Morning, Noon and Night

image116Morning, Noon and Night är skriven av Sidney Sheldon. Mr. Sheldon gick bort i januari detta år, men genom åren har han skrivit en lång lista bestsellers och denna, hans 14de novell, är en av dem.

Boken handlar om en av världens rikaste män, Harry Stanford, som plötsligt drunknar under en båtresa vid Corsika. Nu ska hans enorma arv delas upp mellan hans barn, men här går inte allt helt felfritt. Harry Stanford behandlade alltid sina barn illa, han hånade dem och hotade med att göra dem arvlösa om de inte följde order. Han hade även en affär med en kvinna som jobbade för familjen och hon blev sedan gravid och födde hans fjärde barn Julia. Han vägrar dock acknowledge henne som sin dotter och Julia och hennes mamma tvingas lämna staten. Henry's fru tar självmord och familjen faller samman ännu mer. På vägen mot uppdelandet av arvet är full av intriger, lögner och svek.

Sidney skriver på ett otroligt sätt och novellen är intelekruellt constructed. Den är spännande och man rycks med i historien hela vägen. Absolut en bok som man inte vill släppa i från sig förens den är slut och helt inte efteråt heller. Det här var den absolut bästa bok jag någonsin har läst! Jag rekommenderar den starkt, dock förstås på engelska då orginalspråket alltid är 100 gånger bättre!

Kommentarer

Tyck till:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:

Hemsida:

What's on your mind?:

Trackback