En god fantasi ska man ha

Provet gick inget vidare. Jag hittade på ganska mycket. Alltså, jag är ju en sådan person som vill svara på allt även om jag inte kan, så jag hittade på en hel dal. Hoppas det var något rätt i alla fall. Jag pallar inte gjöra om det. Nu ska jag ner på stan och fika med Johanna och sen ska vi på konsert, set ska bli trevligt :) Imorgon måste jag upp tidigt, vilket kanske inte är lika trevligt eftersom jag förmodligen kommer hem ganska sent idag. Jag har bokat ridhuset halv nio, så jag måste väl åka härifrån vid sju senast. Men jag är ju morgonpigg, så det ska nog gå bra.

Sent ute

Idag har jag samhällprov, jag börjar plugga nu. Men bättre sent än aldrig..


Jag är då verkligen ingen hoppryttare

Idag har jag nästan hoppat. Med nästan menar jag att jag hoppade över en bom kan man väl säga. Det var en annan som hade ställt upp ett hinder i ridhuset och när hon hade hoppat klart frågade hennes mamma om jag ville komma på det en gång. Jag sa att jag kunde göra det om de la ner det på det lägsta, alltså typ 30 cm. Så jag galopperade i mycket kort galopp mot "hindret", något jag inte gjort på över 2 år. Hon förstod inte riktigt vad hon skulle göra. Det blev lite vingligt när det började närma sig och så stannade vi lite tveksamt. Haha, det måste vara det sämsta att vägra på 30 cm :P Hon la ner bommen så jag skulle bara trava över. När jag kom till bommen tog hon världens hopp och hoppade ca 1-1.10m över bommen! Jag höll på att flyga av, jättemycket rygg hade hon! Sådär gjorde hon ett par gånger, mindre och mindre för varje gång tills jag lyckades trava över det ganska normalt. Det lär ju inte bli så svårt att träna hoppning i alla fall, det enda som behövs är en bom. Haha. Jag tycker ju inte alls om att hoppa, men det är ganska kul med bommar och cavaletti på dressyrhästar, för de får sådana rörelser, så jag ska försöka jobba lite med det där. Vem vet, en vacker dag kanske jag till och med klarar ett 30cm hinder.

Det blir inte ig i alla fall

Igår var hon faktiskt ganska snäll, Unique. Hon bråkade nästan inte alls med mig. Traven gick jättebra faktiskt! Inte alls många galoppinslag. Så det ska nog bli bra. Det känns bra i alla fall, jag passar med Unique :) Tur är ju det, jag skulle aldrig orka titta efter ny häst igen. I helgen ska jag nog klippa henne. Jag behövde ju aldrig klippa Corona, för hon hade så tunn päls, det var ju jätteskönt. Men nu måste klippmaskinen fram för hon är så lurvig så det går knappt att tänka sig. Björnpäls har hon.

Nu tror jag att idrotten verkar ha klarar upp sig. Jag pratade med min lärare igår och hon sa att jag förodligen bara behöver lämna in en träningsdagbok för när jag har tränat till Midnattsloppet och Lidingöloppet. Sen ska jag göra de skriftliga proven, sen är det nog inte så mycket mer. Tur att det gick att ordna i alla fall. För jag har ju inte varit med en enda gång den här terminen och kommer förmodligen inte kunna vara med på ett bra tag. Säkert inte på hela vårterminen. Jag hoppas jag får gå till sjukgymnast snart i alla fall, för jag är så trött på mitt knä! På senaste tiden har det gått ganska bra i vardagen, men igår fick jag ont av att gå till maten bara för att jag gick lite snabbt.

Lilla Lisa tycker det är så tråkigt när det är kallt ute. Då spriner hon omkring härinne och har allmänt jättemycket damp. Men nu ligger hon och sover<3
image350

Det är jag som bestämmer!

Nu är det krig. Nästan i alla fall. Det verkar som det börjar röras runt i lugnet och Unique börjar testa mig. Hon var så jävla jobbig igår. Jag vet inte ens var jag ska börja. Hon stutsade, galopperade på stället, bytte galopp kors och tvärs i varje och vartannat, benen flög åt alla håll, korsgalopp och halvgalopp, hon stegrade och sparkade bakut. Gick man på henne när hon fick damp så började hon byta galopp och försökte man sakta ner galopperade hon på stället ända tills det blev halt. Så nu kommer det nog vara några veckors bråk, men jag hoppas det blir bra.

Det börjar bli lite torrt

På senaste tiden har folk påpekat att mitt minskande bloggade och att bloggen inte riktigt är den samma. Jag vet att det är så. Den börjar bli lite torftig och jag hinner nästan aldrig blogga längre. Detta är av två anledningar:
  • Jag har häst igen
  • Jag kan inte springa
Hästen tar såklart mycket tid, så i princip den enda tid jag har att blogga är ibland på morgonen, som nu, i skolan om jag har tid och på kvällen. Så oftast blir det bara ett inlägg på kvällen. Inspirationen för det mesta jag gör får jag som jag tidigare skrivit från löpningen. Utan löpningen känns det som att hjärnan sitter fast som någon klibbit massa och inte klarar av att tänka alls, därför blir det lite tråkigt och torftigt. Men jag ska försöka bättra mig. Jag hoppas att jag inte är skadad så mycket längre, men det är ju bara en önskedröm. Det går sämre i skolan också utan löpningen, jag har ju som sagt ingen inspiration. Usch, jag saknar löpingen.


Pepparkaksbad

Dagen började med att jag kom till skolan 08.20 för att göra matte provet. Jag fick vänta på Basse i 45 minuter!! Så störande. Men jag gjorde provet i alla fall och det gick dåligt. Det var till och med två frågor jag inte svarade på. Det har aldrig hänt i hela min matteprovs historia. Men man kan ju inte alltid vara bäst. Jag fick ju faktiskt näran alla rätt på förra delen av kursprovet, så det måste ju jämna ut sig lite ;) Hade redovisningen idag också. Det gick helt okej, skönt att ha det gjort. Svenskan blev också inlämnaed idag, trots att jag skrev typ halv uppsatsen idag 15 minuter innan lektionen. Bättre sent än aldrig. Till imorgon måste jag göra samhällen, men jag orkar inte. Jag kan göra den imorgon bitti. Jag jobabr som bäst i sista minuten, hehe.

Det gick bra att rida idag. Jag tycker att det går lite framåt. Jag är konsekvent i traven och koncentrerar mig bara på att hon just ska trava och inte galoppera, det fugerar ganska bra. En finare form och rörelserer i traven kan jag ta sen. Jag har ju alltid galoppen att glädja mig åt, galoppiruetter i mängder går det att göra. Men det gör jag inte, även att jag vill, det blir ju kanske lite mycket. Ökade traven är också ett plus :)

Jag är så himla trött nu. Jag måste nog gå och lägga mig tror jag. Usch, jag orkar inte den här veckan! Jag vill ha LOOOOOOOOV! Återigen måste jag tillägga att jag verkligen inte förstår att det finns de som inte tycker om julen!! JULEN ÄR JU UNDERBAR<3 Förresten badade jag igår med en av mina nya bubbelbitar. Det luktade pepparkakor!! :D Julkänslor till 100 %

Kommer vi få en vit jul?

Trist väder idag. All snö har försvunnit med regnet :( Red ut med Helena idag. Unique var snäll :) Men det hade nog inte gått att rida själv.. hehe. Såklart regnade det på oss, det blåste och var kallt. Men det var ändå skönt att få komma ut lite. Har pratat med Monica idag också, träningarna kommer ha uppehåll ett tag för hon har precis fått 11 (!!!) hundvalpar. Hoppas det blir snart igen i alla fall, för jag vill träna. Jag kan ju träna för Camilla, men jag tror inte jag passar så bra med henne just nu i början.

Imorgon får jag gå upp tidigt för jag ska ha matteporov på morgonen. Kursprov i matte B som verkligen är dags att göra. Har ju räknar ungefär 15 tal den här terminen, så det lär ju gå bra. Men det är bara att ta sig igenom dagen. Och så hela veckan. Det är inte långt kvar till jullovet nu.

Söndagsångest

Jag fastnade framför "Familjen är värre" igår, haha, alltså den filmen kan man ju se hur många gånger som helst! Det är så himla rolig! Haha. Nu hade jag tänkt att skriva klart min utredande uppsats, men upptäckte att jag visst inte hade skickat över den från skolan. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra eftesom den måste vara inne imorgon. Men det löser sig nog, som vanligt. Jag borde skriva klart den argumenterande uppsatsen också, har ju skjutit på den sedan höstlovet. Sen har jag lite andra saker jag borde göra, typ maten och psykologin. Men orka. Får se hur det blir med det.

Snön har nästan smält helt idag :( Tråkigt. Hoppas det kommer lite ny snö, till jul i alla fall. Jag hoppas på en vit jul :D

Bubbellycka

Luch har öppnat i Linköing! Jag var typ i extas när jag upptäckte det. Jag är ju aldrig på stan, för jag tycker det är allmänt tråkigt och orkar inte, så jag har ju inte riktigt koll på vad som händer där. Men alltså, fatta vad kul! Lush är ju min favoritaffär, som jag kanske nämt i något tidigare inlägg? Jag handlar alltid där när jag är i Stockholm och jag hade precis, igår tror jag, skrivit en önskelista på allt jag vill ha ifrån Lush. Jag älskar ju att bada, vem gör inte det? eller jag vet att det finns de som inte gör det, typ min mamma, men det förstår jag inte varför. Jag fick hålla lite i plånboken för att inte handla upp hela affären. Jag måste ju ha kvar pengar till julklappar också. Men två juliga bubbenbitar blev det i alla fall. En rödglittrig och en som luktade pepparkakor :D

Det gick att rida idag i alla fall, trots att benet fortfarande är svullet. Det var kul, såklart. Men lite bråkar hon allt med mig. Det är ju lite jobb att sätta henne på plats nu i början.

Btw, något som är värt att nämnas är att jag vaknade klockan ÅTTA idag! Det har inte jag gjrot på många, många månader. Jag brukar aldrig vakna senare än sju. Jag gick och la mig vid åtta också så tolv timmars djupsömn fick jag. Jag hade nog lite sömnbrist.

image348image349

Snöööö :D

Svullnaden på benet har gått ner lite idag och jag kan gå lite lättare, skönt. Så idag ska jag rida i alla fall :) Men först ska jag åka till farfar och hälsa på lite och sedan vidare till stan. Tänkte hälsa på inne på Världsaffären idag. Det är ju köpfri dag och det ryktas och veganfika ;) hehe.

Idag ligger ett tunnt snötäcke på marken efter all snö som förr igår. Tyvärr inte tillsäckligt för att åka skidor. Den kommer ju ändå smälta, det skulle bli plusgrader de närmsta dagarna. Men idag ligger temperaturen på -8 och det är sådär juligtfint :) I <3 snow :D

image346


Svullet ben

Jag vaknade flera gånger inatt av att det gjorde ont i benet när jag rörde på mig. Imorse kunde jag knappt gå upp. Jag kunde inte ens gå ut och hämta tidningen. Benet liksom viketsig. Det är jättesvullet! Haha, herregud, vilken stor grej det blev av det hela. Det gjorde inteså hima ont när det väl hände, men nu är det ju lite värre. Jag kan inte ens gå till skolan idag. Jag ville faktiskt. För det vore skönt att bli av med det där jäkla matteprovet och reda ut lite begrepp på samhällen. Men det får väl vänta. Jag hoppas att det ska bli lite bättre framåt dagen. Bara svullnaden lägger sig lite så blir det nog bättre. Det är ju som en stor blodklump på benet, en lårkaka typ. Ca 2 dm lång och 1,5 dm bred. Och tjock och fet är den. Usch. Men jag ska sluta klaga nu. Jag kan ju i alla fall läsa lite idag, har inte hunnit det på senaste tiden och min bok är ju så bra! Bag of Bones, men det var ju ingen överraskning ;)

AJ!

Det gick bra att rida både idag och igår. Traven är ju fortfarande svår, för hon galopperar hela tiden, men när man väl får henne att gå i trav så är hon jättefin, underbart steg. Och galoppen <3 bäst. Jag hade tänkt att ta det lugnt igår, men jag kunde inte riktigt hålla mig så jag gjorde ett par galopppiruetter :D Hon är verkligen kul att rida, man vill inte sluta! Men idag skulle jag gå in och lägga på täcke när hon stod och åt, det ville hon inte så hon sparkade och träffade mig på låtet, fan vad ont det gör! Benet är typ två gånger stå stort som vanligt. Det går nog inte att ha jeans imorgon skulle jag förmoda. Det är aldeles blått och fult, jag kan inte ens gå. Men jag måste till skolan imorgon. För jag ska göra sista delen av matteB kursprovet som jag skjutit på sedan innan sommaren. Sen ska jag ha samhäll också, så jag måste.

Slut på vilan

Nu har jag gjort en Power Point. Fy så dålig den blev. Gjorde den på typ 5 minuter. Klistrade bara in lite stödord här och var utan och riktigt tänka på det. Några fula bilder på ful bakgrund. Men så får det bli. Jag orkar inte göra något seriöst. Talet är ju inte så seriöst heller. Jag har provat läsa det ett par gånger och om jag pratar riktigt långsamt och tar ett par pauser kan jag få det till 4, 25. Då behövs bara 35s tystnad så är det fixat. Men det ska nog gå. På något sätt. Jag vill verkligen inte, men jag har ju inget val så det är väl bara att tugga och svälja.

Dave Scott

Igår var Uniques ben mycket bättre, det var fortfarande lite svullet, men det hade gått ner mycket sedan i måndags. Jag skrittade lite i alla fall och hoppas att jag ska kunna rida idag. Jag är så ridsugen! :-)

Har börjat på min 5 minuters presentation jag ska ha imorogn. Det kanske var på tiden. Men nu orkar jag inte mer, även att jag måste. För jag har en hel del kvar.. Nu kanske jag kan prata i två minuter, om jag har tur.. hehe. Deve Scott ska jag i alla fall prata om, "The Man", sex falldig vinnare av IronMan Hawaii och fd. vegan. Tyvärr hittade jag inte så mycket info jag skulle velat. Jag vill veta mer om honom som person, men det var visst svårt att hitta. Men det är väl bästa att jag letar lite till. Gör jag det inte i morgon får jag säkert ig.

I övrigt är det trist väder, precis som igår. Det "regnar" om man nu kan kalla det regn. Det är som dagg i luften så man blir blöt, men det är liksom inga riktiga droppar. Tråkigt och grått i alla fall. Hoppas de4t blir bättre till helgen.

En början i alla fall..

Jag har varit så duktig så att jag faktiskt har börjat skriva på min utredande uppsats om skoluniformer. Det ni! Det är faktiskt ganska kul. Eller det det är kul att skriva det man själv tycker, men det är lite jobbigt att leta fakta och litteratur osv. En sida har jag i alla fall skrivit, så det är ju en bit på vägen. Argumenterande uppsatser är ju roligast att skriva, men jag gillar faktiskt uppsatser över huvud taget. Men man måste ha tid att skriva, annars blir det bara tråkigt och jobbigt. Jag har ju fortfarande biologiuppsatsen hängandes över mig. Jag tänkte ta tag i den idag eller imorgon. Det är ju studiedag så lite extra tid har jag ju. Nu tänkte jag i alla fall belöna mig med att ta en tur på skidorna i den tjocka dimman. Sedan blir det det nog lunch och direkt till stallet, så jag kanske inte hinner jobba något mer idag... hehe. Har extra ont i mitt knä idag, så jag hoppas det går bra att åka skidor, men det ska det nog göra.

gtg

Varför?

Idag var Unique jämntjock i bägga bakbenen. Fan! Alltså jag är så jävla trött på alla problem!! Va fan, jag tycker faktiskt att jag förtjänar något bättre! Eller? Det måste vara någon som har något emot mig för det går ju inte speciellt bra för mig. Åh, jag blir så arg! Jag hoppas det är miljöbytet, eller fodret. De är de enda rimliga orsakerna och kan komma på. Först trodde jag ju det var att hon inte är van att springa i hage och sådär, men idag nu var hon ju tjock i båda benen så då ändrade jag åsikt lite. Alltså det bode ju inte vara senerna för hon är ju inte öm. Och det borde inte vara lymfangit för hon har ju inte feber. Hon är inte ens halt. Eller jag kollade henne inte idag, men igår var hon inte det. Det borde ju bara fodret eller miljöombytet. Jag hoppas verkligen det i alla fall. Jag ska avvakta några dagar i alla fall. Jag håller tummarna, för jag orkar inte mer nu.

Hopplös tidsoptimist

Är jag seg eller? Jag förstår inte att jag aldrig kan komma i tid. Jag går upp klockan sju, bussen går halv tio. Jag gör iordning mig snabbt och sedan gör jag typ ingenting i ungefär två timmar. De sista fem minutrarna upptäcker jag alltid att det är massor saker jag glömt göra. Eller så får jag för mig att göra massor av konstiga saker som jag aldrig gör annars, typ måla naglarna eller kristra in bilder i fotoalbum. Nödvändigt?! Detta resulterar i att jag får springa till bussen så snabbt jag kan med mitt dålig knä och varje gång ser jag bussen åka iväg. Såklart är det en miljon saker som jag glömt hemma, som typ, skolböcker, pengar, busskort eller vad det nu kan vara. Så jag måste gå tillbaka och sedan ytterligare en gång springa till bussen. Jag Förstår inte att det ska vara så svårt att hinna med bussen! Jag blir galen på mig själv. Nu börjar jag ändå 10 varje dag. Tänk sen när jag börjar halv 9 varje dag som jag egentligen ska göra. Hur mycket sent ska jag komma då?


Kommer turen vända?

Kom ut stax innan tolv till stallet idag för att skriva upp mig på storhelgslistan. Det var ju tävligar så jag tittade där ett par timmar för att fördriva tiden till ridhuset skulle bli ledigt. Vid två gick jag upp till stallet för att göra i ordning och upptäcker till min förskräckelse att Unique är svullen i höger bakben!! Jag har ju aldrig haft tur förut inom hästvärlden, så varför skulle det vända nu? Hon var i alla fall inte halt eller så, så jag gick med henne. Det är förmodligen för att hon inte är van att gå i hage, speciellt knögglig. Hon har säkert inte gått ut allt i Holland, kanske i någon liten sjukhage eller så.. Men när hon har sprungit i Erikstad så är det kanske inte så jättekonstigt att det tar lite på lederna. Sen verkar hon ha sparkat sig själv också, för hon har en blodutgjutning, eller liknande på insidan av benet. Lille vännen, det är svårt att anpassa sig till hemska Norden. Hoppas svullnaden har gått ner i morgon eller på tisdag så jag kan börja rida...

Back on track?

Efter att ha haft ont i foten i treveckor så har det äntligen börjat ge sig. Så idag beslöt jag mig för att ge mig ut på skidorna igen. Det gick bra med foten, tack och lov, för skidor är ju i princip det enda jag kan göra i träningsväg just nu med mitt träliga knä. Jag vet att jag har sagt det tusen gånger innan, men jag saknar verkligen att springa! Just nu var det ju tänkt att jag skulle träna för fullt till LidingöUltran. Jag vet att det kommer många fler år jag kan vara med, men jag vill ju vara med nu! Men jag får väl koncentrera mig på något annat så länge, jag har ju trots allt Unique. Och där kan jag ju verkligen göra framsteg :)

Julen, tummen upp eller tummen ner?

Juletider närmar sig. Tanken har aldrig slagit mig att det faktsitm finns folk som inte tycker om julen! Men tydligen finns det det. Det finns ju förstås både för och nackdelar, som jag såklart har tänkt vidare på och inte riktigt kan släppa. Det här jag haf kommit fram till:

Fördelar:
  • Det  är fina belysningar överallt
  • Det är mysig stämning
  • De flesta är mycket snällare (kanske pga pepparkakorna?)
  • Man kan åka skridskor, pulka, skidor och snowboard (om man har tur med snön dvs)
  • Lussebullar!!
  • Glögg
  • Julklappar
  • Julmusik
  • Ljus
  • Det är skönt att sova när det är kallt ute
  • Julmarknad
  • Ledigt från skolan
Nackdelar:
  • Det är fucking kallt!!
  • Det är näst intill omöjligt att rida i vanliga ridstövlar och med vanliga ridhandskar
  • Man måste brodda
  • Det är halt
  • Det blir slaksigt, blött och äckligt när temperaturen stiger
  • Julmaten är äcklig och jag kan ändå inte äta någonting därifrån
  • Svårt att sprina (viket ändå itne gör så mcyket eftersom jag inte kan springa ändå)
  • Det går inte att cykla
Det var nog de punkterna jag kom fram till. Men jag tycker ändå fördelarna överväger! Jag gillar jul :)
Och här är ett exempel på hur det ser ut i mycket mycket saknade Doral landings East när julen är runt hörnet :)
image345



Gamla vanor

Nu är det de gamla vanorna som gäller igen. Skönt faktiskt.Unique verkar trivas bra i Erikstad. Trots att det var tävlingar där idag så var hon relativt cool och lugn redan från det att hon komit ut ur transporten. Hon fick gå ut i hagen några timmar också, med Nova och det verkade gå bra :)

Imorgon ska jag rida också, så vi får se hur det går. Ska träffa Julia imorgon också <3 Det var allt för länge sedan. Du är bäst Julle! :D

Imorgon är vi tillbaka :)

Jag är så trött så jag dör! Egentligen skulle jag bort idag, men jag orkade bara inte. Jag kom hem sent från stallet eftersom jag var tvungen att åka direkt till Fredriksborg efteråt. När jag väl kom hem var jag trött och hungrig. Jag orkade inte ens laga mat, så det fick bli gröt, en blandning av dinkel och bovete eftersom dinklet tog slut, vilken fredagsmat :P haha. Sen har jag äntligen fickat Illutrator igen som försvann när min dator krachade för ett taf sedan. Såklart gick inte Cs3 versionen att ladda hem den här gången, precis som med Photoshop, så det fick bli Cs2 vilket också tog mycket längre tid att ladda ner och var mycket svårare att hitta. Men nu är det fixat i alla fall, trots att det tog flera timmar, haha, men jag har saknat det så det är skönt att ha det tillbaka. Jag trodde nästan inte jag skulle kunna hålla mig vaken tills installationen var klar, men det gjorde jag :)

Imorgon flyttar Unique till Erikstad. Det ska bli både kul och tråkigt. Kul att få ha ridhus igen, vara tillbaka i gamla vanor, slippa åka till Mjölby för att sedan ta bussen till stallet, slippa åka över 3,5 mil i bilen på vägen hem, träffa alla Erikstadmänniskor igen och komma igång med träningarna. Men det är tråkigt för att det är ju faktiskt mycket trevligt där ute, de har jättefina ridvägar som jag gärna hade utforskat vidare, så slapp man mocka, fixa vatten, mat och burkar, hehe. Ska upp tidigt imorgon som vanligt så nu måste jag verkligen sova.

Lilla Jenny ;)

Jag överlevde gårdagen trots allt! Jag överraskade jag mig själv med att ta en liten uteritt innan jag red dressyr i paddocken. Jag red bara en kort sväng, men jag han med både skritt, trav och galopp ;) Hon var jättesnäll. Men jag tror att hon är van att rida ut lite mindre seriöst, busa lite. För hon var svår att få att jobba när vi var ute, i alla fall i skritt och trav. Galoppen är ju som alltid underbar <3 Jag hoppas jag kan träna för Monica snart, för jag börjar bli galen på mitt "travproblem" Det fungerar lite till och från, men oftast är det jättesvårt. Speciellt i vänstervarv. Hon vill bara galoppera hela tiden. Så hon typ halvgalopperar och låtsas som ingenting, som att jag inte märker det!! haha. Men allt löser ju sig med tiden. Hon är ju så fin innerst inne, så det krävs bara lite jobb ;)

Nu har jag fysik, det blev visst inte så. Jag var sen, såklart. Och de är någonstans och lababr tror jag. men det var ändå inget viktigt. De där labbarna har jag gjort tusen gånger. Jag har fixat lite med engelskan istället. jag är ju så duktig :D


Oj, vilket misstag

På morgonen kan vi väl alla säga att vi är lite mer virriga än övriga tider på dagen. Det är i alla fall jag. Även att jag inte är trött så har det åtaliga gånger hänt att jag slängt kaffekoppen i papperskorgen. Imorse när jag skulle ta min vitamintablett öppnade jag burken på skrivbordet och svalde snabbt. Inte förens jag kom ut i köket och såg vitaminburken stå på köksbordet insåg jag mitt misstag. Jag hade tagit de där oro/åksjuke tabletterna som orsaker extrem sömnighet. Det har jag aboslut fått känna på nu. Jag har somnat ett flertal gånger trots att jag har hällt i mig mängder och mängder av kaffe. Men det är väl bara att hålla ut. Ska ju till stallet direkt efter skolan och sedan direkt till Fredriksborg. Det kommer bli en lång dag. Bäst att dricka lite kaffe till..


Allergi?

Jag är allergisk mot något, men jag vet inte vad. Det är så störnade. jag tror jag är allergisk i alla fall. Mot någon typ moisturizer eller smink. Jag får liksom utslag/ekrem i ansiktet "/ Det kliar, blir rött och irriterat. Det syns inte jättemycket, i alla fall inte under smink, men det är störande. Jag vill ju inte sluta sminka mig i flera veckor bara för att se om det är sminket liksom. Och det vore ju lite konstigt också, för jag har ju ändänt likadant minsk i typ 3 år nu "/ Hoppas det går över i alla fall.

Idag ska jag ut till Unique och rida :-) och på lördag flyttar vi hem igen, det ska bli skönt att få rida i sidhus faktiskt. Och få lite närmare till stallet. Men då kommer jag förstås inte vilja gå till skolan längre. Inte för att jag vill det nu heller. Men jag vet inte, det är något speciellet med att ha häst i Erikstad som gör att det är så himla lätt att bara inte gå till skolan. Man är ju ändå där nere vid stationen och då ser 530 bussen så inbjudande ut, hehe. Jag är så trött på skolan, jag vill bara ha loooooooov!! Sen är jag trött på jobbiga, tråkiga personer, men jag nämner inga namn ;) Det är väl bara att hålla ut, det är ju inte jättelångt kvar till lovet.

Jag måste börja skriva upp saker

Ännu ett försök att få en god natts sömn. Jättetrött och slut efter en lång och kall dag gjorde jag mig iordning för att gå och lägga mig. När jag precis var påväg att stänga av datorn ringer telefonen. På displayen visas stallets nummer. Först förstår jag inte alls varför de skulle vilja ringa mig, men snart inser jag att det är om kvällsfodringen. Jag kommer på detta samtidigt som jag hör mamma från tvrummet, hon har svarat och inser också vårat misstag. Såklart har vi totalt glömt bort kvällsfodringen även att vi pratade om det så sent som i söndags, om inte till och med igår? Vi fick i alla fall åka ut, lite sena, och fodra. Ingen större skade skedd som tur var. Dessvärre blev det för mig som inte heller denna natt fick den sömn jag så desperat behöver. Kanske imorgon då?

Låt mig sova

Sömn behöver vi alla. Det är ett faktum. Igår började tröttheten smyga sig på redan vid åtta tiden, vilket jag blev glad för eftersom att jag har sovit aldeles för lite på senaste tiden. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände, men jag blev jättepigg och blev på riktigt damphumör. Så från att vara jättetrött vände det om jag jag blev istället jätteenergisk och full av energi. Så jag tog beslutet att ta ett par tabletter, som egentlgien är till för typ oro, ångest och åksjuka, men jag brukar bli trött av dem så jag tog ett par sånna omkring halv tio. Och visst blev jag trött, redan en kvart senare kunde jag knappt hålla ögonen uppe. När jag la mig ner och stängde ögonen fick jag den där känslan som amn får efter ett par glas vin, tröttheten och segheten i kroppen, bortdomnad känsel och när man stänger ögonen så snurrar det runt i huvudet. Så klart så ringde telefonen, tre gånger, och trots att mitt tvångsmässiga beteende under åren har minskat kraftigt så är det en del saker som jag fortfarande har kvar, att jag måste gå upp och trycka på telefonen så den slutar blinka är en sådan sak, viktigt är det också, för annars kommer någonting dåligt hända dagen efter. Det är beprövat och ingenting jag vill göra igen. Så halvdåsig vinglar jag upp, trycker på telefonen och vinglar tillbaka till sängen och lyckas på tillbaka vägen slå ner några korgar med diverse hudkrämer och dylikt.  När telefonen ringt för sista gången somnade jag direkt och vaknade av veckarklockan på morgonen. En sak som jag inte riktigt hade tänkt på var att pillrena håller i sig i ca 12 timmar, vilket betydde att jag var riktigt trött när jag kravlade mig ur sängen. När det nästan var dags att gå till bussen satte jag mig vid köksbordet en stund för att tiden skulle gå lite. Då satte pillrenas kraft igång igen och på en sekund föll huvudet ner mot bordet, ögonen slöts och jag vaknade en timma senare.

Det är för dig

Det brinner förevigt för dig, älskling<3

image344

Nu går det mot ljusare tider

Efter två veckors haltande med skadad fot så verkar det gå mot ljusare tider. Det gör fortfarande ont när jag vrider foten i vissa vinklar och så, men jag kan i alla fall gå normalt. Då kanske jag äntligen kan börja träna upp rätt muskler så knät blir bättre också. Ska försöka gå till en sjukgymnast också, så det kanske går lite snabbare.

Snart är det svanska, har såklart inte gjort läxan som skulle varit inne efter lovet, mend et går nog att slingra sig lite till. Vi ska i alla fall ta en paus från antiken, tack och lov!!, och istället börja med utredande uppsatser, det är ju kul :) Blir en sväng till stallet i eftermiddag, även att jag inte kan rida, får tillbaka sadeln idag, men det blir så sent. Tänkte i alla fall ta en promenad med henne och så göra massage och stretch övningarna som Kristin tyckte att jag skulle göra. 

Jag ska försöka ta nya tag

Stalljour hela dagen. Har inte orkat göra något annat. Speciellt inte alla läxor och sånt som jag skjutit upp till helgen.. Så nu sitter jag här ännu en söndag med söndagsångest och panik och undrar hur ja ska lyckas slingra mig ur allting den här veckan också. Jag börjar bli såååååååååååå skoltrött nu efter en hel termin av slit (eller egenligen inte, men jag har bara varit bort EN enda heldag!!! Och det är ju prestation nog!) Men jag borde ju verkligen göra minn Samhällsprov den här veckan, eller jag måste "/ jag har ju faktiskt skjutit på det i ett år nu, hehe. Den argumenterande uppsatsen är också hög tid att den kmmer in nu, det var ju trots allt tre veckor sedan den skulle vara inne.. Men det är väl bara att bita ihop och ta nya tag?

Snöstorm?

Det blev ingen träning idag :( Det skulle ju bli storm idag så Monica ville inte så ute i flera timmar, förståligt. Men det blev ju inte storm! Irriterande. Kristin var i alla fall ute idag, tog sadeln som hon ska ta ut TRE storlekar!! Jag tänker inte att det var så himla stor skillnad på muskelaturen. Åkte ut till Zilke och Zaphira idag också :D SÅ SÖTA! Har inte hälsat på dem sedan Zaphira var nyfödd.

Imrogon är det stalljour så det blir att gå upp tidigt, som vanligt :P

Mysmorgon

Morgonen har jag spenderat i sängen med en stor kopp kaffe och den nya Elle Mat och Vin som jag hittade i brevlådan idag. En trevlig överrasking sådär på morgonen när jag insåg att jag glömt att ta in posten igår. Härligt vinter-morgon-mys. Nu när ska jag ge mig iväg till stallet, för idag kommer Monica :) och Kristin :) Får se hur det går att träna i den här blåsten, det ska ju bli nästan storm idag, vindarna ska ligga kring 13-19 m/s!! Jag som hadet blåst "/

image343

Julen är här.. snart

När jag satt i väntsalen igår i två timmar och väntade på tåget samtigit som jag läste min bok, Bag of Bones, så började molnen dra ihop sig och allt som tiden gick så ökade trycket i luften och när jag var ute i Mjölby började det regna. Till en början var det lätt regn som eger ett tag bandades med blötsnö, snöregn med regnets fuktighet och snöns lätthet. Ju längre ut på landet jag kom desto kallare blev luften och när jag red och tiden gått ytterligare en bit mot kvällen sjönk temeraturen så att regnet försvann och stora snöflingor istället föll. Vinden blåste upp snön piskande i ansiktet, men det var ingenting som störde när jag ändå var konsentrerad till 100 på ridningen. När Jag suttit av blev jag mer medveten och hur mycket det egentligen snöade och marken täcktes snabbt med ett tunnt snölager. På vägen hem kunde man se den kradvisa övergången från landets stora fina snöflingor till stans blöta snöregn som var resultatet av de två-tre grader värmeskillnad det var mellan landet och stan. Men lite snö har lyckats fastna här också under natten så när jag öppnade persiennerna imorse möttes jag av en vit frostig syn. Ny väcks julkänslorna.

image342

SAKNAD

Älskling jag saknar dig så mycket. Sedan du försvann har ingenting varit det samma. För ingenting är så bra som när jag kan dela det med dig. Du var min värld och nu är den rasad. Du var min bästa vän, du var speciell. Du villste alltid när jag behövde dig som mest och då fanns du alltid där. När jag mådde dåligt eller hade haft en dålig dag var det som att du omfamnade mig på ett sätt som fick alla bekymmer att förvinna för en stund. Det var som en tyngd lyftes från mina axlar och det var du som tog bort den. Nu finns det bara saknad. En ännu större tyngd. En saknad som inte försvinner, den kommer finnas där föralltid. Jag kämpade under lång tid för dig och fick jag möjlighet skulle jag fortsätta göra det. Ändå känner jag skuld, att allt var mitt fel. De orden är vad som tar hårdast. Jag ville dig inget illa, med ibland blir det fel. Jag gjorde verkligen mitt bästa även att det inte räckte till. Jag hoppas du förlåter mig. Det känns så pateteskt att vara ledsen om allt ändå var mitt fel, jag är inte värd att vara ledsen. men jag kan inte hjälpa det. För jag saknar min vän, jag saknar mitt liv. Jag vill att allt ska va som förut. Jag vill ha ett ljus att vakna till. Den där känslan att ha dig vid min sida, den vill jag känna igen. Förlåt. Ingen tar någonsin din plats, du är oersättlig. Jag älskar dig<3
image341

Infokomp

Då var engelskan klar! Jag är ju så duktig. Dagen innan sådär efter skolan, men bättre sent än aldrig! :) Då har jag bara 4-5 saker kvar av det som jag skulle gjort under lovet. Men det är ett senare projekt.
128810-271

Tråkig torsdag

Vissa dagar vill man bara ska flyga förbi och försvinna, idag är en sådan dag. Det är en riktigt tråkig dag idag. Jag kan inte åka ut till stallet, eftersom jag inte ska rida och mamma kan inte skjutsa, jag får inte träna pga min fot och knä, jag har tråkiga skolsaker som jag måste göra idag, det är en tråkig dag i skolan, jag måste försöka få hem min cykel från stationen även att jag varken kan cykla eller gå, jag måste plocka undan alla miljontals grejer på mitt golv eftersom Sonja kom och ska städa nu, det hade jag glömt bort. I övrigt finns det inget att se fram emot idag, bara en lång tråkig dag med ingenting kul att göra. Jag vill inte gå till skolan, men jag vet att jag måste. Jag har ju som dagt en hel del jag måste fixa. En liten positiv sak är i alla fall att jag har en bra bok att läsa "Bag of Bones" Så med den kanske jag kan fördriva tiden till viss del.

Snart är det helg igen

Idag är det onsdag, vilket betyder att skolveckan lider mot sitt slut, äntligen! Bara två jobbiga dagar kvar. Prioritet nr ett är engelskan, den ska ju framföras på fredag så det är ett måste! Har såklart fortfarande inte börjat med något av det jag skulle göra, men jag gör nog det snart... Två timamr psykoligi idag. Det var faktiskt kul. Läraren var jättebra, eller han är egentlgien inte lärare, utan utbildad psykolog, cool lite hippiestil, haha. De där två timamrna bara flög förbi. Sen bar det av till stallet. Jag lyckades passa in bussen från tråget till stallet, den går bara TVÅ gånger om dagen! Nu har jag ju kommit över den där första gränsen att "först mig på henne" så nu har jag kommit till det lite svårare kapitlet. Hon är ju jäkligt fin och har otroliga gångarter, men hon är inte lättriden ska jag tala om! Extremt känslig så man måste vara i baland 100 % av tiden annars faller allt ihop. Ett stort problem som jag har, som jag aldrig varit med om tidigare, är att jag inte kan börja trava utan att det blir någotslags försök till ett galoppsprång, eller rent utav galopp. Det kanske låter som ett konstigt problem, men så är det. Speciellt i vänstervarvet, haha, det låter så roligt när jag skriver om det, att jag inte lkan börja trava :P Hon har så otroligt lätt för galoppfattnignar, vilket är bra till viss del eftersom galoppfattningar är min svaga sida, men det är inte lätt hela tiden, det är mycket lätt hänt att det blir galopp istället för skänkelvikning, öppna och sluta. Men Monica kommer ju på lördag, så det ska nog gå att lösa :)


Kylaaaaa!

Jag kom iväg till skolan i alla fall. Jag var iof bara på Biologin och som väntat så lyckades jag slingra mig ur den där uppsatsen som jag inte skrivit. Sen var jag och pratade med kökschefen på Lagerbladet, de fixar veganmat! :D thank you. Sedan försökte jag få tid på vårdcentralen, men det gick såkalrt inte. Åt i alla fall lunch med Maria :) 

Jag kom ut till stallet ganska sent eftersom Terese inte kunde hämta tidigare. Började rida vid 16.20 då det var lite halvmörkt, när jag ridit klart var det helt plötsting bäcksvart! Haha, men det gick bra ändå. Unique är så snäll så :) Men kallt var det. Jag hade på mig en underställströja, en långärmad boomerang, en polotröja, en fleece med hög hals, en vanlig fleece och jacka, hahaha! Det blev många lager, men jag frös ändå! Det är väl bara att ladda upp med ännu fler lager.

Ge mig bedövning, tack

Idag blir det ridning igen. Jag vill verkligen rida hela tiden, för hon är så lockande att rida på! :D Jag är verkligen 100 % nöjd. Så alla ni som tyckte att jag var dum och konstig när jag bäställde en osedd häst från Holland, ni är nu motbevisade. Det blev ju jättebra! Hoppas Maria får sluta tidigare från Praon idag så vi kan åka ut samtidigt! Men det kasnke är lite osannoligt att hon får gå typ 3 timmar tidigare, hehe, men jag hoppas! :)

Jag vill verkligen inte gå till skolan idag. Jag har så extremt ont i foten (framför allt) och knät så jag kan knappt gå
 "/ Men idag ska ju jag och Isabelle prata med mattanten om veganmat, så jag måste gå. Biologi först, såklart har jag inte gjort det där som skulle vara inne innan lovet, men det går nog att slingra sig ur. Det är väl det enda jag har idag. Har matte också iof, men jag ska ju ändå bara plugga till provet som jag kanske skulle göra idag? "/ nej, jag gör det på fredag. Ska gå coh äte med Maria också, nice :)

Lovet är över =(

Så var lovet över och skolan väntar. Trist! Loven bara flög förbi. Det kändes knappt som det han börja. Så nu sitter jag här, skolan har kanske redan börjat, vem vet. Har typ tusen saker som ska vara klart den här veckan som jag länge skjutit på och tänkt att jag skulle göra på lovet. Såklart har jag allt kvar. Åh, jag blir så trött på mig själv! Jag orkar ju bara inte göra någonting, jag får panik. Jag ska i alla fall åka till skolan snart. Hoppas jag kan ta mig ner till stan med mitt knä. Foten gör faktiskt förvånansvärt ont! Jag trottde det skulle gå över efter någon dag. Men det har det ju inte gjort. Jag kan inte flexa den och kan inte riktigt luta mig på den. Hoppas det går över!

Idag ska jag inte ut till stallet, jag red ju ganska mycket igår så hon måste få lite vila. Och Terese fixar ju allt annat, slappt stall. Synd att man inte alltid har där :P Imrogon ska jag i alla fall dit igen :) Jag vill bara rida hela tiden, hon är så kul!! :D

Nu måste jag nog gå "( även att jag inte vill..

Det är råkallt

Det är kallt! Riktig vinter är på ingång. Maria och jag var i stallet idag. I början var kylan helt okej. Jag red till och med utan jacka, men mot slutet var det som om någon hällt isbitar innanför tröjan på mig, svinkallt! Det gick i alla fall bra att rida idag. Hon är ju fortfarande stel och trött från resan, men jag var nöjd :) Jag galopperade lite idag också. VILKEN GALOPP! Helt otrolig. Det kändes som att sväva på moln, allt bara flöt på, otroligt. Efter jag och Maria ridit en stund i paddocken, skrittade vi ut tillsammans med en till som jag för tillfället inte kommer ihåg vad hon heter :P hehe, sorry. Det blev en lång skritttur, och kallt blev det nu, jättekallt. Unique skötte sig i alla fall exemplariskt! Hon var snällst av alla :D Skönt att jag kommer kunna rida ut lite då (:

Dumma knä

Den här dagen ahr varit extremt lång och tråkig. Det enda roliga som har hänt är att jag har varit ute i stallet. Annars har allt varit dött och segt. Inget mer plugg har det inte helelr blivit, trots att jag haft så mycket tid över. Jag har haft jätteont i både knä och fot idag. Så ingen träning för min del, det är väl därför dagen känts så lång. Jag kunde inte ens gå ut och fota i idag, fast jag så gärna ville. Men knät sa ifrån. Fan. Jag läser skräckhistorier från folk som haft löparknä i flera år utan att det blivit bättre! Det får mig att må lite illa. Jag vill inte tänka att det ska vara så. Det får bara inte vara så. jag klarar mig knappt en dag utan träning. Hur ska det gå om jag är fast så här i all framtid?


Skoltrött

Dagen började som vanligt tidigt. Vaknade omkring halv sex imorse och kunde inte somna om. Jag tror att det är för jag är så spännd hela tiden, jag vill bara att dagarna ska gå så jag får träna för Monica igen, jag vill öva, jag vill så mycket! I brist på något roligt att göra så började jag skriva min argumenterande uppsats om bioliska mångfald. Har mycket kvar, men det är ju en början. När jag tänker efter har jag ganska mycket skolarbete som jag skulle gjort under lovet. Skulle pluggat till samhällskunskapsprovet, pluggat till matteprovet, gjort PedLed Powerpoint presentation på 5 min men jag vet inte om vad.. och så engelska redovisningen om inuiternas historia och något mer? Ja, jag har ju att göra i alla fall. Men jag orkar inte. jag är extremt skoltrött just nu. Jag tycker att lovet kan fortsätta till efter jul. Det skulle vara bra. Jag hinner liksom inte. Jag orkar inte.

Jag har ridit lite på Uniek idag också :D Med ridid så menar jag att jag har skrittat och travar lite i ca 10 minter. Men man ska ju som sagt skynda långsamt, hon är nog trött stackarn. Imrogon känner jag för att rida ut lite. Hoppas jag kan göra det :) och hoppas det är fint väder.

Unique, du är underbar<3

Mitt knä har varit förjävligt idag. Det började lite smygande och blev bara värre och värre, tråkigt. Jag hatar att vara skadad! Jag gör verkligen det! Jag blir så frustrerad.

Maria och jag har i alla fall varit ute i stallet idag, Monica kom ju och jag red Uniek för första gången! Hon var helt fantastisk! Det går inte ensatt beskriva. Sedan gick det ju kanske inte utmäskt för mig idag, men det var ju bara första gången och jag red ju bara i skritt och trav i typ 15 minuter. Men hon hade verkligen underbara gångarter och hon var mycket lyhörd, men inte för framåt. Man hade och "något att sitta på", lite svårt att förklara, men Maria och jag brukar prata omd et :P Jag kan inte komma över hur fin hon var. Det här kommer bli en vacker framtid, visst har man lite att jobba med, men det ser ut som en ljus framtid :) Maria och jag gick ut en sväng också, eller Maria red Damy och jag gick med. Det var jättefint!! :)

image339
image340

Spännande

NU är det snart dags. Ska snart ta tåget till Mjölby med Maria där Terese och Monica hämtar upp oss, sedan blir det ridning :D Det ska bli kuuuuuuuuuuuuul!!

Monica

Tillslut lyckades jag få timmarna att gå. Jag pallrade mig ner till gymmet och tänkte ge löpbandet en ny chans. Men återigen fick jag bakslag. Efter ungefär två minuter kände jag av knät och efter sådär 7 minuter gick det inte att fortsätta. Jag har verkligen tröttnat på det här nu, jag vill ju kunna springa!! Jag tampade lite i trappmaskinen istället, körde lite styrka och lite crosstrainer. När jag ändå var på stan passade jag på att gå in på Bokia för att köpa svart papper som bakrund till mina tavlor, men det fanns inte! Det fanns bara A4 och jag ville ju ha större. Så besviken och på dåligt humör fick jag åka hem igen. Humöret åkte upp på topp igen när mamma kom hem och det äntligen blev dags att åka ut till Unique. Idag var hon mycket piggare, jättelivlig och personlig, ständligt tiggande efter lite godis. Borstade lite och sådär, bara pysslade om henne :) Kollade igenom henne lite, gjorde ju aldrig det igår. Hon ser faktiskt helt okej ut. Lite omusklad i ryggen, men inte vätte än Corona. Mycket rundare rumpa än Corona i alla fall. Lite benmuskler skulle inte heller vara fel, lite flyttad bog och lite mer muskler kring halsansatsen, men det är inget som inte går att fixa :) Hon är ju trots allt inte så gammal, hon har ju ett par år på sig innan hon ska vara helt färdig med musklerna :)

Imorgon kommer MONICA!! :D Äntligen! Och då ska jag rida för första gången ockå. Herregud så spännande det ska bli. Jag vet ju inte alls hur hon är. Men jag ser ju på henne att hon är helt olik Corona. Jag tror att hon är ganka typisk Rubinstein avkomma när det gäller stödet i munnen, ganska lätt. Ganska högrest, mycket framben, men lite lat i bakbenen, inte riktigt så rund i ryggen som man skulle vilja, lättlärd, arbetsvillig, men ändå lite stoig. Så tänker jag mig att hon är. Då får vi se om det stämmer, det här är ju bara en gissning :P

image338


image337

Som att tiden står stilla

Som ett litet barn på julaftonsmorgon, så känner jag mig. Tankarna for omkring i huvudet och spänningen växtre så att jag knappt kunde somna igår. Det kan ju också ha berott på att jag gick och la mig vid halv nio i hopp om att det skulle bli morgon snabbare. Flera gånger under natten vaknade jag och slängde en blick på klockan för att se om det någon gång faktiskt skulle bli morgon. Tillslut lyckades klockan i alla fall bli kvart i sex och då tyckte jag att det fick räcka med vändande och vridande i sängen. Det känns som att tiden står stilla. Precis som när man är lite, vaknar tidigt på julafton, och måste vänta enda till eftermiddagen för att det ska bli julklappar. Så känner jag mig nu. Jag vill bara att tiden ska gå så jag får åka ut till Unique. Det är ju inte ens så att jag ska rida idag, men jag längtar bara efter att få se henne igen, klappa på henne och prata med henne. Det är en konstig känsla att ha häst igen. En underbar, men förvirrande känsla. Aldrig hade jag tänkt att det inte skulle vara Corona jag åkte ut till. Corona är oersättlig, den bästa av de bästa. Den som alltid kommer ha migg hjärta. Men jag tror att det kommer bli bra med Unique. Det tror jag verkligen. Kärlek vid första ögonkastet. Det kändes tryggt att titta in i hennes snälla ögon och lägga handen på hennes hals där den snabbt sjunker ner i hennes tjocka lena vinterpäls.

Det finns kanske hopp trots allt.

image336

RSS 0.91