 48 timmar, haha. Ingen psykologi heller. Slapp dag. Foto blev det endel, läxan skulle ju in.

image526

Kanske kaffe kan få mig på bättre humör

Jag är verkligen på depphumör idag. Det är underbart väder, för en gångs skull, och jag ser ändå bara grått. Det är så det känns i alla fall. Nu ska jag inte klaga här, för jag vet hur tråkigt det är att läsa om när andra mår dåligt. Jag vill nog itne ens tänka på hur jag mår inners inne. Jag vägrar att lägga mig ner. Även att det är jobbigt, så vägrar jag att göra det, för jag vet hur jobbigt det är att ta sig upp igen då. Som jag tidigare sagt, jag tar en dag i taget. Det är det enda jag kan göra. Jag vet vad jag ska göra nu och det är det jag får tänka på, inte vad som kanske händer imorgon, eller om en vecka. Nu ska jag gå och pigga upp mig med lite kaffe, och spåna på lite illustrationsidéer.

image497

Mest dåligt, men lite bra

Jag vet inte riktigt var jag ska börja här. Den här dagen har varit en del blandade känslor. Upp och ner, med betoning på ner. Okej, så jag kanske skulle börja med de dåliga nyheterna. Fam har ju, som sagt, varit hos mig idag. Det gick väl undefär som förväntat = jättedåligt. Det här är ju ett totalt renoveringsprojekt. Det första jag ska göra är i alla fall att ta mig iväg till kliniken och röntga ryggen, så att jag får veta om kotorna sitter ihop eller inte. Gör de det, så får vi antagligen ta bort henne, men det vill jag inte tänka på. Om de inte sitter ihop, vilket jag verkligen hoppas, så får vi ta tag i det hela. Nummer ett är tandläkare, en riktig från Danmark får ta sig hit och fixa till allt ordentligt, så att spänningar i käkarna och halsen släpper. Sedan får vi fortsätta laser behandligarna, massage och allt sådant. Om allt är okej i ryggkotorna och vi kan forstätta behandligen, kommer det ändå inte gå lätt som en plätt. Det kommer nog ta 6-12 månader, kanske ännu längre tid. Nu blir det alltså ingen ridning, med det var ju inte till någon störra förvåning, promenader, tömkörning typ 1 gång i veckan och löshoppning ibland, massage varje dag, två örtpreparat, msm, som är inflammationsdämpande, neutraliserar pH-värdet och hjälper mot reumatiska problem, och ett till preparat som är bra för imunförsvaret. Ja, som sagt det är ett projekt. Jag försöker ta en sak i taget. Så måste jag tänka, annars får ja panik. Det bästa är att tänka på här och nu och ta situationer som de kommer.

Över till de goda nyheterna. Egentligen var detta klart redan igår, men jag vågade inte säga något då, för jag hade inte bestämt mig, anyway, det är ju så att InfoKomps mediaelever länge har skrivit för Linköpings Tidningen, haft sin egen sida, Signerat Ung. Nu ska Signerat Ung bli en helt egen tidning, InfoKomps egen, som ska vara en gratistidning och ges ut på alla Linköpings gymnasieskolor. Det var inte den goda nyheten, utan det kommer nu, jag ska bli Signerat Ungs illustratör! Lite nervöst, men så himla kul! Jag vet inte om någon annan tycker om det jag gör, eller om jag ens själv tycker om det, men det är ju så himla kul!

Sånt här sitter jag och klottrar på lektionerna när hjärnan inte längre orkar lyssna.

When times get tough, you can't depend on other people, sometimes you have to be your own superhero.
image525

Håll tummarna

Idag kommer Fam, equiterapeuten. Nervöst! Jag hoppas verkligen att allt går bra. Jag förbereder mig på det värsta, men hoppas på det bästa.

image445

Det får bli fult

Nu är jag verkligen så trött på det här. Jag har suttit i två och en halv timma och försökt rädda mig framsida, men utan framgång. Det blir bara pixligt och dålig kvalitet :´( Så som det ser ut nu har jag två allternativ:

  • Jag har kvar den som den är nu, ful och förjävlig och hoppas på att ingen ser den.
  • Spenderar ännu fler åtaliga timmar i Photoshop, Illustrator och InDesign och gör först om illustrationen till vekor och sedan klonar in bilden och lägger till text i InDesign, det är ändå inte säkert att det lyckas eftersom illustrationen är det svåraste. Den är ju så detaljerad så den fungerar inte alls bra konverterad.

Jag tror jag tar alternativ ett. Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men jag spyr snart på både Photoshop och Illustrator. Eller nej, det kanske inte var helt sant, men jag spyr på projektarbetet!!!! Nu skulle det var skönt att lägga sig i ett bad, med lite lyx från Lush, men jag har nog en hel till kvar att spendera i Adobemappen.

128810-521

Jag är redo

Här kommer en liten modevisning med Vasaoutfiten ;)
128810-523
128810-522

Pixel till vektor

Jag får seriöst damp! Jag trodde projektarbetet nästan var klart nu, men upptäckte till min stora besvikelse att jag, dum i huvudet som jag är, glömt att jag gjort framsidan i Photoshop, vilket gör det pixelbaserat. Eftersom det är flera lager var det inte heller lätt att konvertera till vektorbaserat i Illustrator, utan nu tror jag att jag måste plocka isär det hela och konvertera var del för sig. Så himla jobbigt! Jag hade trott att jag skulle bli klar nu på morgonen, men nej då, självklart inte. Hade tänkt att åka till skolan 7.48, så jag skulle göra klart lite andra saker, men nu har klockan hunnit bli 8.18 och jag har inte kommit iväg. Jag får nog fixa det här när jag kommer hem ikväll, jag orkar inte nu!

Skidshopping

Internet la av imorse, därför har jag inte hunnit skriva förens nu, om ni undrar. Morgonen spenderades framför tvn med ännu mer Jackie Chan, kanske kunde ha gjort något vettigare, men ibland (läs alltid) är det skönt att ta det lugnt. Sedan ritade jag lite i och sådär efter att ha fått massor asiatisk inspiration. Fixade lunch, och fick verkligen är hemsk upplevelse. Sojafärs och dinkel med lite grönsaker och sådär gjorde jag. Sojan smakade KÖTT, alltså det smakade verkligen typ grillat, gris eller något. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT! Eftersom jag inte hade någon annan bra proteinkälla hemma så slutade det med att jag fick hålla för näsan samtidigt som jag tvingade i mig den grissmakande sojafärsen. Usch, jag förstår inte att någon kan äta kött. Det är ju verkligen inte gott!

Det bar av till stan för att inhandla diverse saker till Vasaloppet. Hade tänkt köpa skidor, men jag köper det på Stadium i Tornby istället, för där jkan de byta bindningar och valla. För det gick jag inte tomhänt där ifrån. Jag köpte

  • Bra underställ
  • Funktionsmössa
  • Skidvantar
  • Midjeväska
  • "Lager 2 tröja"
  • Jacka
  • Byxor

Jag vågar inte berätta hur mycket det kostade, men det var inte billigt.. "/ Bilder kommer, snart. Stadiumbesöket gick snabbare än förväntat, vilket betydde att jag fick mycket mer tid på gymmet än beräknat. Eftersom bussarna till stallet inte går så ofta på söndagar, var jag tvungen att vara kvar länge. Tre timmar hängde jag på gymmet. Nej, jag överdriver inte, snarare underdriver, det var, vid närmare eftertanke, 3 ½ timma. Det var verkligen kul att träna idag! Tiden bara flög förbi på crosstrainern, och innan jag visste ordet av hade det gått 70 minuter. I stallet sedan blev jag nästan helt själv, skönt faktist, det händer inte ofta. I ett stall med omkring 30 hästar brukar det alltid vara någon där. En söndag kväll kanske inte är så lockade för de flesta.

image520

Nu är det så gott som klart

Nu är framsidan typ "klar". Den blev verkligen inte som jag hade tänkt mig, på långa vägar. Jag är otroligt missnöjd faktiskt "/ och framsidan + layout + foto, är ändå det som är bäst med det hela. Alltså så är inte innehållet något vidare. Men det är ju processen som räknas! Det sa i alla fall min rektor när jag pratade med honom. Jag ska försöka rädda min stackars framsida imorgon, men det känns ganska meningslöst "/

Nu ska jag titta på lite Jackie Chan, det blir man alltid uppiggad av, asiatiska dubbade filmer, haha, underbart.

image519

Träning och arbete

Två timmar rullskidor kändes ganska bra i armarna, vill jag lova. Motvind hade jag också, men det var ganska skönt att komma ut en sväng i alla fall. Koppla bort allt jobb och projektarbetestress och så. Nu har jag åter igen tagit tag i projektarbetet och lyckats hitta inställningen så att bilderna blev bättre. Tyvärr upptäckte jag att jag har för få bilder. Eller alltså, jag har ju massor bra bilder, men det är ju typ på samma hästar hela tiden, vilket är lite tråkigt. Så vi får se hur jag gör.
image518

Jag vill bara bli klar nu!

Nu har jag suttit ett tag i InDesign och börjar bli lite irriterad. Det var länge sedan jag jobbade med InDesign, så jag kommer inte ihåg allt. Nu blir bilderna jättedålig kvalité! Jag antar att det är jag som gör något fel, för så ska det väl inte bli? Jag får damp i alla fall. Nu orkar jag inte mer, så jag slutar för stunden och ger mig ut på skidorna.
image517

Det blev ingen skönhetssömn

Helt otroligt. Hela veckan har jag varit så himla trött och tänkt "på lördag får jag äntligen sova ut". Jag ställde väckarklockan på åtta, i fall jag inte skulle vakna, och såg fram emot att sova länge och vakna utvilad, redo för en ny vecka med sömnbrist. Natten blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag drömde mardrömmar hela natten, först drömde jag om Corona, så jag vaknade någon gång vid halv två tiden med rödgråtna ögon, sedan drömde jag att Unique dog, vilket resulterade i ännu mer tårar, sen lämnade jag den sorgliga världen och började drömma mer stressat, skolrellaterat. Jag drömde att allt gick helt fel med projektarbetet, det blev jätteont om tid, jag fick stressa som tusan och så fick jag IG och var tvungen att göra om ALLT! Mrdrömmarna försvann tillslut, och jag fick någon halvtimmas god sömn, innan jag vaknade klockan 6 helt klar i skallen. So much for a good night's sleep.

Morgonen skulle jag kunna ha ägnat åt något vettigt, men istället har jag plockat lite med knappar och sådär till min hemsida, som kommer komma upp om sådär 20 år när jag har haft tid att göra klart allt. Jag hade tänkt göra klart projektarbetet, men till min stora sorg upptäckte jag att InDesign filen jag fick med mig från skolan, var tom! Oh no! Då måste jag göra om allting. Det orkade jag såklart inte. Därför blev det som det blev, nu ska jag bege mig till stallet, tänkte fota lite idag, hoppas detblir något bra, behöver lite fler bilder till boken.

Jag känner mig 100% nördig idag.
image516

Saker jag vill göra innan jag dör

Det blev inga skidor den här kvällen. Jag har jätteont i huvudet, var länge sedan sist. Förrut hade jag ont i huvudet nästan varje dag, trodde jag hade hjärntumör, men det tror jag fortfarande. Istället har jag tittat omkring på lite olika bloggar, och insett att det är förvånansvärt många som har en så klar vy inför framtiden! Det fick mig att börja tänka lite. Det är ju snart dags för mig att ge mig ut i stora, vida världen. Efter en stunds funderade och resonerande kom jag i alla fall fram till en liten lista över saker jag vill göra innan jag dör:

Jobbrelaterat

  • Läsa Grafisk design och kommunikation eller Webbdesign på Universitetet
  • Göra lite jobb som frilansfotograf
  • Starta ett eget företag inom något av ovastående
  • Starta en tidning/allternativt vara krönikör på en tidning
  • Jobba med hästar, helst i Tyskland eller Portugal

Fritid/Hobby

  • Ha flera hästar
  • Åtminstånde starta Svår dressyr
  • Tävla IronMan Hawaii
  • Springa så många Marathon som möjligt runt om i världen
  • Skriva en bok

Familj/Livssituation

  • Bo i USA, helst, Miami, Colorado eller Tennessee
  • Ha en gård
  • Familj osv, vill jag inte ens tänka på, det kommer väl när det är rätt antar jag

Övrigt

  • Pröva alla produkter på Lush
  • Åka in i ett svart hål
  • Hitta något medal som gör att det skulle gå att dricka mycker mer kaffe utan att må dåligt
  • Bli jättebra på någonting kul 
  • Uppfinna någonting som gör att jag hinner göra allt på listan
Nu är det bara att vänta och se. Hur tror ni det går?
image515



Skola

Skolan har varit helt okej idag. har lämnat in en del saker, skönt att få det bakom sig. Igår var verkligen en seg dag! jag vaknade aldrig, trots att jag hällde i mig mer och mer kaffe. Jag var så trött att jag inte ens orkade träna som vanligt. Jag orkade vara köra crosstrainern i 40 minuter! Jag brukar ju annars springa i minst 60. Jag var bara så trött i kroppen. Styrkan gick i alla fall bra. Hoppas det inte regnar ikväll, för annars ska jag nog ge mig ut på rullskidorna.

128810-512

Try it!

Jag älskar knäckebröd. En riktig knäckebrödfantast är jag. Nu har jag skaffat mig en ny favorit, nämligen Dr. Karg's knäckebröd. Dyrt, kan jag lova, men mycket godare än de vanliga Wasa knäckebröden. Lite lyx i vardagen. Try it!
128810-514

Seg start

Morgonen började med fotografisk bild. Ovanligt trött var jag idag, och så snart vi hade fått våran uppgift sprang jag iväg från datasalen ut till köket och hällde upp lite kaffe, det blev lite bättre. Samtidigt passade jag på att fota mitt älskade kaffe lite, så fick jag ju något gjort på lektionen.

image510

Jag vill att du ska vara bra, älskling

Jag kan inte hjälpa att jag är så himla orolig. Jag orkar bara inte ta bort en häst till, jag tror inte jag klarar det. Den där hemska magkänslan, den jag hade med Corona det sista året ungefär, den känslan har jag nu, eller jag har haft den i typ 2-3 månader. Det är så himla jobbigt! Jag försöker låtsas som ingenting, men innuti växer oron, jag kan inte hjälpa att jag har en orolig personlighet. Det har jag fått från mamma, men hon är värre. Hon kan inte dölja någonting, vilket inte är så kul för mig. Hon tar ut sin oro på allt och alla, som att jag ska vara det vuxna! Det är väl jag som borde vara mest orolig, det är ju min häst! Jag vill inte ta ut något i förskott, jag ska vänta tills Fam har varit och tittat på henne, men jag förväntar mig ändå det värsta. Jag vill bara veta, så oroligheten kan övergå i sorg eller glädje, eller lättnad eller whatever.

Unique<3

image509

Framsidan är på gång

Nu har jag gjort klart en liten, men stor, del av framsidan till projektarbetet! Den har tagit ett bra tag, då jag fick backa tillbaka ett par gånger av olika anledningar. Så nu är det bara att montera ihop med en annan bild, lägga till lite text och lägga på några snygga inställningar och blandningar. Den här ska bara ta upp en liten liten plats i vänsta nedre hörnet, och inte alls vara i fokusområdet, så det kan ju tyckas lite onödigt att lägga så pass mycket tid på, men jag är glas att jag tog mig tiden, för då blir det som jag tänkt mig. Bakgrunden är dock bara tillfällig, jag har inte bestämt den ännu, får se hur det blir när den monteras ihop med det andra.

Det är förresten jag om ni inte skulle se det ;)
image508

En trevlig överraskning

Jag överraskade mig själv med att, istället för att dra på mig pyjamasen, istället klämma in benen i träningstajtsen och ge mig ut på rullskidorna. Det var faktiskt riktigt trevligt, men  det var farligt halt! Sådär precis vid nollan, ett tunnt lager av något mitt emellan is och vatten. Jag lyckades, på något mirakalöst sätt, klara mig ifrån att trilla, det ni! Det trodde ni säkert inte, med tanke på hur det brukar gå för mig. Det blev ingen jättelång runda, 60 minuter sådär, men tillräckligt för att koppla bort allt jobbigt, och låta tankarna flyta fritt kring roliga saker, saker man så gärna skulle göra om man nu hade all tid i världen. Tänk att skriva ned en lista på allting du sagt att du skulle vilja göra, om du bara hade tid. Den listan skulle nog bli lång. Det skulle min i alla fall, med säkerhet!

Är det fel på mig eller?

Alltså, seriöst, jag har brustna blodkärl i BÅDA ögonen! Vad är det här egentligen? Det är så himla konstigt, stora är de också, nästan läskigt. Det känns som att det är så mycket fel på mig hela tiden, jag kommer väl bli hypokondriker snart.

Ögonblod

Imorse när jag var framme med maskaran, lutade jag huvudet i en vinkel, så jag, till min förskräckelse, såg massor med blod under undre ögonlocket! Fy så äckligt det såg ut, som i en skräckfilm ungefär, när blod kommer ut överallt. Okej, det var ju inte så att det rann blod ur ögat, utan det är ett kärl som har brustit, men det är ändå väldigt äckligt! Usch!

Prov

Då har jag haft mitt första prov, på jag vet inte hur länge. Såklart hade jag inte pluggat någonting. Det gick ju bara inte att plugga igår, med den förskräckliga bakfylla jag var fast med. Jag tänkte plugga idag på morgonen, men så blev det ju inte. Jag fick chansa och försöka komma ihåg vad som sagts på lektionerna, men det är väl som vanligt då. Hoppas på det bästa. Nu är i alla fall äntligen etikdelen avklarad, så då är det bara roliga saker kvar på kursen!

image501
 

Tuggummiproblem

Seriöst, jag mår så himla illa! Den här dagen har varit en rikitg plåga. Nu ska jag ge mig ut till stallet också,  måste tömköra, jag vet inte riktigt hur det kommer gå.

Förut, när jag skulle sätta upp mitt äckliga hår, för att tvätta av allt kladdigt gamalt smink, upptäckte jag att jag hade tuggummi i håret!!! Va fan! Jag vet inte hur det har kommit dit, jag har inte haft tuggummi själv i alla fall. Är det någon som har spottat det på mig eller? Eller hur går det egentlgien till när ett tuggummi helt plötsligt åker från någon annans mun till mitt hår? Det var inte lätt att få bort kan jag lova, det slutade med att jag fick klippa av en ganska stor hårtuss. Allt är fortfarande inte ute, men jag orkar faktiskt inte bry mig, inte nu i alla fall. Även att det hela var en ganska tragisk händelse, så måste jag säga att situationen ändå var lite komisk. Någon gång måste man väl få känna på panikkänslan av att ha tuggummi utsmetat i håret. Vad är egentlgien bästa sättet att får bort tuggummi ur hår? Det finns ju en rad med gamla "mormorstips", som man har fått höra, typ is och jordnörsmör (hur det nu skulle fungera). Själv välde jag ju saxen, det kanske hade varit bättre att göra en macka av håret, lite jordnörtssmör och så?
image500

Tuff kväll

Bussresan till stan fick bli våran, mycket glamorösa, förfest. Hos Danne fortsatte festandet, lite vin satt fint efter en stressig dag. Tyvärr slutade det inte på lite vin, utan blev istället lite för mycket. Jag däckade nog redan innan 11 och missade när festen drog igång, men jag antar att jag inte hade kommit ihåg något, även om jag hade lyckats hålla mig på fötter. Oj, så länge jag sov! Vi gick inte upp förens halv tolv tror jag, jag var visseligen vaken ett par gånger under morgonen, men orkade knappt röra på mig. FY FAN, vilken jävla bakfylla! Det här är det västa jag varit med om på länge. Tack och lov, så hade Danne värktabletter som var som en gåva från ovan. Det hjälpte en bit på vägen. Fy, så otroligt seg jag är nu! Jag måste plugga, hur jag nu ska lyckas med det.


Ibland skulle jag vilja ha lite mer tid..

Blodet pumpade ut i kroppen, snabbare än vanligt, och hjärtat slog hårt. Det var härligt att träna idag. Även att jag tog i mer än vanligt kändes det bara kul och  energin flödade i mig. Ibland är det extra kul att träna! Det blev en dryg timma på crosstrainern + styrka, och ja, även denna gång var jag seriös!

Tidsoptimist som jag är, hade jag överskattat hur mycket tid som egentligen rymms under en dag. Efter gymmet blev det en springrunda på stan för att inhandla allt som stod på min långa inköpslista. Listan över vad jag sedan kom ihåg att köpa är betydligt kortare! Tömkörning han jag inte med idag, det får bli imorgon istället. Jag vet inte varför jag sitter här egentligen, genomsur efter ett bad, osminkad och oklädd, hungrig!! jag har inte ätit något sedan klockan 7 imorse och har tränat så hårt, det är inte bra. Julle och Vinne kommer hit om mindre än en fem minuter, så det är bäst att rappa på! Sen drar vi vidare, fest.

Haha, vilken bild det fick bli. Tog den första som dök upp i arkivet, mycket passande.

image499

Lush, du förgyller min dag

Omringad av precis lagom stora, perfekta rosa bubblor, och med ljuvligt ljus från lamorna i vattnet, avslutades kvällen i badkaret. Det är otroligt att en liten produkt från, nummer ett badbutiken, Lush, kan göra så mycket. En stressad dag kan lugnas ned, bekymmer kan försvinna, från seg och trött kan man bli pigg och fräsh, en dålig dag kan bli perfekt.

Snart ska jag ge mig iväg till gymmet, det ska bli skönt, det är som roligast och träna på lördag förmiddag, roligast är förstås att springa, men det är ju bara en önskedröm.. Efter gymmet bär det av till stallet i hopp om att ridhuset inte är bokat, så att jag kan tömköra.

image498

Det vore ju enklare

Idag är det fredag, vilket betyder att man får unna sig något extra. Något extra betyder då att jag får dricka mer kaffe, det är lycka. Så skoldagen slutade kanske lite väl kaffehög, men det får man vara ibland. Förresten har jag en liten fundering om kaffe. Alltså det heter ju kaffe på svenska och coffee på engelska, sedan heter det koffein på svenska och caffein på engelska. Vorde det inte lättare om det hette kaffe-kaffein och coffee-coffein?

image497

Etik

Min dator var cp imorse. Försökte maila över mitt projektarbete och massor bilder, så jag kunde ha det i skolan, men det gick inte. Jag fick lägga över det USB istället, som jag såklart glömde, haha, jag har sådant flyt.

Idag fick jag också papprerna till Maeieproduktionprovet, "lagar och etik". Jättekul, mediaeleverna bakar ju in etikdelen för typ fyra olika ämnen till den här, så det är stort. Ett riktigt tjockt häfte fick jag i alla fall, då vet jag vad som väntar, söndagkväll.

128810-496

RSS 0.91