Uniek

Nu har hon kommit :D Så jag har varit ute hos henne när hon kom med lastbilen. Först ville hon itne gå ut, hon är så söööööt! Hon var verkligen fin. Jag tror det kommer bli jättebra. Och på fredag kommer Monica så då ska jag prova henne för första gången :D

image335

image334

Anmälan är klar

Nu är jag anmäld till Öppetspår-söndag. Det ska bli riktigt kul, jag ser verkligen fram emot det. Tyvärr är mina skidor inga Vasaloppet skidor har jag insett, men vi får se omd et går ändå. Jag hoppas verkligen det. Har varit ute och rullat lite idag också :) Jättefint väder idag, sådär kring nollan med blå himmel, frisk luft och ingen vind. Perfekt helt enkelt.

Terese ville att jag skulle komma ut vid ett så att jag är där när hon kommer, när det nu blir. Så himla spännande! Jag ska åka om 45 minuter!! :D:D:D:D:D iiiiiiih

Idag är den stora dagen

Idag idag idaaaaaaaaaaaag! :D Någon dag mellan 12 och 19 kommer hon =) Det ska bli så kul! Men hon kommer säker vara lite tjurig de här föärsta veckorna. Flytten måste ju ta mycket på psyket. Stackarn. Alldeles ensam ute i världen. Men det ska nog bli bra.




R.I.P Madeleine Hansson

I rullande fart

Slappardag var vad som stod på schemat idag. Jag laddade upp med mycket kaffe och vegan choklad och började rota egenom alla gamla filmer. Jag gjorde ansiktsmask, avstressande, vilket säkert min stressade hy (?) behöver. Men när jag suttit en stund och sörplat kaffe och ätit choklad framför gamla inspelade avsnitt av seinfield så tröttnade jag på min sega tillvaro. Jag var inte på humör för det idag, det kändes som att tiden stod stilla. Jag tog en sväng på rullskidorna istället, det var skönt att få röra på sig. Sedan har jag trixat lite med min och Marres hemsida, hehe. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men jag funderar på att ta en promenad ner tilll stan för att hämta min cykel, så kan jag ju passa på att fota lite när jag ändå är i farten. Så borde jag gå till Bokia också, måste köpa lite papper och dylikt så jag kan sätta upp mina tavlor någon gång, de ligger ju här och samlar damm. Men som jag sagt tidigare, I'm a procrastinater.

Jag älskar spontanitet

Det blev inget bloggande igår. Detta pga att jag kl 20.30 i söndagskväll bestämde mig för följa med till Ullared dagen efter. Det var ju en ren chansning eftersom jag inte visste om det fanns plats eller inte. Men jag är ju ganska spontan som jag tidigare pratat om :) Jag fick gå upp klockan tre för att kasta cykla iväg ner mot stationen. Som tur var fanns det plats, det hade varit några som hoppat av, tack och lov. Det hade inte varit kul att behöva cykla tillbaka igen, haha. Det var i alla fall en nice resa, såklart. Så kunde man ha lite damp, det är ju det bästa med bussresor ;) Och så musiken såklart :D Jag hade inte så mycket pengar med mig tyvärr, så jag kunde inte köpa så mycket sånt som är kul, d.v.s småprylar som man absolut itne behöver, men som man köper ändå. Jag var tvungen att köpa lite nödvändiga saker, vilket inte är så kul. Köpte bla ett nytt stalltäcke (för av någon anledning räcker det inte med fem stycken), så köpte jag stalljacka inte för att jag är i något stort behov utan för att den var så skön :D, ribyxor, en fleectröja som var skööööööööööön. Sen blev det ju såklart lite småprylar, badskum, skålar, ansiktsmasker, nagelfil, ridstrumpor, vodkashot polka och gräddkola, veganchoklad mm. Totalt blev det 888,50 kr. Helt överkomligt. Men hade jag haft mer pengar skulle jag köpt hur mycket småprylar som helst :D haha.

Tomorrow, tomorrow

Nu har jag cp damp!!!! Alltså IMORGON kommer Unique :D Jag kan knappt förstå det.

Här lastas hon och är nu påväg till Sverige

image331
image332

Övning ger färdighet

Skidorna åkte på även idag. I jämförelse med mitt misslyckade örsök igår så var dagens åktur riktgit bra! Efter ett tag fick jag verkligen in tekniken och det hela gick både lättare och snabbare. Dessutom blev det roligare också :)

Då var det vintertid, vilket jag hade glömt bort i morse. Så jag började va uppe och styra redan innan halv sex, haha. Det tog mycket lång tid innan jag insåg mitt misstag. Vid elva tiden gick jag iväg till Ånestad för att titta på tävlingarna. Det gick jättebra för både Elli, Amanda och Maria :) Även om de inte tyckte det. Tiden flög förvi ockå helt plötsligt var klockan över två och eftersom jag var uppe och åt frukost redan vid halv sex så var min mage ganska tom. Så i plötslig hunger styrde jag hemåt och lagade mat, quinoa med kidney och sojabönar och grönsaker, enkelt fixat. Hade tänkt att ta en sväng och fota lite nu såhär på eftermiddagen, det är jättefint väder. Men jag verkar ha förlagt kameran någonstanns. Jag får väl leta vidare..


Heroes

Har suttit och stirrat på Heroes marathon på tv4plus hela dagen. Herregud, jag har aldrig suttir såhär länge vid tvn. Det blrjade liksom vid halv tolv. Sedan dess har jag inte lämnat huset! Haha, men sånna här dagar kanske behövs ibland.

Uppskrapat knä och lera i ansiktet

Då har jag varit ute och rullat. Vid halv sex stod jag redo och klar att ge mig iväg på mina nya rullskidor. (Jag var ju tvungen att vara uppe så tidigt så ingen skulle se mina misslyckade försök). Det var jättesvårt! Skidorna svängde till vänster hela tiden och stavarna flög åt alla håll. Det gick bättre efter ett tag, men lång ifrån bra. Jag trillade två gånger,  första gången skrapade jag upp knät och andra gången landade jag med ansiktet rakt ner i gräset, hahaha.
Speciellt snabbt gick det inte heller. När jag är ute och fotar/springer/cyklar så brukar jag se rullskidoåkare på ett visst ställe där de swischar förbi. Det gjorde inte jag. De fick det att se så lätt ut. Haha. Mest störande var verkligen att jag hela tiden svängde åt vänster. Det gjorde ju att jag inte kunde få upp någon fart, det blev obalanserat, jag kunde inte sätta stavarna så tätt intill kroppen. Det måste göras något åt. Men då har jag ju provat på det i alla fall. Mycket svårare än vanliga längdskidor tycker jag, men mn kanske lär sig..

At leat I tried

Jag gjorde ett ärligt försök. Jag cyklade iväg mot Lambohov i den tjocka dimman. Mot campushallen. Även att jag inte skulle vara med så kunde jag ju titta på. När jag kom till Lambohovstrakten gick allt fel, jag åkte in på någon konstig väg och kunde inte riktigt orientera mig i morgondiset. Jag virrade bort mig totalt. Jag cyklade omkring där i Lambohov och omkring universitetet och kringelikrokade på de minsta småvägarna. men inte kunde jag hitta campushallen. Lite pinsamt måste jag erkänna. Men efter att klockan blivit kvart över nio och jag alltså var 45 minuter sen så beslöt jag mig för att trampa hemåt igen. Ett bra beslut har jag kommit fram till. Nu har jag faktiskt, to det eller ej, pluggat! Ja, är det inte fantastiskt? Inte så länge, men bättre än inget. Samhällsekonomi. Det är faktiskt roligare än jag förväntat mig. Jag tänkte att jag kan ta lite i taget så jag inte som alltid annars sitter där timmarna innan provet och gör ett desperat försök att skumma igom sidorna i boken. Nu ska det bli ordning.

Fredag

image330

SMHI hade rätt

Dagen började med tjockdimma och många minusgrader. På skolan, som ligger på femte våningen, kunde man inte se en meter utanför fönstrena. Och tidningen som utlovat sol och molnfri himmel! Vid halv elva fick jag en plötslig tid hos vårdcentralen, så jag åkte dit med mitt mycket irriterade och svullna öga och fick det konstaterat att jag hade en stor vagel innanför övre ögonlocket. Sedan var jag hungring, och åkte hem för att göra mat eftersom tiden för skollunchen var ute. När jag hade ätit hade tiden flugit iväg och det var ingen som helst mening att återvända till skolan. Nu hade dimman helt försvunnit och molnen spruckit upp. Så jag gav mig ut på cykeln i det vackra vädret. Det blev sådär än 35-40 km tror jag, har inte mätt än.

Nu har jag lov kan man nästa säga. Imorgon är det fotboll hela dagen. Alal klasser inklusive lärarna ska ha tunering. Men jag kan ju inte vara med, såklart. Jag vet inte om jag ska åka dit eller inte. Det beror på hur jag känner imorgonbitti. Jag kommer ju ändå bara sitta där och glo. Men vi får se.

Surfa Säkert

Då var föreläsningen avklarad. Det var så mycket lättare än jag hade trott. När man stod där framme flöt allt bara på. det blev kortare än vi hade förväntat oss. Men vi hade ju å andra sidan inte övat. Det tog 20 minuter istället för 30. Men vi lyckades rädda situationen genom att prata på lite till och ställa lite frågor de sista tio minutrarna. Skönt att det är över i alla fall.

Igår kväll fick jag helt plötsligt jätteont i ögat, som om jag hade fått en ögonfrans eller något i det. Så jag försökte ta ut det, men det fanns inget där. Det gjorde bara ondare och ondare. Tillslut fick jag gå och lägga mig. Imorse gjorde det fortfarande ont och det gör ont nu också. Jag ska gå iväg till vårdcentralen, jag ska bara få en tid först. Jag hoppas det hjälper, men jag är inte så säker. Jag har redan försökt att skölja med allt som finns. Hoppas det blir bra. 


Cykling

Solen är påväg upp när jag först ger mig ut. Det är kallt, sådär så att lungerna nästan fryser till is när man drar ett djupt andetag. De frusna löven knastrar mer än vanligt under cykeln. Med en uppförsbacke börjar skogen och trots att den är ganska gles lyckas solen ännu inte tränga igenom. Lite längre bort väd vägen står ett rådjur, den tittar upp, men springer inte iväg. Istället går den långsamt där längs kanten medan jag susar förbi. Snart träffar solen trädtopparna och där det är luckor i skogen åker jag in i den värmande solen. De fem minusgrader som termometern visade när jag åkte hemifrån känns inte så farliga när solen skiner mig i ansiktet. Morgonen är härlig. Den bästa stunden på dygnet. Allt är stilla, lugnt och orört. Efter en stund glesnar skogen och de frostbitna fälten breder ut sig och solen skiner upp och värmer mina kalla fingrar. Vägen fortsätter med växlande skog och ängar. I motljuset kan man se enstaka lador med skarpa konturer. Vägen börjar svänga och jag är nu påväg tillbaka, in mot samhället igen. Nu har tiden gått och folk har börjat ta sig ut och när jag kommer ut på en större väg möter jag den första bilen för dagen. Nu har jag solen i ryggen och fingrarna börjar stelna igen. På sista långa raksträckan när jag börjar närma mig slutet av rundan kör jag tempoväxlingar för att liva upp det hela. Benen vaknar till och vinden tränger om möjligt in ännu mer i mina skor så att mina stackars tår håller på att lossna. Men snart är jag tillbaka där jag började och solen står nu högt på himlen. Omkring 35 km har jag nog  tagit mig igenom. Morgonträning är härligt.

Rädda honom

image329
Jag skulle behöva lite pengar just nu..

vad tycker jag om det biologiska mångfaldet?

Imorgon är det kursprov i matte B. jag har inte pluggat "/ Jag undrar hur det ska gå. Men det måste gå bra. Jag har ju gjort typ tjugo tal den här terminen, så det är ju lite osäkert. Det är bara att hoppas på det bästa. Så ska vi avsluta ekologin imrogon också. Med en argumenterande uppsats om varför vi vill skydda det biologiska mångfaldet. Jag vet inte om jag ska gå. Jag gillar ju att skriva, speciellt argumenterande texter. Men jag måste ju ha åsikter inom det området jag ska argumentera för. Det har jag inte speciellt många när det gäller det biologiska mångfaldet. Så jag tror nog jag hoppar den lektionen, så får jag läsa på lite om det innan jag skriver något.


Going vegan

Vegetarian going vegan. Det stämmer, jag ska bli vegan. Från att ha varit vegetarian i drygt fyra år så ska jag ta steget över. Dock ska jag inte göra det över en natt då det finns så himla mycket att läsa på först. Det innehåller spår av animaliska produkter i sågott som allting känns det som. Men efter höstlovet räknar jag med att jag är helt över på vegansidan. Det som mest har hållt mig tillbaka från att bli vegan är problemet med att gå bort till folk på middag. Jag har absolut inga problem med att bara äta salladen eller rent av ha med mig egen mat. Vad jag ahr problem med är att jag inte vill verka otacksam. För det är jag ju inte. På denna punkt är jag fortfarande lite kluven och vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det. Det händer ju inte så ofta att jag går bort till andra familjer och äter, så jag har funderat på att böja lite på de strikta reglerna då och kanske vara bara vegetarian under måltiden. Men jag tror det är ett senare problem. Det beror ju förstås på vem jag ska till också. Vissa personer förstår ju och vissta tycker kanske att jag är bortskämd och dum i huvudet.

Jag blev vegetarian i grund och botten för att jag helt enkelt inte tycker om kött. Varför orsaken inte var att jag tycker synd om djuren är att jag faktiskt inte visste någonting om hur djuren behandlades. Det vet jag nu. Vilket också är anledningen till att jag minskar till minimum på det animaliska intaget. Jag skulle aldrig få för mig att äta kött och jag kommer förmodligen aldrig mer göra det i detta liv. jag anser att det inte är meningen att människor ska föda upp sjur bara för sina egna själviska behöv utan att egentligen bry sig om djuren och dess välbehag. Det är inte rätt att spänna upp kossorna i trånga spiltor 8-10 månader om året där de utvecklar beteende störningar, mjölkas i flera fall tills de blöder och tillslut slaktas. Inte heller är det rätt att låsa in hönorna i minimala burar där de får trängas och hacka på varandra, värpa ägg och sedan dödas. Vissa kycklingar föds till och med upp enbart som köttdjur, de har avlats fram för att växa dubbet så snabbt som vanliga kycklingar vilket leder till att de ofta blir invalidiserade elelr drabbas av sjukdomar. Eller som de odlade fiskarna, flera laxar stoppas i samma kasse (ja, det är sant, kasse!) där de göds med olika medel för att tre år senare hamna i frysdisken på Ica. Vissa kossor genmanipuleras för att bli få så mycket muskler som möjligt för att de ska bli goda för oss människor. Dessa kossor kan inte ens förlösa på naturligt sätt utan måste genomgå kejsarsnitt, bara för att biffen ska vara extra god på lördagskvällen. Och alla dessa cigaretter. De testas på djur ör att få fram resultat som sedan tidigare redan är kända, bland annat att rökning orsakar lungcanser, att det är beroendeframkallande, att det kan skapa missbildning hos foster, att det kan leda till hjärt och kärlsjukdomar. Ändå fortsätter cigarettindustrin att göra hål i strupen på hundar där de sätter in rör så att de ständigt får andas cigarettrök, gravida apor får en huvudbonad fastspänd på huvudet som gör att både honan och fostret utsätts för dessa farliga gifter tills dess att fostret är fött eller att det dött gifterna. Hundar får i sig nikotion och koffein för att undersöka beteenderubbningar osv. Möss och råttor får ständiga doser av nikotin för att se hur beroendet påverkas. Nu undrar jag, HUR KAN MAN STÖDJA DENNA INDUSTRI?

Inställt

Vi traskade iväg till Tornhagsskolan och när vi äntligen kom fram efter ca 30 minuter så ville de bara boka tid med oss!! Haha, så irriterande. Så på torsdag ska vi dit istället. Då kanske man kan förbereda sig lite bättre :P Nu väntar jag på att Lise ska sluta så ska hon, jag och Alex fika :) Nice.

Föredrag "/

Idag gick jag upp extra tidigt för att åka till skolan eftersom jag inte vet när vi ska iväg och hålla föredrag. Men det verkar inte som det är nu i alla fall, Fredrik är inte här (!!) såklart. Jag är verkligen inte förberedd. Jag har skrivit stödord, men jag har inte övat på det. Jag vet inte ens hur lång tid det tar, men det blir nog bra. Annars får jag väl improvisera. Ryggen är lite bättre idag, men verkligen inte bra för det. Jg kom knappt ur sängen imorse. Jag förstår inte vad jag har gjort. Nej, nu ska jag nog sova lite här framför datorn så jag är pigg till föredraget.


Det blir bara väre och värre

Jag har så ont i ryggen! "( Det gör verkligen jätteont!! Jag vet inte var det kommer ifrån, men det blir bara värre och värre. Jag kan knappt röra på mig. Jag hoppas verkligen det går över.

I'm such a procrastinater

Imorse så började jag faktiskt jobba med lektionen jag ska ha imorgon! Då kände jag mig duktig. Jag skrev några punkter om chat i alla fall och började lite på Communities. Sedan blev det jobbigt eftersom allt inte längre kom naturligt utan jag var tvungen att tänka efter lite. Och det ville jag ju inte! Då stack jag ut på cykeln (den bra cykeln som vi lyckades sänka sadeln på) och cyklade en sådär 3,5 mil. När jag kom hem började jag baka bröd, två olika sorter för att det skulle ta extra lång tid och sedan lagade jag lunch, bönbiffar från scratch så tog det ju upp ännu mer tid. Så städade jag köket nog efter mig, vilket jag aldrig gör annars, så där tjänade jag ju in många minuter. Jag är verkligen en procrastinater. Jag gör allt för att komma undan, även att jag vet att det inte blir bättre. Det är väl dags att göra det nu då, ta tjuren vid hornen. Så är det ju klart sen. Jag ska bara bada först...

Ja vill SPRINGAAAAAA!!

Jag vill verkligen att mitt knä ska vara bra. Jag vet att jag klagar hela tiden, men jag blir så himla irriterad. Motivationen och viljan att löpa ökar ständigt och jag står snart inte ut mer. Inte kunde jag tänka mig att det skulle bli såhär svårt att vara utan löpningen. Min Runner's tidning kom på posten i fredags. Min första reaktion var att jag blev arg och slängde tidningen i papperskorgen, när jag tjurat lite ångrade jag mig och tog upp den igen, tittade på framsidan och började gråta(!!). Jag ville inte ens öppna tidningen eftersom jag förmodligen inte skulel bli gladare av det. Imorse rev jag i alla fall bort plasten och bläddrare igenom den lite, men förmådde mig inte att läsa. För några nummer sedan var det en kvinna som skrev till Runners och berättade att hon alltid älskat löpning, men blev påkörd för ett par år sedan och blev skadad såpass att hon aldrig mera kommer kunna springa. Hon prenumererar fortfarande på Runner's med motiveringen "..även att jag inte fysikskt kan springa längre så varje gång jag läser Runner's så springer jag i tankarna av eran underbara och inspirerande tidning.." Så känner då verkigen inte jag. Jag tror inte jag kommer kunna röra den där tidningen innan jag är bra igen, och då lär det väl ha kommit många tidningar..

Just nu ser jag inget ljus..

image327
image328
Jag vill tillbaka!!

Trött

Idag hade jag tänkt att klara av att vara vaken till 10. Jag har nästan klarat det! Även at tjag sitter och typ halsover här, hehe. Tänkte göra klart en bild i photoshop, men det visade sig vara ett evighetsprojekt att få den som jag ville så vi får se om jag orkar. Det kanske blir fortsättning imorgon istället.

Krångel och ännu mer krångel

Såklart har varken Internet eller Tv fungerat idag. Men det är ju inte så förvånande när man har Comhem. Men det kanske var bra eftersom jag var tvungen att plugga idag. Det har jag faktiskt gjort också. Lite i alla fall, hehe. Jag ska göra mitt kursprov i matte B på onsdag. Har skjutit på det hur länge som helst så nu är det dags. Pluggandet har gått sådär. Det har gått lite i vågor kan man säga. Problemet är inte att jag inte fattar, utan att jag inte kommer ihåg! Jag kan bara inte komma ihåg alla formler och regler och allt sånt där.Det är ju jättesvårt!

Har varit nere på stan och köpt rullskidor idag :D Och nya stavar. Kommer dock inte kunna köra än eftersom det var svårare än förväntat att ta bort bindningarna från mina vanliga längsskidor. Så jag får nog lämna in dem i affären. Hade tänkt att ge mig ut och cykla idag för jag är verkligen sugen på det och vädret kunde inte varit bättre. Men den bra cykeln har rostat, så det går itne att sänka sadeln. Och jag kan inte ha min vanliga cykel för jag får så förbaskat ont i knät när jag cyklar utan motstånd. Trist. Ska göra ett sista försök, men jag hoppas inte på för mycket..

Tecknat för hela slanten ;)

Jag var på gymmet idag igen. Jag försökte mig inte på löpningen idag. Det fick bli cykel och cross istället. Tråkigt, men jag har ju inget val.

Har varit iväg och hyrt film också, Teenage Mutant Ninja Trtles och Over the Hedge. Tecknat båda två, haha, men jag är väl lite nördig :P Så nu sert jag på film och äter fruktsallad med hasselnötter :) Men jag vet inte om jag ens kommer orka se klart den ena filmen idag. Hålelr redan på att somna, hehe.

image326

Träning

Efter skolan idag gick jag direkt till gymmet. Jag tänkte att jag kunde springa på löpbandet, för jag har ju stretchat jättemycket och löpbandet kan man ju ha helt platt. Men så fel jag hade. Att tro att allt skulel vara fixat bara sådär. Nej då, så var det ju inte. Efter 10 minuter på löpbandet gjorde det ont i knät och trots att jag ville fortsätta så var jag tvungen att sluta. Jag insåg att det faktiskt itne blir bättre för att jag sliter på det. Så jag satte mig på cykeln istället. Inte den vanliga cykeln, utan "stolcykeln" där man sitter i en "stol" och har benen framför sig. Av den fick jag faktiskt inte ont, men jag fick ju heller inte den effektiva konditionsträning jag ville ha. Man kommer ju inte upp så högt i puls tyvärr. Körde lite i maskinerna också, vilket jag aldrig gör annars. Jag hatar att vara på gymmet, jag gillar bara att gå på passen. Men nu kan jag ju inte göra det.. Körde lite crosstrainer också, det gick faktiskt ganska bra :) Jag är så trött på att vara skadad!! Jag vill bara bli bra nu! Jag saknar att springa, jag har inte sprungit på över en vecka nu, jag trot jag blir galen!!

Kul i skolan :O

Till 11 hade jag tänkt att stanna i skolan igår. Jag blev kvar till kvart i tre!!! Jag gjorde näst intill ingenting, men gick ändå inte hem. Det började med att jag fastnade lite i Photoshop. Sedan lekte jag, Lise och Isabelle lite med Isabelles kamera. Tiden bara flög iväg. Så det kan gå när man har kul i skolan :P Eftersom jag inte hade tänkt att stanna mer än en timma i skolan brydde jag mig inte om att göra mig i ordning utan gick till skolan i smutsiga mjukisbyxor och den största hoodtröjan jag kunde hitta. tvätte håret orkade jag inte heller göra, så jag kände mig sådär lagom fräsh. Speciellt när vi tog kort, haha. Men lite får man väl bjuda på ;)

På måndag ska jag och Fredrik ut och prata med femmor om Internetsäkerhet. Vi är låååååååångt ifrån klara. Jag blir så arg på Fredrik. Han gör ingenting! Jag får göra allt och så klagar han på det jag gör!! Herregud! Men nu struntar jag i hans del. Jag har gjort 90 % av det hela. Det jag säger kommer i alla fall vara bra, så får väl han skämmas för det han nte har gjort..


Idag är ingen vanlig dag..

..för idag är Isabelle tillbaka i skolan!! :D

Photoshop som tidsfördrift..

Jag har tråkigt. I skolan sitter man så mycket vid datorn att man tillslut inte har något att göra. Så i brist på annat har jag hållt på och lekt med photoshop lite. Det är ju alltid en tidsfördrift..

image325

Jag behöver snö

Usch, är så seg idag. Jag orkar bara inte med skolan. Även att det är slappaste dagen på veckan. Onsdag betyder ju att veckan lider mot sitt slut. Jag har två lektioner. Börjar vid 10 slutar vid 13. Varav den sista lektionen behöver jag inte ens gå på om jag inte vill. Trots detta så orkar jag bara inte idag! Men jag ska!

Igår var det möte på skolan, värdelöst. Mamma tvingade med mig även att jag sa att det inte skulle vara något viktigt. Jag bestämde i alla fall med min lärare att jag ska börja med sista delen i Samhällskunskapen som är kvar sedan ettan. Varje tisdag från och med nästa vecka ska jag ha privatlektion, haha. Jag kunde ha fått ha med ettorna efter jul, men då kommer jag ändå ha mycket mer än jag har nu, så det var lika bra att börja med det.

Nu börjar det fina i hösten försvinna. Vinden ökar, det blir kallare, fuktigare, blötare, träden tappar sina löv. NNu är vintern på väg. Om det bara vore så att det blev mycket snö så vore det inte fel, men det kan man ju inte förvänta sig här i Linköping :( Men jag håller ändå tummarna. Jag vill ha snö. Jag behöver snö.

image324

Lycka

image323

Älsking

image318
Du är fortfarande mitt allt.

Photoshop

Som jag tidigare berättat så har inte mitt Photoshop, Indesign och Illustrater fungerat efter det att min dator krashade. Jag har försökt och försökt och försökt, men det går bara inte. Jag vet inte hur många gånger jag har tagit bort och laddat ner. Det står bara att det är något fel på licenceringen eller något och att jag ska prova att installera om, som om jag inte redan har gjort det. Efter att ha spenderat 4 timmar i sträck i lördags med detta problem + x antal timmar tidigare dagar, så gav jag upp. Jag laddade ner Photoshop Cs2 iställer. Inte lika bra som 3an, men det får duga. Bättre än inget. Så nu kan jag börja plocka lite igen, och mina och marias planer ska bli ännu mer verklighet ;D


Överraskning på posten

Jag hade tänkt att börja sätta igång lite försiktigt med träningen idag så jag tog med mig träningskläder för att träna efter skolan, men de planerna var ju bara önskedröm. Fick jätteont i knät idag "/ Jag trodde det hade blivit bättre. Men det är väl bara att fortsätta stretcha..

När jag var påväg hem ringde Elli och frågade om jag ville äta lunch med henne, så det gjorde jag. Barrista var vi på. Jättehederligt! =) När jag kom hem hade jag visst fått ett paket på posten. Man blir ju alltid glad av post :D Det var ett par salladsbestick som jag fick som premie eftersom jag prenumererar på Elle Mat & Vin. Jättefina var de :)

image316

Corona, jag saknar dig<3

Jag klarade mig igenom gårdagen, men med nöd och näppe kändes det som. jag var så trött så jag höll på att dö. Det var ren tur att jag klarade att hålla mig vaken till 9 när jag skulle ut på kvällsfodring. Jag saknar Corona <3 Så himla sorgligt att inte ha henne där ute. Jag vet inte hur många gånger jag gick till hennes box för att hälsa på henne och ge henne lite godis innan jag kom ihåg att hon inte finns längre.. Corona.. <3 Jag älskar dig.

Imorse fick jag en liten present av min pappa. Från favorit affären Lush. Det finns ju inget mer lockande än en affär med bara massor med svålar och shampon och bad saker. Jag älskar att bada! :) En hudkräm och en badbomb blev det :D Det var oväntat att få så kul presenter helt utan anledning.

image314

image315

Jobb

Då har jag varit ute på det första passet i stallet. Det var faktiskt ganska kul. Jag saknar att vara i stallet! Men snart är jag tillbaka igen :) Den 31:e kommer Uniek till Terese och så får jag vara där i tre veckor innan jag är tillbaka i Erikstad, men det är ju snart ju! :D Det gick ganska bra med knät i alla fall. Hade lite ont mot slutet, men det har gått över nu när jag fått vila lite. Sen ska jag ut vid kvart över tre igen, insläpp. Och så kvällsfodringen också. Mycket att göra. Men jag slipper ju tycka synd om mig själv för att jag inte kan träna i alla fall, hehe.

Plugg! :O

Idag överraskade jag mig själv och åkte ner till Biblioteket för att plugga matte. Alltså, jag vet inte vad som flög i mig. Men jag har så extremt tråkigt nu när jag inte får träna. Det kanske märks. Det går i alla fall hyfsat bra att cykla nu. Om jag tar det försiktigt brukar det gå bra. Gårdagens försök till promenad var inte alls lyckat. Jag staplade hem som en skjuten hjort. Idag gjorde jag ett nytt försök och det gick bättre! Visst gjorde det ont många gånger och det blev en hel del stopp för stretching, men det var framsteg och det är det viktigaste!

Imorgon ska jag ha stalljour. Vad konstigt det kommer kännas. Vara hela degen i stallet som jag inte har varit i sedan Corona dog. Det är nästan lite läskigt. Men samtidigt ska det bli kul. Det är ju massor av nytt folk som har kommit också, jag kommer känna mig som värsta outcast, haha. Jag undrar hur det ska gå att jobba med mitt knä "/ jag är ju inte på topp precis. Men jag får väl göra mitt bästa.

Här kommer även en bild från gårdagens falafel made by me ;) Dålig bild, men jaja..
image313
Och en liten svan ska väl också få vara med ;)
image312



Lidingöbilden är här

Efter ett misslyckat försök av en promenad så var jag på dåligt humör. Men så lagade jag falafel och bakade pitabröd. Det blev jättegott! Premiär prövningen. Då blev jag på lite bättre humör igen. Till efterätt blev det fruktsallad, ällple och clementin med hackade hasselnötter :) Nu är jag så trött jag jag håller på att somna, haha. Ska väl gå och lägga mig snart :P

Här kommer den, Lidingöbilden. Jag ser ju ut som jag vet inte vad, men det var ju faktiskt de typ 5 sista kilometrarna så jag var ju ganska trött :P

image311

100 % hederligt

image307
image308
image309
image310

Lugna Favoriter

Favorit i repris. I år blev det ännu en gång gratis frukost med Lugna Favoriter på Scandic Hotell. Bästa frukosten! Mängder av olika sorters bröd, juicer, frön/flingor, frukter, grönsaker, ägg, ostar och allt man kan tänka sig. Det är så himla hederligt. Mysig atmosfär där vi satt i ett soffhörn med dämpad belysning och lugna morgonlåtar växlat med prat i bakgrunden. Elli fyller ju 19 år idag också. Det måste ju vara ödet att det skulle vara på hennes födelsedag! Häftigt! Sonja Aldén var där också. Hon sjöng överraskande bra. De flesta brukar ju sjunga i alla fall lite sämre live, men hon var fasiken bättre. Vilken röst!

Bilder kommer senare.

Nu är jag i skolan. Har precis haft fysik där vi inte gjorde så mycket, räknade i boken, men jag hade varken penna eller miniräknare, hehe, så jag gjorde inte så mycket. Nu är det lunch, men jag skulle aldrig orka äta något efter den där frukosten :P Så jag softar lite här tills det är dags för engelska. Vi ska börja jobba med grupaprbete. Tråkigaste någonsin. Vi ska jobba om olika urfolk från engelsktalande land, typ indianer och så. Sen ska vi självklart redovisa och sådär. Inte så roligt, men det är väl bara att hålla ut. Snart är det lov och då kommer Uniek :D

Jag vill bli frisk, NU!

Idag har mitt knä gjort ont lite till och från. Jag klarade att cykla både till och från skolan i alla fall, även att det gjorde lite ont. Promenaden till och från maten var itne jättekul, men det gick. Har gjort lite övningar för att stärka rätt muskler också, hoppas det hjälper. Stretchat har jag också gjort, 4 gånger nu. Jag gör allt jag kan för att det ska bli bättre. Jag vill bara komma igång igen. Jag hatar att inte träna. Det är så tråkigt!!

Har varit hos frissören idag. Äntligen kan kan bli lite mörkare igen. På sommaren måste jag göra det lite ljusare brunt eftersom det blir så himla fult i solen, men nu kan jag ha det mörkare igen. Det är skönt :)

Hahaha!

Hahaha, jag var bara tvungen att lägga in den här bilden. Jättegammal!! Men fortfarande lika rolig. Jag förstår inte hur det kunde bli sådär. Jag kommer ihåg att vi skulle ta ett helt vanligt kort och vara helt normala och så blev det såhär. Haha!!

image306

Löparknä

Nu har jag fått diagnosen Löparknä. Den närmsta framtiden får jag nu stretcha så mycket jag bara kan och träna försiktigt!! Om jag springer så måste jag stanna direkt när jag känner att det gör ont. Så det kommer väl inte bli några kvalitétspass direkt, men Vasaloppet kanske inte är i så stor fara i alla fall. Det kan ta några månader innan det är helt bra, men jag ska nog klara det. För jag ger ju inte upp.

Foto

Alltså jag vet inte varför, men jag gillar verkligen motljusbilder :)

image302
image303
image304
image305

JAG VILL VARA FRISK!

Jag kunde knappt cykla till skolan idag. Jag trodde det i alla fall skulle gå att cykla, men tydligen inte. ÅH, JAG VILL INTE!!!! Jag vill inte vara skadad. Jag vill vara frisk, inte ha ont, jag vill kunna springa så långt jag bara kan, jag vill träna intervaller, fartlekar, backar, jag vill köra spinning, jag vill köra Body Pump, jag vill ut och åka på rullskidor, jag vill cykla långa rundor på landsvägar, jag vill kunna träna!! Jag orkar inte det här! Men jag ska banne mig vara frisk till Vasaloppet, för jag ska vara med!!

Det verkar som Uniek (ja, så stavades det visst) kommer den 24 :D Det är ju något possitivt i alla fall. Men just nu känns inget så kul, jag är bara så nere. Men jag hoppas det ändrar sig när hon väl är här.

Nu får det vara nog!

Jag orkar verkligen inte mer!
Mot läkarens råd om att jag skulle promenera i sulorna gav jag mig ut på en löprunda. Jag orkade bara inte vänta mer. Löpningen är ju en del av mig och det känns jättekonstigt att inte springa. Men jag tänkte att det kanske var bäst att inte köra distanspass utan kanske något annat, så jag valde att köra lite fartlek. Jag sprang upp till motionscentrum och där sprang jag 5an. 500m jättesnabbt och 500m normal/något långsammare. Totalt med hemfärd skulle det bli 9 km. Redan innan jag var uppe vid motionscentrum kännde jag att allt inte stod rätt till i mitt ben. Knät började värka. Jag har kännt av det lite efter Lidingö, men bara så att det har känst lite obehagligt och konstigt, det har inte gjort så ont. Det gjorde det nu. Men envis som jag är sprang jag allt jag hade. När 5an tog slut bar inte benet längre utan vek sig under mig. Med tårar i ögonen staplade jag bort till styrkedelen i motionscentum och körde lite där i hopp om att benet skulle samla nya krafter. Efter några minuter bestämde jag mig för att jag skulle försöka ta mig hem. Jag försökte springa så gott det gick, för jag är inte den som ger upp. Men det blev bara värre och värre. Även hälsenan värkte nu riktigt ordentligt. Distansen jag klarade att springa blev kortare och kortare. Tillslut klarade jag inte mer än 20 m innan benet vek sig. Med nu rinnande tårar klarade jag mig i alla fall tillbaka halvhoppandes på höger ben.

Jag orkar inte det här! Jag har verkligen slitit för att få den kondition jag har idag! Det är ju nu det är som roligast att springa, när man känner att man kan springa hur långt som helst, när sträckor där man förut bara färdades med bil nu är möjliga till fots. Jag vill inte ge upp! Jag hatar att ge upp! Jag vill inte vila i flera månader för att sedan börja om på botten igen. Nu är suget efter löpningen större än någonsin. Stockholm Marathon, Göteborgsvarvet, Lidingö Ultra, allt var planerat. Och nu är allt försört. VA FAN!!

Stora problem

Alltså, min dator krashade ju för några dagar sadan. Detta resulterade i att mycket saker försvann, som tur var inte de flesta bilder eftersom jag sparat den under hårdisken. Men alla program försvann, inklusive InDesign och Photoshop. Så idag skulle jag installera om Photoshop. Men det går inte!! Helt cp! Det går inte. Jag har försökt allt. Avinstallera ladda ner och installera om, reparera. Det går bara inte! Jag måste ju ha Photoshop! Jag dör annars. Jag vet inte vad jag ska göra.

Det är klart!! :D

Nu har hon gått igenom! Unique (Uniek? vet inte vad hon heter :P) Hon har i alla fall gått igenom veterinärbesiktningen! Jag är hästägare igen :D Det känns konstigt efter några månader utan häst, men så kul det ska bli! Det kommer bli körit med träningen, men det får jag ta. Ridningen går ju före :) Tyvärr tror jag hon måste stå kvar i Holland i 21 dagar för att försäkringen ska börja gälla. Men det är ju ändå ganska snart! :)  JAG HAR DAMP!

image300
image301

Spinning/Abs

Spinning/Abs var faktiskt riktigt kul :) Jag gillar faktiskt de kortare spinningpassen mer för de är mer intensiva. 60 minuters passen är ju inte alls jobbigare än de korta, tråkigare i så fall. Det är jättelång uppvärmning och nedvarvning. Totaltiden med hög ansträgning är nog till och med kortare än de kortare passen. Körde lite i maskinerna innan också, dock endast triseps, men det är ju det jag måste träna mest nu ju. Triceps och mage behövs för stakningen som jag självklart tar på största allvar ;D

Usch, jag känner mig inte pigg på att gå till skolan imorgon. Jag vill bara sova. Sitta länge vid frukostbordet, dricka kaffe och läsa tidningen. Så vill jag springa, jag vill äta god mat som jag själv har lagat, jag vill cykla, fota och träna. Det vill jag göra. Jag vill inte gå till skolan ha Biologi som är tråkigast med den tråkigaste läraren i världen, äta den äckliga vegmaten i skolan, ha studiestuga där jag inte har någonting att göra och till sist ha matte som jag ändå inte går på utan sitter i köket och pluggar lite i min takt och har ångest för att jag inte har gjort kursprovet än. Men jag ska gå i alla fall. För jag är så bra och jag har varit var enda dag den här terminen utom en och det är så jävla bra!! :D

Tredje gången gillt

Då har jag fixat mina sulor för tredje gången. Men tredje gången gillt, som man brukar säga ;) Jag tror att det ska bli bra den här gången. Jag fick springa på löpbandet också, och så filmade de. Så jag hoppas verkligen att det ska bli bra den här gången. Men jag får ju tyvärr inte springa i dem än. Vet inte hur länge jag orkar hålla den regeln. Men jag ska ge promenaderna ett försök. Idag ska jag i alla fall ner på Spinning/Abs. Jag tänkte att jag kanske ska variera min träning lite. Det kanske blir för mycket Pump och AT-spinning annars.

Vi såg klart Dracula idag på engelskan. Jag måste säga att det var den konstigaste film man någonsin sett! 3 lektioner fick vi titta på den och inte en enda gång försod jag vad den handlade om. Jag förstår bara inte vad den går ut på. Vad är det som händer? Jag fattar ingenting.

image299

Let me sleep

Sömnbrist. Det har jag skaffat mig i helgen med sena kvällar och tidiga mornar. Somnade innan nio igår och var ändå jättetrött när klockan ringde kvart över sju! Jag avsluade som vanligt veckan med ett Tema-Spinning pass. Igår var temat regn. Det var faktiskt ganska häftigt att hela passet tänka att man var ute och cyklade och så skiftade vädret lite för varje låt. Coolt. Jag gick dock inte ut till 100 % igår, utan kanske till 90 %. Jag vet inte varför, men det känns som jag inte är återhämtad? Min vilopuls är fortfarande på ca 60 när jag brukar ha en vilopuls på 44-47. Sen blir jag jättetrött av ingenting, även om pulsen bara är typ 60 % så är jag jättetrött fast jag brukar träna med en puls på 80-90 %. Ja, jag vet inte. Hoppas det går över snart i alla fall, för det är lite tråkigt.

Idag ska jag försöka få ytterligare en tid hos ortopeden så jag kan få mina sulor fixade. Den här gången måste det bli bra!!

Filmkväll

Igår var jag hemma hos Amanda med Elli och Maria. Kvällen blev verkligen inte som planerat, haha. Maria kom jättesent pga en cp person, Julia kom inte alls! Även att filmkvällen var för henne! Så ngick det inte ens att få tag på henne hur mycket vi än försökte. Det var lite störande. Så höll vi på att dö av skräck när några ringde och skämtade med oss. Vi tog det på största allvar, haha. Speciellt mycket film blev det inte. Vi började se Tzatsiki, men alla utom Elli somnade, haha.

Här är i alla fall lite bilder från gårdagens höstpromenad :)

image296
image297
image298

Gårdagen

Bilder från gårdagen. Som sagt, inga bra bilder, utan endast lite fyllebilder..


image289
image295

image290

image291

image292

image293

image294

JAG HATAR MINA FÖTTER!

Nu är jag så arg så jag nästan kan gråta. Såklart har jag fortfarande ont av mina jävla sulor! Jag har faktiskt lytt läkarens råd och inte börjat springa i dem, men jag tog den rekommenderade promenaden idag, även att jag hatar promenader för det går så himla sakta och man kommer ingenstanns, kände i alla fall att det tryckte mitt under vänster fot och i hålfoten på höger fot. Jag provade och jogga lite lätt, men det gick nästan inte. Det gjorde jätteont. Så jag får väl ändra sulorna för tredje gången då. Men tredje gången gillt som man brukar säga.

Sen gick min dator sönder idag också. Som vanligt är den fullproppad med virus som jag inte vet hur jag blir av med och idag när virusprogramet körde så hittade den något fel som inte gick att ta bort. Sedan hängde sig hela datorn. Jag stängde av och satte på igen. Men då ville inte datorn starta! Den gicik igång, men det kom aldrig till inloggningen. Så då var Windows tvunget att installeras om! TUR att jag har lagt de flesta av mina saker under en mapp på hårdisken och inte under Documents and Settings för där försvann allt! Om alla mina saker skulle försvinna vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Jag skulle dö! Nu är datorn i alla fall så gott som fixad. Internet fungerar inte, så jag använder borsans nu.

Ikväll blir det filmkväll, nice :)

Softarkväll

Planerna igår blev återigen ändrade när Lise ringde och bad mig komma till Ewe. Så det gjorde jag. Jättefint hade de dukat upp med vin och brickor med ost, kex och vindruvor. Jättemysig, softarkväll. Trevligt var det :) Jag hade såklart med mig kameran, men tyvärr blev det bara extremt dåliga fyllebilder, haha. Men jag lägger nog upp några senare, men just nu är batterierna döda. Jag är ju van vid att gå och lägga mig jättetidigt, så det var svårt att hålla ögonen uppe efter ett tag, speciellt med x antal glas vin i kroppen. Så det blev tidig hemkomst, men sen åkte jag ju dit tidigt också. Sen hade jag jätteont i ryggen också (?)

Jag har fortfarande ont i ryggen. Vet inte var det kommer ifrån, men ont gör det. På ena sidan bara. Jag hade ju tänkt köra BP som vanligt på förmiddagen, men jag vet inte hur jag ska göra nu. Jag avvaktar lite så får jag se. Jag hade tänkt baka bröd också, ett nytt bröd, som tar ganska lång tid att göra, så det måste jag ju hinna med.

Vi får se hur jag gör.

MittVal!

Det blev inte speciellt mycket pluggande, jag satt och snackade med Lise mf istället, hehe. Provet gick ganska hyfsat ändå, så det var ju tur. Men vi har ju ganska lätta prov också. I alla fall Anders prov.

Jag kom hem lite rastlös och hade inget speciellt för mig eftersom det blev ändrade planer för kvällen. Så jag gav mig ut på en cykeltur idag också. Ca 20 km totalet stannade i Ekholmen när jag nästan var hemma och handlade lite, och hyrde film, El Labyrinto Del Fauno. Vet inte vad den handlar om, men jag har längtat jättelänge efter att se den, så jag hoppas den här bra.

Har bytt vitaminer nu. Ingen mer äcklig dyr Blutsaft som jag ändå glömmer att ta. Nu blir det MittVal Vegetarian. En liten tablett som man kan ta till maten, mycket lättare än att försöka hålla den där halvtimmas regeln.

Nu SKA jag plugga!

Ja, nu har jag matte egentligen. Men jag tror jag hoppar den, som vanligt. Jag måste plugga. har fysikprov nästa lektion och jag har inte börjat plugga än, hehe. Så det kanske är dags att sätta igång. Nu ska jag göra ett ärligt försök i alla fall.


Alternativ träning

Jag kom in till ortopenden och berättade kortfattat min lilla historia om Lidingöloppet. "Oj, det låter inte bra" kommenterade han. När jag sedan tog av mig skor och strumpor blev reaktionen dock starkade "Men herregud! Det här var ju värre än jag trodde. Att du stod ut! Du är då den envisaste personen jag träffat. Du måste verkligen vara stark i psyket. Jag förstår inte att det ens var fysiskt möjligt att springa med de här fötterna" Som svar skrattade jag lite obekvämt samtidigt som han skämtade (eller gjorde han det? Jag fattar inte) om att alla skulle vara rädda för mig? och att killar dras till mig för att jag inte är så mesig? va? Jag känner mig alltid lite obekväm när jag är där måste jag säga. Jag förstår aldrig om han skämtar eller inte så jag bara försöker skratta bort det. Hur som helst så kom sedan domen "Nu när du får sulorna fixade så måste du lova att inte ge dig ut och springa det första du gör utan vänta tills fötterna har läkt helt och sedan kan du börja GÅ promenader i skorna, spring inte! Så ta det lugnt med träningen nu och vila ett tag." Jag svarade med ett tveksamt "mm..."

Lite ledsen och besviken cyklade jag hem, jag hade ju tänkt att ge mig ut och springa idag. Hela den här veckan skulle det vara perfekt väder. Men inte så man deppa ihop. Jag gav mig ut och cyklade istället och insåg att det kanske var bra att jag inte sprang för jag verkar fortfarande inte vara helt återhämtad. Benen var trötta och stela och krampade emellan åt. Cyklade på backiga landsvägar. Linköping är verkligen en bra stad för cykelfantasten! Rundan slutade på ca 22 km och benen var härligt trötta.

image288

Hyllning!

Jag måste passa på att hylla väldens bästa sida, FunBeat. Jättekul sida där man kan regestrera sin träning, träffa roliga liksinnade personer och prata om allt från triathlon, multisport och löpning till livet, mat och hälsa. Underbar sida! :)

BP

Föra Body Pumpet sedan Lidingö pga återhämtningen. Tydligen var jag inte så återhämtad som jag trodde, utfallen var förjävliga. Benen krampade som aldrig förr och då hade jag ändå inte den vikt jag brukar ha. Så jag kanske inte ska börja träna fullt ut riktigt än. Har i alla fall bokat tid hos ortopeden imorgon så han ska fixa mina sulor, hoppas de blir bra då så jag kan komma igång och springa med bra fötter och hälsena.

Inspiration

Inspiration är ett ord vi alla gillar. För alla tycker vi väl det är en underbar känsla att inspereras? Det är ju så härligt att få det där lilla som bara lossnar så att tankarna flödar, man blir possitiv och känner sig oövervinnlig. Vara sig det är inspiration till att träna mer eller annorlunda eller om det är inpiration till att skriva en bok eller en bra krönika. Men en sak är säker, inspiration behövs. För vem skulle kunna sätta sig ner helt oinspirerad och skriva en bra bok, som sedan ska bli kul och inspirerande för andra att läsa? Så var får man nnu den här inspirationen ifrån? För mig kommer den i alla fall i löpningen. Det är definitivt det som inspirerar mig mest. Oftast fungerar hjärnan bäst mellan kilomerter 1-10. Detta är ett bra inspirations intervall. Inte precis ibörjan för då måste jag komma in i takten, kroppen måste få vänja sig och musiken måste få lägga sig långt in i hjärnan. Efter en kilometer är jag bra uppvärmd för att låta inspirationen träffa mig. I följande 9 kilometer svämmar hjärnan över av idéer, planer, tankar om framtiden. Plötsligt ser jag allt så klart, som om allt redan var utplanerat fast jag bara inte upptäckt det förrens jag hittat denna efterlängtade inspiration. Ofta tänker jag i skrivform, vilket kan låta lite konstigt, men det känns bra och strukturerat. Alla tanket flyter omkring som text i huvudet. Ord, punkter, listor, citeringar, en hel bok kan få plats i huvudet. Mycket av det jag inspireras till att göra glömmer jag tyvärr bort eftersom jag efter 10 km sträcket kommer in i någonslags koma och alla tankar försvinner. Som att klicka Ctrl+A och sedan Backspace. Helt tomt blir det och boken är nu helt oskriven.

Aktiv vila blir mer aktiv?

Vissa dagar är tråkigare och jobbigare än andra. Vissa dagar vill man bara stanna hemma och krypa ner i sängen. Idag är en sådan dag. Jag orkar inte idag. Jag är trött! Men det är väl lika bra att ta tag i dagen. Det är ju faktiskt en slapp dag idag, Biologi och Matte. Sen ska jag åka till Ljunkan så ska Vickan och jag jobba med projektarbetet. Så jag måste faktiskt åka. Men jag vill inte.

Tänkte att jag skulle försöka sätta igång med min vanliga träning idag igen. Body Pump ikväll. Får se hur kroppen fungerar, men ärligt tarlat så har jag inte kännt mig så jättesliten, anledning att jag tagit det lugnt är mest för att man "ska" det. Men det verkar som att de andra Lidingödeltagarna har satt igång med träningen igen, så då kan väl jag också göra det. Vet dock inte när eller hur jag ska springa. Fötterna ser ju mist sagt misshandlade ut. Och sulproblemet kanske jag ska ta tag i först. Hoppas jag kommer på någon bra lösning för senast i helgen ska jag ge mig ut igen!

image287

Morgonsim

I morse gick jag upp klockan sex och halv sju var jag nere vid simhallen för ett morgonsim. Det var faktiskt jätteskönt, 1,5 km simmade jag. Efteråt blev det en lång stund i bastun. Sedan bar det av till skolan där jag började plugga för första gången (på allvar) till biologiprovet som var en dryg timma senare. Började plugga, blev sugen på kaffe, gjorde kaffe, drack kaffe och fattade beslutet att det var bäst att dricka upp kaffet innan jag började plugga igen. När kaffet var slut slog jag upp boken igen, 2 minuter senare ville jag ha mer kaffe och det blev åter igen en paus. Så där höll jag på tills det helt plötsligt var dags för prov. Chansade på det mesta. Men jag orkar inte bry mig.

Har varit ute och cyklat en sväng också, eftersom det var så fins väder. Jag blev sugen på en springtur, men eftersom kroppen fortfarande är i återhämtningsstadiet så fick det bli cykel. En timma var jag ute, dock var inte vädret så fint som det var när jag först tänkt tanken att ge mig ut. Det var svinkallt! Jag blev alldeles röd om armarna. Det var skönt att komma in igen. Så nu blir det te och tv resten av kvällen.

I löparskorna är det jag som bestämmer

Jag är en planerare. Samtidigt anser jag att jag är ganska spontan. Detta kanske verkar som en lite konstig kombination, men så är det. Jag gillar att skriva tidsscheman och på kvällarna ligger jag nästan alltid och planerar någonting, vare sig det är i vilken ordning jag ska göra de där arbetena som blivit liggande så länge eller vilka pass jag ska gå på, på gymmet i veckan. Spontaniteten kommer sedan in i det hela när jag ständigt spräcker mina planer för att följa en impuls. Om jag t ex har ett viktigt arbete att skriva som jag inte riktigt ser fram emot händer det ofta att jag spräcker schemat redan på morgonen då jag ger mig iväg på ett morgonspinningpass med bortförklaringen att motion behövs för att tänka. Det slags spontanitet kanske inte alltid är så bra, men det finns ju andra spontana saker jag gör. Som t ex när jag och två kompisar på en impuls gav oss iväg till Scandic Hotel klockan halv 6 en vardagsmorgon för att Lugna Favoriter skulle bjuda de 50 första på frukost. På grund av den dåliga spontana känslan jag har försöker jag hålla band på mig själv. Detta är nog en av anledningarna till att jag gillar löpning så mycket För när det kommer till löpningen är jag nästan bara spontan. Planeringen fungerar inte och ofta blir jag bara besviken på mig själv eftersom min spontanitet ofta tar över. Jag kan inte i förväg bestämma att jag ska springa 10 km terräng klockan 8 på morgonen. Det måste gå till så att jag först och främst blir sugen på att springa eller helt enkelt bara drar på mig kläderna utan att tänka och då finns ingen återvändo. Här kommer den enda planering jag har för löprundan, vilket håll jag ska börja åt. Detta baseras på vad jag är på för humör, men brukar vara ett ganska självklart val. Jag ger mig iväg och springer precis dit jag känner för. Jag svänger in på småvägar som jag lockas av, bilvägar, stigar, grusvägar och även en hel del "off-track". Här får min spontanitet löpa fritt och det mår jag bra av. När löparskorna är på är det bara jag som bestämmer, det finns ingen annan som kan säga emot eller några etikettregler jag skulle tänkas bryta mot. Det är bara jag som kan ha rätt. Detta får mig att fortsätta och hålla motivationen uppe. Vissa dagar kan det bli 18 km och vissa dagar kanske det bara blir 8. Men jag anser ändå att detta är bättre än den där planerade 10 km rundan. Där får jag ju inte bestämma alls, vilket blir tråkigt och mycket av det roliga sugs ut ur löpningen. Ibland måste man få vara spontan, bestämma själv, därför älskar jag löpning.

image281

Jag vill ha lov!

Usch, jag är så trött på skolan. Har pluggat lite biologi. Långt ifrån färdigpluggad måste jag väl få säga att jag är, men jag orkar inte mer. Jag får väl helt enkelt bara göra mitt bästa. Fysik prov den här veckan också. Men det känns inte som man behöver plugga till det, men det kanske bara är för att jag inte okrar, hehe. JJag antar att jag itne ska klaga, det här är de första proven vi har haft i år och jag antar att det inte blir så många fler, hehe.

Jag är så rastlös och det är så trist att inte få träna. Men jag tror nog inte att det skulle gå så bra även om jag skulle göra det. Jag blir jättetrött bara av att cykla. Jag antar att jag är lite mer sliten än vad jag tror. Ska i alla fall stretcha lite nu så jag kanske blir lite mindre stel. Imorgon tänkte jag simma också, det ska bli ganska kul faktiskt :)

Käppen till hjälp

Då har jag tagit mig till skolan. tillbaka till verkligheten. Jag var faktiskt här på studiestugan idag! Pluggade biologi till och med. Prov imorgon ju, så det kan ju vara bra. Jag känner att jag är i extremt behov av kaffe! Det var nyss en hel bryggare full och sen helt plötsligt var allt borta! Jag orkar inte göra nytt heller. Hoppas någon annan gör det, hehe. Vi ska i alla fall bara titta på film nu innan lunch, så det är ju ganska slappt, Dracula ska vi se. Jag hoppas omkring här på min krycka. jag valde att bara ta en krycka. Jag vill ju inte verka helt dramatisk. Så lite mer av en käpp kanske man ska kalla det. Men det är så pinsamt! Inte för att jag brukar bry mig så mycket om vad andra tycker och tänker, men det är pinsamt! Förnedrande att hoppa omring och bli följd av blickar. Jag vill inte vara här mer.

RSS 0.91